Őrizetbe vette a rendőrség Nicolas Sarkozy volt francia elnököt, és egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatják ki – jelentette kedden a Reuters hírügynökség egy francia bírósági forrásra hivatkozva.

Őrizetbe vették Nicolas Sarkozyt

Nicolas Sarkozy 2007 májusától 2012 májusáig volt Franciaország elnöke. Utódja Francois Hollande lett.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA pool/Ian Langsdon)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat ott nem szaroznak a kerdezoskodessel. Valoszinu, kertek mar szepen is elotte, hogy szamoljon be a sajat kampanyarol...(Volt mar a rendorseggel, ugyeszseggel ezzel kapcsolatban egy kisebb balheja. Ez talan ugyanannak a folytatasa, vagy egy teljesen uj?)
Eriksson
Ennél a fószernél kisebb gazembert is lógattak már fel.
Klubtag
@Eriksson: ...viszont - sajnos - nagyobbak is megúszták.
RonaGyuri
www.ft.com/content/1533bfde-2c12-11e8-a34a-7e7563b0b0f4

© Reuters

Anne-Sylvaine Chassany in Paris and Cat Rutter Pooley in London 42 MINUTES AGO
Nicolas Sarkozy, the former president of France, was taken into police custody on Tuesday morning in connection with a probe into the financing of his successful 2007 presidential run, according to a person close to the investigation.

Mr Sarkozy had previously faced allegations that his 2012 re-election campaign had received illegal funding, but it is the first time he has been summoned by judges in connection with the inquiry into financing of his earlier presidential election bid. The move to take him into custody was earlier reported by Le Monde and Reuters.

Custody can last for up to 48 hours, at the end of which a suspect can be placed under formal investigation — an indication that there is tangible evidence in a case, but one step short of being charged.
Eriksson
@Klubtag: Sajnos... Bár nem sok nagyobb gazember van, volt nála... Többek között vastagon benne volt, van a közel-keleti helyzet alakulásában.
Klubtag
Azért a párizsi ügyészség sem egy gyorstüzelő, már 2013. óta bíbelődik ezzel a Sarkozy üggyel.
nezelodo
@Klubtag: Ott is nehéz a cigókat sittre vágni bármennyi bizonyíték is van ellenük..
libellle
@karma1: ez uj. a regebbi az a loreal tulajdonosábval bettencourtal volt . ki csalt tölle egy nagy összeget amit a kampanyára használt fel gondolom csupán lefelejtette közölni
karma1
@libellle: Tudom, hogy ez uj eset,...:o)) Hat neha van az ugy, hogy egy-egy politikus atlepi a hatart, hogy mit szabad tennie es mit nem...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.