Nagy hidegháború zajlik Európával szemben, és az egész kontinens jövőjét befolyásolja a magyar választás – mondta az Országgyűlés elnöke az Echo Tv Napi aktuális című műsorában hétfőn.

Kövér: Karácsony hasznavehetetlen, Gyurcsány erkölcsi hulla
Fotó: Soós Lajos/MTI

Kövér László kifejtette: ezt egyre többen ismerik fel, amit megmutattak a közelmúltban a német, az osztrák és az olasz választások is.

Ha a felméréseket nézik, kimondható, hogy nincs olyan társadalom Európában, ahol többségben lennének azok, akik bevándorlóországot akarnának csinálni a saját hazájukból vagy akik jónak tartanák, ha még több bevándorló érkezne az őslakosok rovására. Mindenhol többségben vannak a normálisan gondolkodó, józan, nemzeti érzelmű polgárok

- jelentette ki Kövér László.

Ugyanakkor azon országokban, amelyek bennünket vádolnak demokráciadeficittel, a jogállamiság hiányával, a politikai korrektség jegyében "brutális" cenzúra érvényesül a sajtóban és a köznapi kommunikációban – tette hozzá, példaként említve Németországot.

Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kormányra kerülésük esetén azt ígérte: beletörli a lábát a 2012-es alaptörvénybe, népszavazással semmissé teszi, ez De Gaulle francia elnöknek is sikerült korábban, azt mondta:

Karácsony Gergely nehogy bedőljön a saját hülyeségeinek, és nehogy elhiggye, nincs jogállam. Magyarországon jogállam van, éppen ezért, amiről beszél, nem lehetséges

- mondta az Országgyűlés elnöke.

Ez De Gaulle kutyájának szellemi színvonalát sem üti meg – fogalmazott, hozzátéve:

Karácsony Gergely hasznavehetetlen és komolytalan ember, és azt nem érti, az MSZP hogyan vehette a nyakába. Úgy látszik, bolsevik kutyából mégsem lesz demokratikus szalonna

- jegyezte meg a fideszes politikus.

Kövér Lászlót a hódmezővásárhelyi választás eredménye meg is lepte és nem is. Azt mondta, látni lehetett, hogy egy jól felépített jelölt, jól megírt forgatókönyve bontakozott ki, egy kísérleti terep volt. Ugyanakkor azért nem lepte meg, mert a város mindig is kísérleti terepe volt a polgári erőkkel szembeni baloldali destrukciónak – közölte. Megjegyezte: korábban nem voltak ilyen sikeresek, ezért kétségtelen tény, ez figyelmeztető jel.

Nem a Fidesznek van félnivalója

Szerinte nem a Fidesznek van félnivalója, hanem az ország józanabb többségének, hogy nehogy véletlenül politikailag kisebbségbe kerüljön. Ha a mostani kormány elvesztené a cselekvési lehetőséget a következő négy évre, akkor csak egy káoszkoalíció tud a helyébe kerülni. A már említett Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc mellett Vona Gábor már azt sem tudja kicsoda, ahogy Szél Bernadett és egész pártja sem tudja, mit akar az élettől, csak azt, hogy valami mást. Ezekből akkor sem tudna kormányképes erő összeállni, ha többséget szereznének a választásokon – vélte.

A szombati székely szabadság napjáról és arról, hogy az unióban előfordulhat, nem tartják legitim követelésnek az önrendelkezést, azt mondta: az unióban a mérvadó politikai elit eleve kozmopolita, utál mindenféle nemzeti önazonosságra utalást, törekvést. Szeretnék a nemzetállamok hatáskörét csökkenteni, és csak akkor adnak teret ilyen kisebbségi, önazonosságra való törekvéseknek, ha az egyúttal a központi hatalom gyengítését is szolgálja. Szerintük mindenféle kisebbség jó, ha a többséget gyengíti, kivéve az őshonos kisebbségeket – összegzett Kövér László.

Gyurcsányt nem szabad lebecsülni

Arra a felvetésre, hogy egyes hazai szereplők a határon túliak eddig megszerzett jogainak visszavonását próbálják elérni, úgy reagált: nyilvánvalóan nem erősíti az adott kormányt, hogy nemzetközi porodon hitelesen az egész nemzetére hivatkozva képviselhesse ezeket a törekvéseket. Addig, amíg ez partikuláris törekvés nem nagyon számít – jegyezte meg, hozzátéve:

Gyurcsány Ferenc "a neobolsevista szektájával" ebben a pillanatban még a periférián lévő politikai erőnek tekinthető. Azonban nem szabad lebecsülni sem őt, sem a pártját, sem azokat a nézeteket, amelyekre tudatosan apellál. Azt feltételezi, és Kövér László szerint ezt joggal teszi, hogy a magyar társadalomban még mindig van néhány százaléknyi ember, aki számára hívó szó lehet a "saját fajtájával szembeni utálat".

Szerinte a DK elnöke már erkölcsi hulla, de rég politikai hullának is kellene lennie, de saját korábbi pártja, az MSZP nem volt képes "leszámolni vele" – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kitért arra is: ha rövid távon nem is apellálhatnak nagy sikerre az ellenzéki pártok a frissen honosítottak körében, hosszú távon szemlátomást próbálnak építkezni. Úgy gondolják, el fog jönni az idő, amikor a határon túliak is kiegyensúlyozottabban szavaznak majd, ami így helyes is, csak dolgozzanak, hogy a nemzet minden részében elfogadják őket – fejtette ki.

Kövér László azt mondta: ma egy-két mandátumról döntenek maximum a határon túli magyarok, és ez várhatóan a jövőben is így lesz majd.

Arra kérdésre, hogy ha ismét bizalmat kap a Fidesz és a KDNP, vállalná-e újra a házelnöki tisztséget, azt mondta: először legyenek túl az országgyűlési választáson és azon a procedúrán, amelyen eldől, kit jelöl a kormányzó párt. Hozzátette: ő jól érezte magát az elmúlt nyolc évben, és úgy érzi, talán fontos, jelzésértékű változások történtek az Országgyűlés működésében és az Országház állapotában ez idő alatt.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Annyira hianyzol, Hofi! Te megmondtad mar 20 evvel ezelott, hogy "kovernek folyik a szar a szajabol, ha megszolal"

Es igen,... Igazad vala...:o)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Aszongya ez a szép ember,hogy Gyurcsány erkölcsi hulla.

Az a helyzet, nemhogy politikai hullát nem sikerült belőle csinálnotok/semjén tekintetes szives közlése/,erkölcsi hullát meg pláne nem.Az erkölcsi hullák ti vagytok,veled az élen.Visszaszáll rátok mindaz ,amit elkövetettetek az "emmuttnyocév" alatt ellenzékben. Ámen!
Zabszem laca? Mert te is tudod,hogy igy van.
Hellcat
@division: Bármennyire is egyetértek, szavazni azért menj el. Ha nem mész el azzal csak a fideszt szolgálod. Igaz én se bírom egyik ellenzéki pártot sem, de ezeknél bármi jobb...legalább ne tudjanak egyedül kétharmaddal áttolni mindent...
Eladott Ország
Van egy Kövér László nevű ember, aki soha nem tudott és soha nem is fog tudni kivergődni a lánctalpas tahóság öröklött sötétségéből, de úgy kellene tennie, mintha államférfi lenne. Ez annyira megy neki, mint elefántnak a piruett. Ezért – vagy másért – végtelenül megkeseredett és gyűlölködő, ráadásul egy velejéig korrupt és teljesen szélsőjobboldali pártot kell képviselnie úgy, hogy lényegében nincs mentség a kormány viselkedésére, egyedül a mutogatás marad a másikra, hogy az is lopott. Ez azért nem igazán szilárd erkölcsi alap semmire. Végül pedig Kövér pontosan láthatja belülről, amit kifelé titkolni igyekeznek, bár egyre kevesebb sikerrel. Orbán teljesen instabil lett, a Fidesz-kormány viszont nélküle percek alatt borulna, mert a hataloméhes feltörekvő senkik elharapnák egymás torkát a pozícióért, ráadásul a szavazóbázis nem a Fideszre, hanem A Viktorra van kihegyezve. A szekta csak a szektavezérrel működik, máshogyan nem.
division
@Hellcat: A kétharmados törvényeket úgyis csak akkor lehet megváltoztatni ha kétharmaddal nyerne egy másik párt, az meg kizárt. Persze, elmegyek szavazni, tudom a kötelességemet.
division
@nyanya001: Sokan nem fognak rájuk szavazni közülük elárulom neked.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél