Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy bajai férfit, aki egy éven át kábítószert árusított, a drogterjesztésben neki segédkező édesanyja kilenc évet kapott.

A táblabíróság társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

A férfi 2014 nyarától 2015. augusztus 4-ig Baján kis adagokban illegális drogokat – kábítószert és pszichoaktív anyagot – árult. A vádlott telefonon vagy interneten vette fel a rendeléseket, a drogot általában személyesen szállította le, a helyszínen átvette a pénzt, és átadta a vevőnek az előre becsomagolt kábítószert. A férfi egy bajai társasház kerékpártárolójának egyik rekeszében kialakított "raktárban" tárolta az értékesíteni kívánt drogot, melyet ismeretlen forrásból szerzett be.

A bajai férfi az anyjával együtt terítette a drogot Baján

A dílernek állandó vevőköre alakult ki, tevékenysége Baján a drogfogyasztók körében általánosan ismertté vált, telefonszámát a vevők egymásnak adták át.

Tevékenységével édesanyja is tisztában volt, a drogárusításban támogatta úgy, hogy időnként, alkalmilag bekapcsolódott az értékesítésbe, segítette fiát, a kábítószer csomagolásához szükséges nejlontasakokat is ő vásárolta meg.

A rendőrség 2015. augusztus 4-én vette őrizetbe a férfit. Raktárában annyi kábítószert foglaltak le, amelynek hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát is meghaladta.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék által a férfira kiszabott szabadságvesztést, túl enyhének találta azonban az asszony első fokon hatéves büntetését, ezért kilenc évre súlyosította azt.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Családi kisvállalkozók. Ezeket támogatja az Orbán kormány és nem a multikat.
Még alacsony kamatozású, kedvező hiteles Széchenyi kártyát is adni kellene nekik.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/06/08/gyere-haza-szukseg-van-rad/
Egy év alatt 105 fiatalt sikerült hazacsábítania a kormánynak 100 millió forintért. A bajom nekem az ezzel, hogy ugyanezen idő alatt sikerült elüldözni nem 105, hanem több tízezer fiatalt. Arra gondoltam, hogy segítek a kormánynak hatékonyabbá tenni a csábítást. Mivel úgy gondolom, hogy nem csak a fiatalok, hanem a középkorúak és idősebbek is nagyon hiányoznak, ezért én mindenkire kiterjesztem a magam kis programját...
Gyere haza fiatal és nem fiatal, mert egy fejlődő, szabad, demokratikus országban jó és érdemes élni. Ja! Túró Rudi is van, mondtam már?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.