Elégedettek a budapestiek a városvezetéssel – írta a Nézőpont Intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A Nézőpont szerint a budapestiek elégedettek a városvezetéssel
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A múlt év novemberében zárult közvélemény-kutatás arról tanúskodik, hogy

a fővárosiak többsége szerint jó irányba haladt Budapest az elmúlt hét évben (56 százalék), és hasonló arányban elégedettek Tarlós István főpolgármester munkájával (55 százalék).

A fővárosiak körében Tarlós Istvánt lényegesen többen tartják jobb főpolgármesternek (53 százalék), mint Demszky Gábort (17 százalék). A felmérés időszakában tartott főpolgármester-választás esetén Tarlós István Karácsony Gergelyt és Horváth Csabát is nagy fölénnyel győzné le – hangsúlyozták.

Úgy fogalmaztak, hogy "fontos csatamező lesz" a választások során Budapest, amelyet sokan még mindig "vörös városnak" tartanak.

Ugyanakkor a kutatás alapján a fővárosi felnőtt lakosság körében többségben vannak azok, akik szerint jó irányba mentek a dolgok az elmúlt hét évben Budapesten (56 százalék), negatív állásponttal jóval kevesebben bírnak (36 százalék).

A többség pozitívan ítéli meg Tarlós eddigi munkáját

Tarlós István eddigi munkáját is hasonló arányban ítélik meg pozitívan: azzal a fővárosiak többsége elégedett (55 százalék), az elégedetlenek aránya mindössze egyharmados (33 százalék).

Érdekességnek nevezték, hogy a budapesti Jobbik-szimpatizánsok majdnem fele (49 százalék) ugyancsak elégedett az elmúlt hét évvel, míg e körben tízből csaknem négyen (38 százalék) a főpolgármester munkáját is pozitívan ítélik meg.

Szintén fontosnak tartották kiemelni, hogy az LMP-tábor körében is 36, valamint 33 százalék erősíti az elmúlt hét évvel, illetve a Tarlós István munkájával elégedettek táborát.

Ugyanez az arány a baloldali (MSZP-, DK-, Együtt-, Párbeszéd-, Liberálisok-) szimpatizánsok körében 28, illetve 25 százalék.

A kutatás azt is vizsgálta, hogy a rendszerváltás óta kit tartanak jobb főpolgármesternek a budapestiek. E tekintetben is egyértelműek az eredmények, hiszen

Tarlós Istvánt lényegesen többen gondolják annak (53 százalék), mint Demszky Gábort (17 százalék).

Érdekesség, hogy még a baloldali szimpatizánsok negyede (24 százalék) is Tarlós Istvánnal szimpatizál.

A felmérés arra is rámutat, hogy a vizsgált időszakban tartott főpolgármester-választás esetén a biztos szavazók körében 52 százalék szavazna Tarlós Istvánra, míg 26 százalék Karácsony Gergelyre. A jelenlegi főpolgármester Horváth Csabával szemben is hasonló eredményt érne el, a szocialista politikusra csupán 17 százalék voksolna.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatását tavaly október 17. és november 12. között végezték ezer ember személyes megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb budapesti lakosságra nem, kor és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék – olvasható a közleményben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja Mráz elvtárs már tényleg nem bírsz a mérhetetlen nyelveddel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nyalókák oszt. kit kérdeztetek meg borítékolom SENKIT MERT JÖTT AZ UKÁZ, HOGY EZT ÍGY KELL LEADNI !!!
Benézhettek a bernáthegyi beteg szamár valagába !!!
simmering73
Ezzel a geci tarlóssal? Na elmentek ti a kurva anyátokba!
human
Tarlós elsősorban fideszes. A fideszes új nagytőkéseket hűen kiszolgálja. Ha ezekkel az érdekekkel ütközik valami akkor az átlagpolgárral szemben helyezkedik. Ennek megfelelően kellene a Budapestieknek átgondolni mennyire alkalmas Tarlós az lakosság érdekének képviseletére.
Jozefina
Nézőpont kérdése, hogy igaz-e a nézőpont un. "kutatása"?? Gondolom a metró utazókat kérdezték!!!???
Eladott Ország
Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/search-1019904_960_720.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.