Meghaladta a 342 ezret azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akiket névjegyzékbe vettek az áprilisi országgyűlési választásra.

A 2014-es országgyűlési választás idején 193 ezer, a 2016-os népszavazás idején pedig 274 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár szerepelt a névjegyzékben.

A már nyilvántartásba vett 342 325 választópolgárból legtöbben azt kérték, hogy Romániába (147 237), illetve Szerbiába (49 813) küldje az NVI a regisztrációs értesítést.

Németországba 3256-an, az Amerikai Egyesült Államokba 1274-en, Kanadába 998-an, Svájcba 806-an, Nagy-Britanniába 685-en, Ausztráliába 663-an, Svédországba 550-en, magyarországi értesítési címre 1946-an várták az NVI határozatát regisztrációjukról. A kettős állampolgárságot tiltó országokba 19 374-en kérték az értesítést, e-mailben pedig 112 225-en.

Több mint negyedmillió határon túli szavazhat a magyar parlamentről

A tavaszi országgyűlési választáson a külföldön élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak. Ehhez előbb regisztrálniuk kell az NVI-nél, az iroda ez után levélben juttatja el a szavazási iratcsomagot – köztük a szavazólapot – a választópolgárhoz, aki a voksát levélben adhatja le.

Aki korábban már sikeresen regisztrált, annak nem kell új kérelmet benyújtania, mert a korábbi tíz évig érvényes. A regisztrációra március 24-éig van lehetőség. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben és csak országos listára szavazhatnak.

A 2014-es országgyűlési választás idején 193 ezer, a 2016-os népszavazás idején pedig 274 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár szerepelt a névjegyzékben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
@Horizont: .
Az a HÁTBORZONGATÓ, hogy mindezt 2008. 03. 30-án vette fel valaki KÖZÜLÜK, ill. akkor, amikor már túl voltak a SZEMKILÖVETŐ nótán, az után, hogy ÖSSZECSŐDÍTETTE a Kossuth térre a hiszékeny, befolyásolható állampolgárokat.
.

----- Kossuth tériek és a FIDESZ - 2006. október 6.
indavideo.hu/video/Kossuth_teriek_es_a_FIDESZ_-_2006_oktober_6_Kossuth_ter
.
Ezt is letöröltették a Youtube-ról! Csak a végét örökítette meg az indiavideó, pedig az eleje a LÉNYEG!
.
Előfordulhat, hogy az ÓTA IS RÖHÖG a kocsmatöltelék GALERI azon, hogy a hülye magyar nép BEVESZI a Soros dumájukat!
.
És ezek a POLITIKAI SZÉLHÁMOS, semmirevalók betehetik a lábukat az Ország Házába!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ahol élnek, ott szavazzanak! Rohadékok, eladnak minket orbán júdáspénzéért!
patyuka
Még a jószándékúak is sok mindent összekevernek, felháborodásukban mindenkit egy kalap alá vesznek. Ezzel többet ártanak, mint hinnék!

Ha egyszer valaki belátja, hogy matematikailag lehetséges a demokratikus ellenzék győzelme, és valóban gyökeres változást kíván, akkor nem csupán az ellenérzéseinek akar hangot adni, tehát nem vagdalkozik - ész nélkül egalizálva az ellenzéket -, hanem higgadtan disztingvál!

Meggyőződésem, hogy a hinodáló, sejtelmesen összevissza nyilatkozgató, azaz lényegében különcködő pártocskákkal - LMP, Momentum, Új Kezdet (vagy mi a fene)... - már nem lenne szabad számolni!
El kel küldeni őket a fenébe a koordinált jelölt állításában együttműködőknek még a közeléből is, mert rohan az idő, a változásra áhító, ám "mezítlábas" választó fejében meg nem tisztulnak a dolgok!
Hát tisztába kell tenni, ki kell róluk mondani, hogy lényegében kollaborálnak, hiszen az, amit csinálnak, bármilyen látványos és hangzatos is, végeredményében kártékony, mert tudottan csökkenti a győzelem esélyét!

Nyomni ezerrel:
- a győzelemnek nincs igazi alternatívája;
- őrült vagy szélhámos az a konglomerátum, amelyik azt hirdeti magáról, hogy az együttműködést elutasítva egyedül is győzhet;
- ebből következően - tetszik, nem tetszik - ugyanaz érvényes minden különcködő mellett emelt szóra és ápr. 8-án rájuk leadott voksolóra is: maradáspárti, kollaboráns...;
- tehát: csakis a koordinált jelöltállításban részt vevő pártokra szabad szavazni: helyileg a közös jelöltjükre és valamelyikük pártlistájára (ez utóbbiból max. csak három jöhet szóba)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.