A Nemzeti Adó- és Vámhivatal összesítése szerint 2017 végén közel háromezer egyéni vállalkozó és magánszemély volt adós 10 milliónál nagyobb összeggel az államkassza felé, emellett közel 1800 cég 100 milliónál is nagyobb tartozást halmozott fel.

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), 2017 végén 2969 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, emellett 1791 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Közel háromezren tartoznak a NAV-nak 10 millió fölötti összegekkel

Fotó: pixabay.com CCO

Az adóhatóság negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adószámot ismertetik, a fennálló tartozás összegét nem tartalmazzák.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 29,7 milliárd forinttal, a szervezetek a 100 milliós küszöbbel 179,1 milliárd forinttal tartoztak 2017 végén, együttes minimális tartozásuk 208,8 milliárd forintra rúgott. A valóságos tartozás azonban ennél nagyobb, hiszen vannak milliárdos tartozású cégek és olyan magánszemélyek is, akikkel szemben több száz milliós – egyes esetekben milliárdos – követelése van az adóhatóságnak.

A 10 millió feletti tartozással rendelkezők közül 2208 magánszemély, 728 egyéni vállalkozó, 33 adós pedig lakcím nélküli.

A tartósan nagy összeggel tartozó nem magánszemély adózók közül 447 működik, illetve csődeljárás alatt áll, 571 kényszertörlés alatt, 740 felszámolás alatt, 33 pedig végelszámolás alatt van.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
A geci galeri tudtával tartozhatnak, mert másnak az utolsó betevőjét is elvennék orbánc fináncai.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Es mi van orban vejevel aki a sajat laban all, meg a mienken. Ki fogja visszafizetni az Unionak a 13 milliard forint ellopott tamogatast? Ez rosszabb mint barmilyen adotartozas.
Fradigege
Kell szólni a Tállainak, hogy engedje el. Ő a MOL-nál el tudta intézni.
namihami
Engem nem csak a tartozás mértéke és ténye háborít fel. Sőt, az talán (??) kevésbé.
Inkább azt szeretném megtudni, hogy hol voltak azok az APEH illetve NAV tisztviselők, akiknek ezeket figyelnie kellett volna és NEM HAGYNI, hogy ezek az összegek egyáltalán ekkorára felgyűljenek. Mennyivel előbb kellett volna úgy felrúgni őket, hogy a levegőben haljanak éhen.
Minden év végén hallhatjuk, hogy az adóhivatali tisztviselők a normál adózók havi bérének sokszorosát vihetik haza, a fizetésük felett, PRÉMIUM címén. Akkor ezt biztos a jólvégzett és alapos munkájuk elismerése után kapják. Egyszer kéne néhányukon behajtani ezeket a milliós-tízmilliós hátralékokat, attól kezdve nem halmozódhatna fel (barátokat, vőket kivéve) ez a hátralék.
papa.49
@anka: Amíg a csutigeci hatalmon van SOHA SEM !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.