Nem került előzetes letartóztatásba a Dózsa György úti baleset kapcsán gyanúsított M. Richárd.

A bíró nem a bíróságon, hanem a János kórházban mondta ki az ítéletet, M. Richárdot ugyanis hasi fájdalmakkal korábban be kellett vinni a kórházba.

A 24.hu-nak a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset okozásával gyanúsított M. Richárddal szemben 50 ezer forintos bírságot szabtak ki. Fellebbeztek a döntés ellen.

50 ezer forintos bírsággal megúszta a két ember halálát okozó M. Richárd

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Mint ismert, 2017. május 15-én súlyos baleset történt a XIII. kerületi Dózsa György úton. Egy Mercedes és egy Citroen ütközése után az egyik autó a közeli autóbuszmegállóba csapódott.

A baleset miatt egy 23 éves budapesti férfi még a helyszínen, egy 37 éves férfi a kórházba szállítását követően meghalt. Rajtuk kívül a balesetnek két súlyos és három könnyebb sérültje lett. M. Richárd, a Mercedest vezető férfi tavaly szeptember óta nyomkövetővel van házi őrizetben.

(24.hu)

Nagyvilág - 2019. March 19., 20:22
Weber: ha nincs jogállam, nincs pénz
Itthon - 2019. March 19., 21:28
Sztrájkra készülnek a BKV dolgozói

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
jönnek a választások. A falkavezér nem kerülhet börtönbe.Érdekes jogértelmezésű fickó lehet a bíró...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Sámannus: Tisztázzunk valamit...ezért az esetért miért is kéne ülnie??? Nem ő volt a hibás...ha ugyanez Mari nénivel történt volna ott Taktaharkányból,már rég elfelejtette volna mindenki!!! Amikor az eset történt ,rákét napra volt egy súlyos karambol,3 ember halt meg...érdekes módon ott nem fröcsögött senki,nem ordítozott sittért,pedig többen vesztek oda...
https://kolozsvaros.com/2017/08/26/igen-en-is...
olvasd el,nincs kedvem leírni mindent!!
szaboria1
Megint sokan nem figyelnek nem a gyorshajtásért büntették meg hanem hogy bement egy étterembe holott ezt nem tehette volna meg.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Akkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a "halálos közúti baleset okozása" már nem szabálysértés hanem vétség, tehát bűncselekmény. Vannak minősített esetei, ilyen a maradandó egészségkárosodás okozása vagy valaki halála is. Viszont ebben az esetben nem csak a
-szökés vagy elbújás
-tanúk befolyásolása
pontok mérvadóak az előzetesbe kerüléshez, hanem a
-bűnismétlés veszélye
pont is. Mivel "csak" 2 ember halt meg, így 1-5 évet lehet rásózni. Ha 2-nél több ember hal meg, akkor a tétel már 2-8 év.
De a lényeg az, hogy a bűnismétlés veszélye maximálisan fennáll az illetővel szemben, hiszen azóta is látták jogosítvány nélkül vezetni.
rohács1926
@szaboria1: február 26., 10:20
Itt a dolog nem a lakhelyelhagyásról (mármint, hogy hazafelé bement az étterembe), meg az ötvenezer forintról szól, hanem, hogy háziőrizetben, feltehetően luxus körülmények között tölti a "büntetését".
Kicsit sarkítva; mondjuk kap két év két hónapot, de két évig elhúzzák az ügyet, akkor csak két hónapra kell börtönbe vonulnia. A házi őrizet ugyanúgy beszámít a büntetésbe, mint az előzetes. Csak hát nem mindegy.
szaboria1
@rohács1926: Én csak azért írtam mert sokan azt hitték a balesetért kapta az 50000.-ft büntetést.
A baleset helyszínét még a szakértök is vitatják. Mert sajna az áldozatok vezetője is vétet. A luxus kocsis is kétszeresen mert egyszer gyorsan mert másodszor jogsi nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. March 19., 19:20
Ilyen, amikor egy Kardashian túltolja a Photoshopot
Szórakozás - 2019. March 19., 18:40
Nem mennek börtönbe a migránsverő fegyőrök