Ellentétben "néhány ellenzéki párttal", a szocialisták úgy gondolják, hogy szerzett jogot nem szabad elvenni, a határon túli magyarok szavazati joga fontos vívmány, azt meg kell tartani – nyilatkozta Molnár Gyula, az MSZP elnöke pénteken Kolozsváron az M1 aktuális csatornának.

Az MSZP kiállt a határon túli magyarok szavazati joga mellett
Fotó: Biró István/MTI

Molnár Gyula és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az erdélyi városban közéleti fórumon vett részt.

A pártelnök arról beszélt, hogy a tartósan külföldön élő magyarok szavazását is könnyíteni kellene

- hangzott el az M1 híradójában. Támogatják a határon túli magyarság autonómiatörekvéseit, legyen szó kulturális vagy területi autonómiáról – tették hozzá.

Molnár Gyula úgy fogalmazott:

"az autonómia minden formájáról fogunk beszélni reményeim szerint".

Az M1 megkérdezte az MSZP elnökét arról is, hogy a párt egy pécsi tagja egy olyan képet tett közzé a közösségi médiában, amely főbe lőve ábrázolja Orbán Viktor miniszterelnököt. Molnár Gyula azt mondta: elhatárolódnak ettől, nem tartják helyesnek, de a felelőst azért, hogy ilyen lehet Magyarországon, azok között kell keresni, "akik ezt a hangulatot egyáltalán előállították".

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Ettől még egyetlen plusz szavazatot sem fognak kapni, mert a határon túliak a Fideszre fognak szavazni. Megéri nekik. Éppen ezért nem kellene kavarni a sz...t ezen az oldalon. Csak ártanak ezzel, de főleg maguknak. Nem inkább a közös kampányra kellene koncentrálni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@papa.49: pont ezekkel a szavakkal merengett tegnap egy politikai elemző...sérelmezte, hogy túl sokba vannak nekünk az ilyen "csaképpenhogyjussunkbe" vitézek..
Talán áprilisban elválik a szar a májtól...
papa.49
@wagabund: Látjuk mi is mind a ketten, látja más is, aki a fejét nem a fütyisz seggében tartja, tennünk kell, hogy véget érjen ez az ámokfutás, mert ennek nagyon csúnya vége lesz, ha most nem verjük le őket !!!
staro2
Ha holnap valamelyik faluesze fideszes beterjeszti a parlamentben az 1000 hektárnál nagyobb földet birtoklók számára az első éjszaka jogát akkor azt a simán viccegylet megszavazza.
Egy hét múlva már nem vonható vissza ez a förmedvény mert a szerzett jog az mszp szerint sem vonható vissza.
A külhoni magyarok szavazati joga nem szerzett jog, hanem egyszerű kufárkodás.
Gyuri Géderről
"Az MSZP kiállt a határon túli magyarok szavazati joga mellett." Ezzel vesztettek egy szavazót!
Gyuri Géderről
Ha a jobbik is bevállalja a szavazati jog megtartását, akkor a DK. - ra szavazok
nezelodo
Molnár ne tudná, hogy elnyalta előlük a fidesz a mézet, mégis igyekszik minimalizálni az itthoni szavazóik számát! Vagy nem hallott róla, hogy nem nagyon tetszik az itthoniaknak, hogy a határon túli kilóra vett szavazók döntik el, mekkora szarban éljenek idehaza?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.