Mint arról beszámoltunk, a tökutolsó, magyar színekben versenyző Elizabeth Swaney azzal szerzett világhírnevet, hogy a síakrobaták versenyében akrobata elemek helyett egyszerűen csak lesiklott a pályán.

Megszólalt a Magyar Sí Szövetség a közröhej tárgyává vált "síakrobata" ügyében
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A Nemzeti Sport tette közzé a Magyar Sí Szövetség közleményét, melyben a szakág vezetői azt írják, Swaney a felkészülését és versenyzését teljes mértékben saját forrásból fedezte. Ráadásul nem is esett el, aki pedig így jár, az még nála is kevesebb pontot szerez.

Itt a teljes szöveg:

Elsősorban a sportág kvalifikációja az, amely ezt a helyzetet előidézte, és az, hogy a női síakrobatika még gyerekcipőben jár, kevés a magasan kvalifikált képviselője. A sportág pontozása is kérdéseket vet fel, hiszen ahogyan azt a hétfői félcső selejtező is mutatta, az, aki a pálya alján elesik, hiába mutatott be addig szép elemeket, kevesebb pontot kap, mint aki Elizabeth Swaneyhez hasonlóan szépen lejön a pályán mindenféle kockáztatás nélkül. Elizabeth a világkupaversenyeken is hasonló produkcióval gyűjtögette a pontjait. Az tény, hogy a tavalyi évben nem láttuk versenyezni, a helyszínen, az edzéseken észleltük, hogy mire képes. Mivel senki helyét sem vette el, így nem gondoljuk úgy, hogy nem kellett volna támogatnunk az olimpiai indulását. Elizabeth Swaney a felkészülését és versenyzését teljes mértékben saját forrásból fedezte

- olvasható a közleményben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
A francba ezzel a sok alkalmatlan "sport"vezetővel.!
Úgy vittek ki valakit az olimpiára, hogy egy koszos videót sem néztek meg arról, hogy mire képes a leányzó.Tavaly nem látták versenyezni, és gondolom tavalyelőtt sem lehetett sokkal jobb.
Hibás a pontozási rendszer,,a sportág gyerekcipőben jár és különben is saját pénzén versenyez.
Félelmetes érvek.Ezek szerint ha jól választasz sportágat ( mondjuk fedettpályás majompelenkázás ) és van elég pénzed akkor bérelt helyed van a magyar téli olimpiai csapatban.
Megint sikerült hülyét csinálni ebből az erős, büszke, harcos, zsarolhatatlan, saját lábán álló, boldog soha ennél jobban nem élt országból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
Bameg, ilyen mentegetés, hogy de legalább nem esett el. :)
cs.n.
Most volt a szám döntője, többen is elestek. Maddie Bowman is, aki 4 éve nyert. Vagy a mostani ezüstérmes francia versenyző. Előfordul a legjobbakkal is, de előtte legalább mutattak valamit, nem csak ide-oda csúszkáltak. Akkor nyilván egyszer se estek volna el, de a döntőbe se kerülnek.
justhpeter
Van olyan magyarázat, amitől a szánalmas megszépül ?
jancsipapa
@justhpeter: Nekem nincs. Szánalmas volt . Semmit nem mert csinálni .( ennél még " Erik az angolna " is többet kockáztatott .A vízbe bele lehet fulladni )
justhpeter
@jancsipapa: Eddy, Erik, és Elizabeth. A sportvilág nagyjai. Ide akarunk majd betörni a saját futballunkkal is.
Pálinkás Pál
A síszövetség is fényesen igazolja mekkora marhákat telepített a zsírdisznó hordája mindenhová!!!Tényleg nem esett el??? Vazze ...és akkor már ki kell küldeni az olimpiára???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.