Elégedettek a budapestiek a városvezetéssel – írta a Nézőpont Intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A Nézőpont szerint a budapestiek elégedettek a városvezetéssel
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A múlt év novemberében zárult közvélemény-kutatás arról tanúskodik, hogy

a fővárosiak többsége szerint jó irányba haladt Budapest az elmúlt hét évben (56 százalék), és hasonló arányban elégedettek Tarlós István főpolgármester munkájával (55 százalék).

A fővárosiak körében Tarlós Istvánt lényegesen többen tartják jobb főpolgármesternek (53 százalék), mint Demszky Gábort (17 százalék). A felmérés időszakában tartott főpolgármester-választás esetén Tarlós István Karácsony Gergelyt és Horváth Csabát is nagy fölénnyel győzné le – hangsúlyozták.

Úgy fogalmaztak, hogy "fontos csatamező lesz" a választások során Budapest, amelyet sokan még mindig "vörös városnak" tartanak.

Ugyanakkor a kutatás alapján a fővárosi felnőtt lakosság körében többségben vannak azok, akik szerint jó irányba mentek a dolgok az elmúlt hét évben Budapesten (56 százalék), negatív állásponttal jóval kevesebben bírnak (36 százalék).

A többség pozitívan ítéli meg Tarlós eddigi munkáját

Tarlós István eddigi munkáját is hasonló arányban ítélik meg pozitívan: azzal a fővárosiak többsége elégedett (55 százalék), az elégedetlenek aránya mindössze egyharmados (33 százalék).

Érdekességnek nevezték, hogy a budapesti Jobbik-szimpatizánsok majdnem fele (49 százalék) ugyancsak elégedett az elmúlt hét évvel, míg e körben tízből csaknem négyen (38 százalék) a főpolgármester munkáját is pozitívan ítélik meg.

Szintén fontosnak tartották kiemelni, hogy az LMP-tábor körében is 36, valamint 33 százalék erősíti az elmúlt hét évvel, illetve a Tarlós István munkájával elégedettek táborát.

Ugyanez az arány a baloldali (MSZP-, DK-, Együtt-, Párbeszéd-, Liberálisok-) szimpatizánsok körében 28, illetve 25 százalék.

A kutatás azt is vizsgálta, hogy a rendszerváltás óta kit tartanak jobb főpolgármesternek a budapestiek. E tekintetben is egyértelműek az eredmények, hiszen

Tarlós Istvánt lényegesen többen gondolják annak (53 százalék), mint Demszky Gábort (17 százalék).

Érdekesség, hogy még a baloldali szimpatizánsok negyede (24 százalék) is Tarlós Istvánnal szimpatizál.

A felmérés arra is rámutat, hogy a vizsgált időszakban tartott főpolgármester-választás esetén a biztos szavazók körében 52 százalék szavazna Tarlós Istvánra, míg 26 százalék Karácsony Gergelyre. A jelenlegi főpolgármester Horváth Csabával szemben is hasonló eredményt érne el, a szocialista politikusra csupán 17 százalék voksolna.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatását tavaly október 17. és november 12. között végezték ezer ember személyes megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb budapesti lakosságra nem, kor és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék – olvasható a közleményben.

Sport - 2019. February 4., 06:13
NFL: bajnok a New England

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja Mráz elvtárs már tényleg nem bírsz a mérhetetlen nyelveddel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ezzel a geci tarlóssal? Na elmentek ti a kurva anyátokba!
human
Tarlós elsősorban fideszes. A fideszes új nagytőkéseket hűen kiszolgálja. Ha ezekkel az érdekekkel ütközik valami akkor az átlagpolgárral szemben helyezkedik. Ennek megfelelően kellene a Budapestieknek átgondolni mennyire alkalmas Tarlós az lakosság érdekének képviseletére.
Jozefina
Nézőpont kérdése, hogy igaz-e a nézőpont un. "kutatása"?? Gondolom a metró utazókat kérdezték!!!???
Eladott Ország
Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
durbincs
na mondjuk az előző koma se volt egy patyolat tiszta ? termelte az ide a bajt ? mostra ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.