A Demokratikus Koalícióért tűzbe merné tenni a kezét - reagált Gyurcsány Ferenc Soros György mondataira. A párt elnöke hozzátette: az MSZP-t illetően reméli, hogy a milliárdosnak nincs igaza, a kis pártokkal kapcsolatban pedig nehezen tudja elképzelni, hogy megalapozott vád lenne bármilyen fideszes kapcsolat. Soros György korábban a davosi Világgazdasági Fórumonon tartott előadása végén, kérdésre válaszolva beszélt Magyarországról. Úgy vélte, Orbán Viktor magyar kormányfő maffiaállamot működtet, megvette az MSZP vezetőit és a többi feltörekvő kispártban is vannak kémei, így azoknak nehéz összefogniuk, hogy átlépjék a megválasztáshoz szükséges küszöböt. A Demokratikus Koalíció elnöke mai sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a párt támogatja a Magyar Szakszervezeti Szövetség "Fehér könyv a dolgozókért" című dokumentumát. Gyurcsány Ferenc elmondta, arra törekszenek, hogy visszahelyezzék jogaikba a tisztességes munkát és a munkásembereket, ebben pedig legfőbb partnereik a...

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
egyetlen politikus, aki nem a politikából akar meggazdagodni és mellette még vazallusokat sem akar. Neki már van nemzetközi tekintélye is. Jó páros lenne Juhász Péterrel...
peterkelemen
Ja igen, azért esküdött fel Orbán alaptörvényére még, akkor is ha külön utána elmondtak egy másik esküszöveget. Ma nincs egyetlen demokrata sem a magyar parlamentben ha lenne, akkor már régen börtönben csücsülnének.
peterkelemen
"Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a FORRADALOMTÓL, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen, gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól a (...) veszedelmektől, melyek az által válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.

A demokráciának, a nép uralmának előfeltétele az, hogy az alávetettek megszabaduljanak a felettük kialakult hatalmi és uralmi szerkezetek társadalmi... lélektani nyomása alól. Meg kell tapasztalniok, hogy az úr és szolga viszonya nem szükségszerű és nem megdönthetetlen. (...) Csupán az az egy forradalom az elkerülhetetlen és nélkülözhetetlen, amelynek során az emberi méltóság egyszer s mindenkorra való érvénnyel fellázad, és megelégelve embernek ember felett való uralmát, emberrel szemben való kiszolgáltatottságát, a közösséget birtokba veszi. Ha egyszer egy közösségben ez a forradalom lezajlott, akkor minden egyéb politikai, gazdasági és társadalmi változás létrejöhet többé-kevésbé fokozatos és megrázkódtatás nélküli módon is."
/Bibó István/

Ugye értitek birkák? Ha lenne demokrata az nem csak szavakkal harcolna, hanem fizikailag is és arra buzdítaná a népet + ezerrel azt szervezné az ellenállást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.