Kilenc ellenzéki párt hétfőn megkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. A kezdeményezést az MSZP, a DK, az Együtt, a Liberálisok, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői jelentették be Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megkezdődött az ellenzéki aláírásgyűjtés a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért

Fotó: Pixabay

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője elmondta, a kerekes székesekért, nehezen közlekedőkért, a kismamákért, és az idősekért vetette fel a referendumot. Tarlós István főpolgármester ugyanis "túl arrogáns ahhoz, hogy beismerje, az akadálymentesítés egy fontos ügy, és túl gyáva ahhoz, hogy a kormánnyal harcoljon a budapestiek érdekében" – fogalmazott, megjegyezve: a fővárosiak átlagosan napi 20 milliárd forintos adóbefizetéseik után megérdemlik a teljes akadálymentesítést.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Szép dolog ez az ellenzéki összefogás, de ha ebben a hülyeségben ez ki is merül akkor dögöljetek meg.

Fogjatok össze, választási szövetséget mindenkivel és akkor és csak akkor akadálymentesíthetitek a fél országot.

Kezdetnek jól hangzik, csak így tovább a Lenin körúton.
görbetükör
Szégyen, hogy ehhez aláírásgyűjtés kell!
Alapvető emberi kötelessége lenne még Tarlósnak is ezt szorgalmazni!
Yeromos
Túl sokba kerülne az akadálymentesítés. Egy csomó stadion bővítés, kisvasút korszerűsítés ki fog a megspórolt pénzből kerülni.
Pálinkás Pál
Azért azzal mindenki tisztában kell hogy legyen...ez megint csak egy "álprobléma"...Ez az ország sorsát semmiben nem befolyásolja,csak jól hangzik...arról nem is beszélek hogy senmmiféle kötelezettséget nem ró Budapestre,bármi is legyen az eredmény...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.