Most akarnak együttműködni, vagy nem? Akarnak, de tanultak a 2014-es összefogás hibáiból. Az MSZP/DK meg nem. A Jobbik nélküli ellenzéki együttműködés nem a kormányváltásról, hanem a baloldalon belüli erőviszonyokról szól. Az LMP egyetlen egy dologra mond nemet, mégpedig arra, hogy feloldódjon a politikai uralkodó osztály baloldalinak nevezett pártjaiban néhány mandátumért cserébe. A politikai uralkodó osztály baloldalinak nevezett pártjai pedig mindig ezt követelik, ezt nevezték összefogásnak négy éve (az eredmény közismert) és most is csak erről hajlandók tárgyalni. Az LMP két olyan tárgyaláson van túl, amelyen az MSZP illetve az MSZP és a DK közösen a 2014-es modellt erőltette és mereven elzárkózott a hódmezővásárhelyi elől. Két modell van. Az egyik kormányváltást hozhat, a másik az LMP eltűnését és a Fidesz kormányon maradását egyszerre. Az LMP elsőre nyitott – akár az MSZP/DK-val és a Jobbikkal is hajlandó tárgyalni erről – az MSZP/DK csak az utóbbira. Ennyi a történet,...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Az LMP álláspontja világos: 2014 nem, Hódmezővásárhely igen. 2014-ben a csak baloldali összefogás eredménye egymillió választóval maradtak el a Fideszétől, Hódmezővásárhelyen pedig, ahol a teljes baloldal és a Jobbik is beállt egy jelölt mögé, úgy sikerült megverni a Fideszt „hazai pályán”, hogy többen szavaztak rá, mint legutóbb, amikor nyertek."

Erről beszélt itt is mindenki addig, amíg az LMP ténylegesen meg nem lépte azt. Mindenki helyeselte a Jobbik bevonását az ellenzéki tárgyalásokba.
Amikor meg ez ügyben lépni kellett volna, visszahőköltek, hogy ezt már nem!?
Nagyon jól tette az LMP, hogy kiszállt ebből a napi cirkuszokból, de nyitva hagyta a konkrét elképzelések irányába a kaput! Most mutassa meg az MSZP és a DK hogy komoly a szándék a részükről Orbánék leváltására!
ittott
@Béla333: mivel szarkisönző párt, lépjen vissza mindenhol.
Béla333
@quadrocopter: 19.30
Valóban, ha meg nem lesz partner a Jobbikkal közös, teljeskörű koordinációra, akkor marad a Fidesz és újabb sokszázezer magyar fogja a mutatós Magyarországot a határon kívülről nézegetni.
Béla333
@ittott: 19.37
Nem a te hozzáállásod szarkisönző hozzáállás? Szerintem igen!
karma1
Hodmezovasarhelyet ne emlitsek: NEM tamogattak Marki-Zay-t, hanem NEM INDITOTTAK ELLENE sajat jeloltet...
Az eredmeny jo lett.

Mert meg lehetett volna azt is csinalni, hogy minden part OSSZEFOG, es kampanyolnak Marki-Zay mellett (nem ez tortent), vagy csak engedik passzivan gyozni, mint egyeduli hiteles szemelyt.
Nem mondom, hogy ez nem volt egy nemes tett MINDEN part reszerol, de a passzivitasukhoz nagy reszben hozzajarult, hogy nem volt penzugyi vonzata a dolognak, magyaran nem lehetett semmi penzt sem szakitani ezzel a pozicioval, viszont azonnal nyilvanvalova valt, hogy a leendo polginak 8 fide$$-essel kell egyutt dolgoznia megvalasztasa eseten.
Béla333
@kereső: 19.39
Próbáld ki egyszer: ha az Indexen keresztül hívsz be egy cikket, blogot azt fogja kiírni amit ennél a cikknél is látsz.
Nincs ebben semmi manipuláció.
kereső
@Béla333: én hivő lélek vagyok Béla, csak a hátam nem tollas.A reflektor blog.-az lmp házija.
Béla333
@kereső: 19.48
Gondolj amit akarsz, nem érdekel!
karma1
@kereső: Az index meg kuszaszem egyik fianak a tulajdona... Oda azt raksz be, amit akarsz, a jellemzo viszont, hogy melyik weboldal melyik blogot veszi at.
Erdeklodessel olvasnek az indexen peldaul egy O.L.K.T blogbejegyzest, dehat ez sosem fog megtortenni. (Orban Lapjarol Kitiltottak Tarsasaga)
Béla333
@Mirabilis: 19.54
Tudod volt egy főnököm, aki azt vallotta, őt nem érdekli, hogy mit miért nem lehet megcsinálni! Ő eredményt akart!
Az LMP tudomásom szerint felhívta a vasárnapi tárgyalás előtt Gyurcsányt, hogy talán szerencsés lenne egy semleges helyen megpróbálni az első tárgyalást, de Gyurcsány ezt elutasította.
Egyébként az sem túl jó start helyzet, ha a 15-i gyűlésen az egyik mondatban meghívjuk a Jobbikot, a másikban meg elmondjuk, hogy miért nem akarunk a Jobbiktól semmit sem.
(Lásd még: minden Jobbikra adott szavazat a Fideszt erősíti mondta pl Kunhalmi Ágnes, ha jól emlékszem!)
Ennyi profi politikus és ne tudja, hogy hogyan lehet legalább egy tárgyalásra leülni valamelyik más alakulattal? Ha így van, az elég siralmas!
Béla333
@Mirabilis: 20.05
Nem összeállni kell, nem is erről volt szó, hanem koordinált indulásról. Tervszerű, értelmes képviselőjelölti visszalépésről.
Tudtommal az LMP-vel vagy a Momentummal nyitott a párbeszédre.
Ezért lépett fel az LMP közvetítőként, de ez már a múlt! Majd Gyurcsány megoldja most már ezt a problémát!
Béla333
@Mirabilis: 20.24
Nem terhelt le ez a sok párbeszéd? Le ne fáradj a gondolkodásban!
verőce21
@karma1: Tíz fideszessel kell együttdolgoznia, a 14 fős testületben.
De a lényeg az, amit említettél, hogy HMV-nek nem volt pártfinanszírozási pénzügyi vonzata!
Lehetett hazárdírozni, félvállról venni a dolgot pártpolitikai szempontból. Nem volt Hamlet-i a kérdés.
kereső
@Mirabilis: Vona: választási koordinációról szó sem lehet.Választások után majd tárgyalunk az lmp.-vel az együttműködésről.
Béla333
@Mirabilis: 20.31
Úgy észleltem, te zártad le a társalgást ezzel:
" Hadoválhatsz, ahogy akarsz:.." Azt hittem kimerültél...
simmering73
"Megkockáztatom, hogy egy beteg szamarat vagy egy sánta lovat is oda lehetne állítani Orbánnal szemben, és nyerhetne. De a legzseniálisabb pártjelöltek is veszíteni fognak, ha a pártok a jelöléseikkel magukra és a jelöltjeikre kérnek szavazatot, és közülük kell egyet választani. Ez nem az Orbán elleni szavazásról és lázadásról szólna, hanem ettől kezdve a demokrácia hamis látszatáról, az ellenzéki pártok érdekeiről, Orbán forgatókönyvéről, és attól kezdve ez kétharmados győzelem Orbánnak. Az ellenzék az akadálya annak, hogy a nép ítéletet mondjon Orbán felett."
nepszava.us/bartus-laszlo-csak-az-ellenzek-elsopresevel-lehet-orbant-legyozni/
Jozefina
Az egész íromány úgy hülyeséh ahogy van.
Béla333
@kereső: 20.36
Beidézhetnéd, hogy mikor és hol nyilatkozott Vona ilyet.
Egyébként éppen 15-én Vona a következőket mondta a beszédében:
"Vona Gábor: A megegyezést keresem, nem akarok magyar ember ellen harcolni
Középre húzó, mindenkit megszólítani igyekvő, senkit nem kizáró beszédet mondott Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A hangulata a régi Vona-beszédek harciasságához képest hangulatában és előadásmódjában is sokkal békésebb, derűsebb volt."
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/15/vona_beszede_marcius_15/#

Persze ha olynokat mondanak a másik oldalon, mint amit Kunhalmi, Karácsony vagy éppen Gyurcsány mondott az ünnepi beszédében, az elég ahhoz, hogy a másik fél beintsen.
De könyörgöm: egy profi politikusnak kell elmagyarázni, hogy hogyan kell egy másik ellenzéki pártot megszólítani, ha tárgyalni akarok vele?
Béla333
@Jozefina: 20.40
Akkor ne olvasd, ne szólj hozzá!
Nem lehet, hogy meghaladja a szellemi képességeidet?
kereső
@Béla333: idézget neked a bánatom.Ha én megtaláltam Vona nyilatkozatát,megtalálod Te is. Ezt az autópálya pihenőben megtartott "tárgyalás" után nyilatkozta/mondta.
Béla333
@kereső: 20.47
Akkor, amikor már beletörölte a cipőjét a Gyurcsány, a Kunhalmi meg a Karácsony? Értem!
Én meg azt idéztem be, amit akkor mondott, amikor még nem tudta, hogy milyen okosakat mondta a színpadon a "demokratikus" ellenzéki muftik!
Béla333
@Mirabilis: 20.51
Jó visszakozok! Úgy gondoltam végeztél a társalgással.
kereső
@Béla333: Jó lenne,azért ha a történések idejével IS következetes lennél. Kibe törölték a cipőjüket az általad"demokratikus"-nak mondott ellenzéki politikusok? Vonába?aki kezdettől azt nyilatkozta,hogy nem tárgyal semmiről!!! sem az mszp-vel,sem a dk-val?még egy bekövetkező ellenzéki kormányváltás utáni helyzetről sem,nem hogy a koordinációról, elküldve ezzel többszázezer szavazó a balfenékre.Ja ,neki is minden magyar ember számit- mondja!
Orbán is ezt mondja.Jól van ebben már megegyeztek.
Szélbe,Vágóba,és Ungárba?-akiknek annnyit jelentett az egész,hogy ki kellett lépni a komfortzónájukből,és szikkadt volt aq pogácsa, meg bele kellett ülni Gyurcsány székébe-istenem !remélem fertőtlenitették magukat utána,mert olyan utálkozva nyilvánitottak véleményt.Tudod,nem mindenki mediamarkt !-szóval olyan érzése van az embernek,mintha őt köpték volna arcul az egész komédiával.És itt a komédiát az lmp. csinálta.Komédiát? Nem egy egészen ocsmány játékot velünk.És akkor te teszed idézőjelbe az ellenzéki politikusok-és ezzel együtt a mi -demikrácia iránti elkötelezettségünket? És még egy lapát Szél Bernadettől- Polt maradhat...,ha!Szóval ki is itt a hunyó?Miindegy,majd megoldjuk ,ha mindenkinek helyén lesz az esze április 8-án.Ti meg majd jó szokásotokhoz hiven ráfogjátok aljasságotokat a nyuszira.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.