Mától a postákon is aláírható a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés (Minority SafePack) a határon túli magyarok jogaiért – közölte a Rákóczi Szövetség.

Mint írták, jelenleg nincs olyan átfogó európai uniós szabályozás, amely megfelelő jogi védelmet biztosítana az európai őshonos nemzeti közösségeknek. Amennyiben sikerül összegyűjteni egymillió aláírást, az Európai Bizottság köteles foglalkozni a több mint 50 millió őshonos kisebbség, köztük a határon túli magyarok ügyével.

Hangsúlyozták:

a határon túli magyarok számára kulcsfontosságú, hogy a magyarországi emberek aláírásukkal támogassák a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést.

Az aláírásgyűjtő ív és az ingyenes válaszboríték mostantól elérhető az ország összes postáján és a www.jogaink.hu oldalon elektronikusan is aláírható.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Rákóczi Szövetség szerint egységesen kell szabályozni az őshonos nemzeti kisebbségek jogait az Európai Unióban (EU), ezért csatlakozott a szervezet a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezéshez.

Már a postákon is aláírható a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője január elején a Minority SafePack kisebbségvédelmi petíció nyilvános aláírása után Budapesten a szövetség székházában. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Csáky Csongor, a szövetség főtitkára elmondta:

Európában körülbelül ötvenmillió ember tartozik valamilyen őshonos nemzeti kisebbséghez, közülük mintegy kétmillióan a Kárpát-medencében élnek.

Az őshonos nemzeti kisebbségek olyan nemzeti közösségek, népcsoportok, amelyek évszázadok óta egy adott területen élnek, kultúrájuk, nyelvük és vallásuk pedig szerves részét képezi az európai történelemnek – tette hozzá Tárnok Balázs.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nana, hogy fidesz-talalmany, ha mar a postahivatalokban is ala lehet irni...
Remelem, az Angliaban elo kisebbsegi magyarok erdekeit is ovjak,...
"Rakoczi" tarsasag... A fejedele meg grillcsirkesen porog a sirjaban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nana, hogy fidesz-talalmany, ha mar a postahivatalokban is ala lehet irni...
Remelem, az Angliaban elo kisebbsegi magyarok erdekeit is ovjak,...
"Rakoczi" tarsasag... A fejedele meg grillcsirkesen porog a sirjaban...
szaboria1
Érdekes erre lesz munkaerő a postán? Mert a számla befizetésekor is csak egy ablak működik.
KisGenyo2
Láttuk már a Katalánoknál, hogy hogyan áll a témához az EU...
papa.49
,,Őshonos,, az milyen, mert szerintem ez logikai bukfenc, ha ős akkor mindig itt volt, ha meg csak bevándorolt akkor mitől honos, mert már 800 éve itt él a nyakunkon ???
Dolgozni nem akar, bűnözik, és főleg a markát tartja állandóan, és hazudik mint a vízfolyás, azanyját most leírtam a csutigecit !!!
justhpeter
@papa.49: Azért ebben is van egy kis csavarintás. Az őshonos kisebbségünk felzárkóztatására - oktatás, munkahely teremtés stb. - betervezünk X milliárdot, aztán még jóval a megkezdés előtt ellopjuk. Mennyivel vagyunk többségi nemzetként különbek a kisebbségnél ?
A határon túli magyar kisebbség érdekeinek képviselete csak akkor fontos, amikor valami hasznot - szavazat - remélhetünk. Azt meg megvásároljuk közpénzből.
Hogy van az, hogy az általános iskola első osztályában a gyerek mérhetetlenül le van terhelve, a kezdő politikus az első évében csak egy tantárgyat, a lopkodást sajátítja el ?
csipetke
Ez nekem nem teljesen világos,hogy mit takar a dolog,Kisebbségvédelem?Hogyan,anyagi támogatás?Esetleg szavazhassanak a választáson?Vagy csak nekem nem világos?
karma1
@csipetke: Ez a Rakoczi gittegylet pont akkora marhakbol allhat, mint a professzorok Batthyany kore... Annui idiotat sodort ott ossze a szel, hogy csak na... Foleg persze fideszeseket, akik kerenyinek, feketenek a jobaratai, de szerintem mindegyik megerett mar az OPNI-ra.
csipetke
@karma1: A célt nem értem,hogy mindez miért történik,és miért éppen most.A szavazatokért?
vladimir putin
úgy gondolom, hogy a legújabb statisztikák szerint az aláírásával már támogatta is mindegyikünk halott dédöreganyja ezt az ötletet.
vladimir putin
egyéniránt megértem, hogy egy svéd, vagy egy német aláírja, mert azoknak a külhoni állampolgárai demokratikus gondolkodásúak, és nem olyan maffiózó szarok, mint a románok.
Így aztán magyar szemmel Írja ám alá az, akinek három anyja van.
bencemacska
És tud valaki arról az aláírásról, ami a székelyek magyarországi nemzetiséggé nyilvánítása ügyében folyik?
Én csak hallottam róla, aláírásgyűjtőket nem láttam!
nemkati
Azért arra kíváncsi lennék, ha az únió elfogadja ezt a javaslatot, és nekiáll kidolgozni, akkor hogy fogja megfogalmazni, mi az hogy őshonos, és főleg, mivel igazolható, hogy valaki beletartozik ebbe a kategóriába?

A kisebbségvédelem és a kisebbségek jogainak biztosítása alapvető kötelessége minden államnak, sőt, láss csodát, minden úniós tagállamnak is. Az EB első körben azért utasította el a Minority SafePack bejegyzését, mert ezeket a feladatokat a tagállamok hatáskörébe tartozónak ítélte, végül mégis bejegyezték a kezdeményezést.
vladimir putin
@bencemacska: elég abszurd ötlet, de magyarországi viszonyok között megvalósítható.
Akár még a ruszkik is szavazhatnának, mert például a Schmidt Mária kimutatja,
hogy az összes Petőfi Sándor leszármazottja.
(200 millió fő).
CsipkeRózsa
Egy állami területen nem lehet aláírást gyűjteni?

Az első Orbán kormány idején a gyógyszertárara vonatkozó hátrányos törvénytervezet ellen, a gyógyszertárakban akartak aláírásgyűjtést indítani, meg is kezdték azt, az akkori kormány ezt letiltotta, hogy nem lehet ilyen célra felhasználni a helyiségeket. Úgy tudom, ezek az üzletek már magánkézben voltak.
papa.49
Őshonos = fából, vaskarika ))))))))))
Ez a fütyisz legújabb kreálmánya, bírom amikor ,,nyelvújító,, szerepben lépnek színre, miközben még igazán a nyelvet nem is ismerik !!!
bencemacska
@vladimir putin: ma, 12:48
Köszönöm, jókedvre derítettél.
bencemacska
@papa.49: ma,14:00
Szerintem ennek az az oka, hogy OV nem ismeri a történelmet. De lehet, hogy át akarja írni!
Senki nem meri neki megmondani, hogy akkor nekünk MÁV /magyarok Ázsiába vissza/, mert itt nem mi vagyunk az őshonosok?
Az Őskor, az őskor, és még csak nem is Ókor, a magyar honfoglalás a középkorra esik!
Equus
szar ügy... akkor most vissza a fehér lovat és megint Szvatopluk népéé lesz a Kárpát-medence?

Aztán: ki pénzeli ezt a nem filléres akciót? Csak nem a méhszaros-féle rablóbanda, a nemzeth pénzéből?
papa.49
@bencemacska: Amikor meg a csuti ősei ide csámpáztak az meg alig 800 éve volt !!!
karma1
@csipetke: 11.47-re: Csak terelesi celzata van, semmi mas, es mivel futyiszes talalmany a dolog, ezert minden forum megengedett, es az ellenzek nem rohant ki az o'ljabol ezerrel, es nem kerik szamon a fityiszt, hogy ezt hogy engedheti meg maganak?
Minden alairasgyujtes ugy ment Magyarorszagon, hogy az alairasgyujto kert - es valoszinuleg kapott- teruletfoglalasi engedelyt - enelkul nem teheted ki az asztalodat egy szekkel kozteruletre, - ezert az engedelyert fizetett egy rakas penzt, es az adott part onkentesei INGYEN vegeztek ezt az alairasgyujtest.
De a fidesz pofatlanul megengedi a sajat maga altal krealt "fuggetlen" civil szervezeteknek, hogy ujabb terheket rojanak a kozalkalmazottakra, akiknek nincs visszapofazasi joguk.
Ezeknek menniuk kell, - semmi keresnivalojuk egy normalis orszag vezeteseben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.