Őrizze meg az ásványi anyagokat! A zöldségek főzőlevét soha ne öntsük ki, hiszen magas az ásványianyag-tartalma. Csak speciális esetekben, diétákban indokolt a főzővíz eltávolítása, például vesebetegségnél, amikor bizonyos ásványi anyagok bevitelét korlátozni kell. Nem kell a levesnek olyan zsírosnak se lenni, hogy kanállal kelljen a nagy karikákat lemerni a tetejéről. A korszerű elvek szerint inkább alacsony energia- és magas rosttartalmú zöldségféléből főzzük meg levesünket, és minél kevesebb zsírt tartalmazó húsféleséget használjunk hozzá. Különösen érdemes a diétázóknak arra ügyelni, hogy... - 40Plusz.hu

(Forrás: 40plusz.hu, asr által)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.