Hódmezővásárhelyen Németh László plébános elmondta, kire érdemes szavazni (a Fideszre), és kire nem (az ellenzéki jelöltre).

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
relleporp
Tisztelt Plébános úr, a 7. parancsolat kimaradt? De lehet, hogy az egész tanítást nem tetszik érteni, hogyha ilyeneket prédikál.
desiro
mocskos feszület csókolgató. térdre imához barom.
Lepényleső
A politikusnak mondott az tiszta,hogy mások kifosztásából példás az osztályzata.
Ám a papok egy jelentős része,felül múl mindent amint az ember őt megismerte.
Perwool
…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés. (Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)[3]
Én úgy gondolom, hogy a mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában. (Orbán Viktor parlamenti beszéde, 1991. július 4.
Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból.(Orbán Viktor 1994)
namihami
Az, hogy ezt egy olyan, aki ennek a rendszernek és a tőle kapott korlátlan anyagi támogatásnak haszonélvezője elmondja, ahhoz katolikus papi-gyomor kell. Persze, van annyi pénz, amiért benyalunk. Pláne, hogy a viselt dolgaikat is elnézi a rendszer, úgy erkölcsi, mint anyagi téren. Ezen már meg se lehet lepődni, hiszen a klérus erkölcsi nívója megegyezik a Vezérünkével. Ahogy ez a katolicizmus alapítása óta mindig így volt. Mindkét szereplő kizárólag a saját érdekeit nézi.
De az, hogy aki egy ilyen misét képes hányinger nélkül végigülni és nem köpi le a templomlépcsőt kifele jövet, na annak szerintem még nagyobb bajok vannak az erkölcsi és egyéb mentalitásával. Pláne az az öregasszony, aki napról-napra a fillérecskéjét számolgatja és boldogan hallgatja, hogy egy élet munkája után a saját nyugdíja és a családja helyett ismét
(többek között) az az egyház húzza le a hasznot, amelyiknek éppen a rajta való segítés lenne a feladata.
Ha annyira fontos a lelki nevelés, akkor miért nem az fizeti, amelyik köztudottan a világ leggazdagabb szervezete. Nyisson némi bukszát a Vatikán is, ne csak a mienkben túrkáljon.
Aki Én
Mondanám, hogy orbán csak beteg kreténeket tud megvenni, mert a gondolkodók rühellik, de sajnos túl sok a beteg kretén kis hazánkban.
szaboria1
Nagyon akar még egy templomot építtetni. De vajon lesz e elég hívő hozzá. Mert elnéztem a videót. Nem voltak sokan de megjegyzem mivel ministráns gyerek is volt. A pap miért nem volt mise ruhába öltözve?
Hellcat
Mekkora határtalan undorító dolog bazdmeg így politizálni a templomban.
Jozefina
Isten színe előtt hazudni??? Ekkora bunkó papot ritkán látni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.