Nem került előzetes letartóztatásba a Dózsa György úti baleset kapcsán gyanúsított M. Richárd.

A bíró nem a bíróságon, hanem a János kórházban mondta ki az ítéletet, M. Richárdot ugyanis hasi fájdalmakkal korábban be kellett vinni a kórházba.

A 24.hu-nak a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset okozásával gyanúsított M. Richárddal szemben 50 ezer forintos bírságot szabtak ki. Fellebbeztek a döntés ellen.

50 ezer forintos bírsággal megúszta a két ember halálát okozó M. Richárd

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Mint ismert, 2017. május 15-én súlyos baleset történt a XIII. kerületi Dózsa György úton. Egy Mercedes és egy Citroen ütközése után az egyik autó a közeli autóbuszmegállóba csapódott.

A baleset miatt egy 23 éves budapesti férfi még a helyszínen, egy 37 éves férfi a kórházba szállítását követően meghalt. Rajtuk kívül a balesetnek két súlyos és három könnyebb sérültje lett. M. Richárd, a Mercedest vezető férfi tavaly szeptember óta nyomkövetővel van házi őrizetben.

(24.hu)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
jönnek a választások. A falkavezér nem kerülhet börtönbe.Érdekes jogértelmezésű fickó lehet a bíró...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Megint sokan nem figyelnek nem a gyorshajtásért büntették meg hanem hogy bement egy étterembe holott ezt nem tehette volna meg.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Akkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a "halálos közúti baleset okozása" már nem szabálysértés hanem vétség, tehát bűncselekmény. Vannak minősített esetei, ilyen a maradandó egészségkárosodás okozása vagy valaki halála is. Viszont ebben az esetben nem csak a
-szökés vagy elbújás
-tanúk befolyásolása
pontok mérvadóak az előzetesbe kerüléshez, hanem a
-bűnismétlés veszélye
pont is. Mivel "csak" 2 ember halt meg, így 1-5 évet lehet rásózni. Ha 2-nél több ember hal meg, akkor a tétel már 2-8 év.
De a lényeg az, hogy a bűnismétlés veszélye maximálisan fennáll az illetővel szemben, hiszen azóta is látták jogosítvány nélkül vezetni.
rohács1926
@szaboria1: február 26., 10:20
Itt a dolog nem a lakhelyelhagyásról (mármint, hogy hazafelé bement az étterembe), meg az ötvenezer forintról szól, hanem, hogy háziőrizetben, feltehetően luxus körülmények között tölti a "büntetését".
Kicsit sarkítva; mondjuk kap két év két hónapot, de két évig elhúzzák az ügyet, akkor csak két hónapra kell börtönbe vonulnia. A házi őrizet ugyanúgy beszámít a büntetésbe, mint az előzetes. Csak hát nem mindegy.
szaboria1
@rohács1926: Én csak azért írtam mert sokan azt hitték a balesetért kapta az 50000.-ft büntetést.
A baleset helyszínét még a szakértök is vitatják. Mert sajna az áldozatok vezetője is vétet. A luxus kocsis is kétszeresen mert egyszer gyorsan mert másodszor jogsi nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.