A Budapest-Kolozsvár szupervasút megépítése, amiről a magyar és a román kormány is beszél, a 4-es metró árának többszörösébe kerülne egy szakértő szerint. Gyorsvasutat építene Románia és Magyarország közösen Budapest és Kolozsvár között - idézte a Maszol a Szíjjártó Péter magyar külügyminiszter és román kollégája, Teodor Melescanu februári bukaresti találkozóján elhangzottakat a projekt költségeit fürkésző cikkében. A magyar kormány időközben már el is különített egymilliárd forintot a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Túl azon, hogy persze a csókosoknak (ugye Dávidka & co.) egy-két milliárdot erre, ilyenekre is el lehet tapsolni emlékeztetnem kell, hogy a tervbe vett bécsi TGV kapcsán felmerült budapesti ehetőség megvizsgáltatott és elképesztően drágának és gazdaságtalannak találtatott!!! =))
Nessy
@RonaGyuri: Most viszont Orbánnak nagyon fontosak az erdélyi levelezőtagozatosok!
RonaGyuri
@Nessy: Bécs 240, Belgrád 380, Kolozsvár 450 és Bukarest 830km-es út!!!
Nessy
Itthon meg lassabbak a vonatok, mint 100 éve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.