Az NGM után a jegybank is megerősítette: semmire nem számíthatnak már a volt magánnyugdíjpénztári tagok az államtól. Miután az MNB egy jelentésében többen is kiszúrtak egy 2826 milliárd forintos tételt, amely a nyugdíjpénztári átlépések miatti tartozásokból ered, az NGM pedig azt mondta, hogy nincs tartozás, az MSZP-s Tóth Bertalan megkérte Matolcsy Györgyöt, hogy tisztázza a helyzetet. Matolcsy azt válaszolta: mindez csak statisztika, valahol el kell ugyanis számolni az államháztartási adatokban a pénzeket, amelyek a magánnyugdíjpénztári tagok átlépésekor kerültek az államhoz. "Tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek"– írta a jegybankelnök. Azokra, akik kiléptek a magánnyugdíjpénztárból, pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint akik sosem voltak tagok. Mint írta, „az előleg kivezetése a statisztikákból az elszámolási szabályok szerint a jövőben a kapcsolódó nyugdíjfizetésekkel arányosan történik”, vagyis legalább...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nincs ebben semmi meglepő, mikor lenyúlták megváltozott a nyugdíjpénz jellege és az ő saját pénzük lett! =))
CsipkeRózsa
Tartozik ígéretének betartásával, az összegek név szerinti vezetésével.
Clavigo
Talán nem a választások előtt kellett volna " felkérni " ezt a Zidiótát,,hogy tisztázza a " helyzetet "...A " magánnyugdíj -védelmi biztos luvnya ott ül a parlamentben...Hány év telt el a helyzet tisztázására ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.