Túlnyomóan borult lesz az ég, csak estefelé kezdhet északkeleten felszakadozni a felhőzet. A Dunántúlon, főként délnyugaton várható további havazás, máshol napközben legfeljebb kisebb hószállingózás, gyenge havas eső lehet.

Napközben az északkeleti, északi szél általában élénk lesz, a Nyugat-Dunántúlon gyenge hófúvás nem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között várható, délkeleten lehet a legenyhébb az idő. Késő estére +3, -4 fok közé hűlhet le a levegő.

Rettegve nézzük az egy hetes előrejelzést: ez az időjárási horror vár ránk márciusig

Ma az ország délnyugati részén várható a legtöbb csapadék: ott még újabb 5-10 cm hó eshet, másutt (nyugaton és a középső országrészben) legfeljebb lepel-5 cm valószínű, amelynek a nagy része napközben olvadni fog.

Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon a 40-45 km/h körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak.

A hófúvások miatt Vas és Zala megye pár járására kiadták az elsőfokú riasztást.

Az egy hetes előre jelzés a tavaly januárt idézi: nap közben is keményen fagyni fog, az éjjeli minimum néhány helyen eléri mínusz 20 fokot, és esni fog a hó. A met.hu-n egyelőre nem látni a zord idő végét.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Akiknek nincsen tüzelőjük azok rettegnek igazán!
Mézike
Én még emlékszem azokra az időkre amikor nagyapám bekészítette a hólapátot hogy reggel ki tudjunk jutni a házból. de az se volt ritka télen hogy befagyott az ivóvíz teteje a kannában... Tél volt. Most is tél van. Olyan nagyon hideg nem is volt még akkor mit kell pánikot kelteni.?
Apró csemetém a haverjaival eme rémhírek hatására úgy gondolták hogy peticiót nyújtanak be az iskola igazgatójának , hogy mivel "vörös" riasztás van legyen zárva az iskola. Mire a történelem jeles oktatója levadászta őket már több mint 50 diák írta alá! :-)
Igaz hogy amikor nagytatám még élt akkor volt mivel fűteni, akkor volt mindenkinek hova haza menni, akkor volt étel a spájzban, volt tüzelő a háznál...nem kellett kemény téltől tartani. Sőt örültek mert kifagyott a baci, a vírus, és a kártevők lárvája...
De most sokaknak nincs hova haza menni, sokaknak nincs szalonna és kolbász, sokaknak nincs tüzelő, sokaknak nincs semmi, csak egyik napról, hétről a másikig tudnak előre gazdálkodni mert nincs miből.
Kihűlés. Ez is valami olyan ismeretlen fogalom amit akkor nem ismertek. Persze fagytak meg emberek, de nem azért mert nem volt hová menniük. Legtöbbjük részegen nem került haza időben...
Nem az a megoldás a hajléktalanoknak hogy ha nagy a hideg akkor menjenek szállóra. Mi lenne ha valamelyik "okos" politikusunknak eszébe jutna hogy ha a hajléktalanok életet kapnának, visszakapnák az életüket akkor talán ismét csak azok fagynának meg akik piásan nem értek haza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.