A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy vegyék el azoktól az ukrán és orosz állampolgároktól a magyar nyugdíjat, akik csak amiatt jelentkeztek be a határ menti magyar falvakba.

Gyurcsányék aláírásgyűjtést indítanak az Ukrajnából átjelentkezők magyar nyugdíja ellen
Fotó: Soós Lajos/MTI

Az aláírásgyűjtést Gyurcsány Ferenc pártelnök jelentette be a DK országos tanácsának kibővített évindító ülésén, amelyet egy fővárosi rendezvényteremben tartottak pénteken.

A párt kérdése így szól:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy ne kaphassanak Magyarországon nyugdíjat olyan orosz, illetve ukrán állampolgárok, akik soha nem fizettek Magyarországon nyugdíjjárulékot".

A tízezres nagyságrendű ukrajnai bejelentkezőről beszélő Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem ritka a két-háromszázezer forintos nyugdíj sem, amelyhez elé egy végzettséget igazoló papír és egy korábbi ukrajnai munkaviszonyról szóló igazolás.

Megjegyezte, hogy az egyik településen talált olyan romos, lakhatatlan épületet, ahova 202 embert jelentettek be. A befogadók között vannak, aki ezt pénzért csinálják, de több településen is azt mondják az ott lakók, hogy a polgármester az, aki úgy gondolja, hogy így képes megvásárolni elegendő szavazatot ahhoz, hogy soha többé ne kelljen félnie kihívóitól – fogalmazott a politikus.

A "nyugdíjimport" mögött politikai haszonlesés áll, azé a hatalomé, amelyikről régóta köztudott, hogy "ha kell, akkor a magyar adófizetők pénzén (...) szavazókat vásárol magának"

- monda a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy ha a Fidesz egyoldalúan előnyös választási rendszert fogad el, kiszorítja riválisait a nyilvánosságból, a saját uralma alá hajtja az állam intézményeit, börtönnel fenyegeti a vele szemben állókat, pénzügyi eszközökkel próbálja meg ellehetetleníteni az ellenzéket, akkor "bizony diktatúra van".

Nemcsak ott van diktatúra, ahol megölik a szemben állókat, hanem ott is, ahol megölik a demokráciát, a szabadságot – érvelt.

Orbán Viktor diktatúrát épített, ezért nincs miről megegyezni velük, "egy dolog van, a harc"

- fogalmazott.

Az ország békére vágyik, de békét az emberekkel és az emberek között kell teremteni, nem pedig a diktatúrával kell megkötni – közölte.

A diktatúrával egyetlen dolgot kell tenni, le kell győzni, ezért a választás igazi tétje az, hogy le tudják-e győzni "Orbán diktatúráját" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A demokraták legfőbb parancsa a diktatúrával szembeni küzdelemben az, hogy nincs kompromisszum, együttműködés, kiegyezés – szögezte le a politikus.

Ezért nem lehet a diktatúrával általánosságban küzdeni, és közben helyben, városokban, falvakban, kerületekben a diktatúra képviselőivel együtt kormányozni – mondta.

Nem lehet a diktatúrával szembefordulni és eközben annak képviselőivel "kedélyesen parolázni", egyetértően mosolyogni. Nem lehet a diktatúra ellen hitelesen szólni és annak "embertelen hirdetéseit" egészen oldalon közölni

- tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Ezek a magatartásformák, ez a mentalitás ahhoz segíti a diktatúrát, hogy szalonképessé váljon – érvelt a pártelnök.

Amíg nem vész el teljesen a hit és a remény, hogy választásokon is tudnak nyerni, addig választásokon kell megpróbálni legyőzni ezt a rendszert – fogalmazott.

A többség velük ért egyet, csak "nem merik kimondani"

Arról is beszélt, hogy sokan "felszisszentek", amikor a DK azt mondta, hogy ne szavazhasson Magyarországon, aki soha nem élt itt. Véleménye szerint a többség ebben az ügyben a DK-val ért egyet, de ezt sokan azért nem merik kimondani, mert félnek a diktatúra erejétől és megbélyegzésétől.

Kiemelte, hogy ez az ügy nem a magyarság kérdésről szól, mert az a magyar, aki annak vallja és érzi magát. Hangsúlyozta, nem bántani akarják a határon túli magyarokat, csak azt kérik tőlük, hogy ne kérdőjelezzék meg a Magyarországon élők önrendelkezéshez való jogát.

A kormány előszeretettel hivatkozik a kereszténységre – mondta, hozzátéve: a kereszténység lényege a felebaráti szeretet, a nyomorúság enyhítése, a fájdalomban való osztozás, a megértés, az irgalom és az alázat lenne.

A magyar keresztény egyházak egy része viszont nem ezekben az erényekben, hanem a hatalom szolgálatában jeleskedik – jelentette ki.

A DK az ilyen egyházakban nem a szabad Magyarország támogatóit, hanem az orbáni diktatúra cinkosait látja – közölte Gyurcsány Ferenc.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Nagyon helyes! Ezt várnám el az összes ellenzéki párttól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Hol lehet alá írni?
Azonnal elvenném minden határon túli állampolgárságát ,és csak akkor adnám meg ha itt él legalább 3 évig.Akkor kaphatna bármilyen ellátást.
görbetükör
@Pálinkás Pál: - meg még több tucat intézkedése volt, amivel messzemenően egyetértettem.
De ebben speciál semmit nem tett, amikor tehetett volna.
Egyébként ha lenne egy tökös ellenzék, szorgalmazná, hogy kettőnél többször senki ne lehessen miniszterelnök. És akkor választástól függetlenül a jelenlegi mehetne a levesbe.
Van ilyen, aki ez ügyben szorgalmaz népszavazást? Vagy mind csak a hatalmat akarja?
Pálinkás Pál
@görbetükör: Igazad van,egy szóval nem állítottam hogy épeszű az ellenzék...
Lepényleső
...is de a romániai és ha van a többi külhoni nyugdíjfolyósítás ellen is,ha a tag itt sohasem fizetett
nyugdíjjárulékot. Ezek után röhögve visszalehetne állítani a 60 évet betöltöttek nyugdíjazását.
Csizmás Kond
Ez is csak egy hülyegyerekvakítás, mivel ezt a megállapodást a zunió hozta és léptette érvénybe, és nem a Magyar kormánytól függ...szóval szavazni lehet ha lehet de csak parasztvakítás...és ami a legfontosabb aki ilyen marhasággal eteti a jövendőbeli szavazóit az nagyon nagy gazember lehet.
Amúgy ha mégis lesz szavazás és érvényes is lesz azt a zuniós izéknek kéne beadni...oda pedig gyurcsikáék biztos nem fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél