A Jobbik több lépést javasol a kivándorlás csökkentése érdekében.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján hibásnak nevezte a kormány helyzetértékelését a területen, mint mondta:

100 ezrek mentek külföldre a devizahitelek vagy az alacsony bérek miatt.

Visszautasította azt is, hogy a fiatalok nyelvtudás megszerzése vagy szakmai kapcsolatok kiépítése miatt mennének külföldre, mert szerinte

sok diplomás felszolgálómunkát végez vagy mosogatást vállal, ez pedig nem segíti a szakmai tevékenységét.

A jobbikos politikus a kivándorlás súlyos demográfiai vetületeként értékelte, hogy a külföldön született magyar gyermekek egy része soha nem tér haza, ezért fontos célnak tartotta, hogy bennük is kialakuljon a magyar identitás.

Jobbik: lépéseket kell tenni a kivándorlás ellen

Fotó: YouTube

Pártja megoldási javaslatai között említette a béruniót, utalva arra, hogy az unión belüli munkabérek között elképesztő különbségek vannak, s ez magával hozza a gazdasági elvándorlást.

Dúró Dóra közölte azt is, kormányra kerülésük esetén

bérlakás-építési programot indítanának annak érdekében, hogy minél könnyebben és olcsóbban lehessen lakáshoz jutni.

Az identitás témaköréről szólva magyar oktatási és kulturális rendszer kiépítését vetette fel, továbbá azt szorgalmazta, hogy a külképviseletek bürokráciacsökkentő intézkedésekkel segítsék a hazatérést, továbbá a kapcsolattartást az itthon maradottakkal és az állammal.

A képviselő azt is megerősítette, hogy amennyiben pártja nyeri a választást, lehetőséget adnának az elektronikus szavazásra a 2022-es választásokon.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
No akkor vegyük sorba...csak a hülye hiszi hogy a fiatal hazajön ha kap egy bérlakást...az elektronikus szavazásról meg annyit...az lenne a csalás melegágya...elvégre csak pár ügyes hacker kell hozzá!!!
Ez a Jobbik már nem Jobbik...tökéletesen belesimult a magyar politikai élet posványába!!!Semmi más céljuk nincs ,mint a Parlamentbe maradás,mint az összes többinek..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Na most látható a rosszabik igazi pofázmánya már felakarja állítani a nyugati határon a ,,vasfüggönyt,, de felhívom a figyelmét a spinének, akkor körbe kell keríteni az országot !!!
wagabund
"sok diplomás felszolgálómunkát végez vagy mosogatást vállal,"..

Mint tudjuk, Damu színművész úr is mosogat, de ő itthon...azt állítja jó a társaság, jó a fizetés, és nagyon szeretik...élő példája annak, hogy felesleges külföldre menni.
kereső
@papa.49: milyen jó lesz, ha nagykegyesen háromévenként kérhetünk és kaphatunk! ismét útlevelet, meg 50 eur.költőpénzt!!!
ila51
@wagabund: neki amúgy is jelentkezni kell csórikámnak életfogytig ...hova pattogjon ?
papa.49
@kereső: Ja, igaz én abból kimaradtam, én 1987. ben kaptam először nyugatra útlevelet, valahogy, nem voltunk ,,megbízhatóak,, !!!
wagabund
@ila51: hááát...várja, hogy élete nagy szerelme- Timike- hazajön, és így egyből tudni fogja hol keresse Rolit egy hosszas ölelésre...nagyon nem szeretné elszalajtani ezt a pillanatot holmi külföldi mosogatással..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.