Kimondhatatlan veszteséget okozna a külhoni magyarság számára, ha Fidesz-KDNP elveszítené az országgyűlési választást – jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten.

A néppárti politikus, Balog Zoltánnal, az Emberi Erődforrások Minisztériumának vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, abból az alkalomból, hogy tíz éve működik budapesti képviseleti irodája.

Tőkés László: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tőkés László, az európai parlamenti képviselő budapesti képviseleti irodája megnyitásának 10. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón 2018. március 22-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tőkés László úgy vélekedett:

a választások alkalmával is egyfajta nemzetvédelmi küzdelem folyik. Ezért egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel abban, hogy ezúttal nem a választásokat, hanem a jövőnket kell megnyerni.

Ugyanis vallásunk és nemzeti hovatartozásunk jelenti az erőt adó kohéziót, vagyis Székelyföld legyen székely föld, Magyarország pedig magyar ország – tette hozzá a református püspök.

Az elmúlt évtizedben kifejtett tevékenységét összegezve elmondta, hogy annak középpontjában a kisebbségek, a kereszténység, a környezet védelme, a kulturális örökség megőrzése állt, és európai képviselővé választásával a határok feletti nemzetegyesítés példája valósult meg.

Ugyanakkor az iroda létrehozásával egyfajta erdélyi nagykövetség nyílt Budapesten – fűzte hozzá.

Tőkés László úgy vélekedett, hogy a nemzet, a külhoni magyarság érdekeinek védelmében kifejtett tevékenysége annál is inkább szükséges, mert nem csupán az "utódállamokban" tapasztal elhatalmasodó magyarellenességet, hanem európai szinten is.

"A magyarságvédelem, az identitásunk védelme, a nemzetvédelem az a platform, amelyen kifejtem tevékenységemet" – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a migráció miatt az Európai Unióval, az ENSZ-szel, a nehezen azonosítható sötét háttérhatalmakkal és a "sorosi diabolikus boszorkánykonyhákkal" szembeni magyar küzdelem a nemzeti önvédelemről, a nemzetvédelemről szól.

Különösen fontos ez abban a helyzetben, amikor már-már átcsapnak a fejünk felett a migráció özönvízi hullámai – hangsúlyozta Tőkés László.

Úgy vélekedett, hogy a bevándorlást szabályozó európai uniós dokumentum, a dublini egyezmény reformja nem jelent mást, mint a gátnélküli migráció legitimálását.

Balog Zoltán azt hangsúlyozta, hogy Tőkés László európai parlamenti képviselővé választása hatalmas áttörést jelentettet, mert a magyarság összefogásának szimbólumává vált.

Ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2014-ben ugyancsak a magyarság összetartozása melletti kiállást kívánta jelezni Brüsszel számára azzal, hogy Európai Parlamenti képviselő-jelöltjeinek listáján helyet biztosított egy kárpátaljai, egy délvidéki és egy erdélyi magyar politikusnak, vagyis Tőkés Lászlónak – mondta.

Tőkés László tevékenysége nem kizárólag a romániai magyarság képviseletét jelenti Európában, hanem azt, hogy a magyarság közös ügyei nem ismernek országhatárokat – mondta Balog Zoltán.

Forrás: MTI

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Kurvára unok egy olyan országban élni, ahol a környező országok buzeráncsai döntik el, hogy egy cigány maffiózzon a Hazámban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nihil
ismétlem: én magamból indulok ki.
Ahogy szabad lett az átjárás, én ha nagyon magyar vagyok, abban a pillanatbán átjövök ide.
Ezek már másod, vagy harmadgenerációsok. Az anyanyelvük a román.
Románul gondolkodnak.
Én ismerek románokat akik idejöttek, és egy gecik voltak.
Kihasználtak, és szétcsesztek magyar családokat.
Volt egy arc, aki gyakorlatilag hagyta volna éhen halni a volt feleségét, és a gyerekét, plusz az adósságát velük fizette volna ki..
És ezt háromszor eljátszotta !!!
Vagyis ez a geci romám három magyar családot tett tönkre - örökre.
Sőt, az egyik családtag ukránokkal akarta megbérgyilkolzazni őt.
De aztán nem tette, miután lebeszéltem őt.

Ennyire gecik ezek a magyarul beszélő román gecik.
A székelyek meg nem magyarok, hanem székelyek.
Ennyi!
szaboria1
Számodra igen mert akkor nem tudnál szeretőt tartani.
szaboria1
@nihil: Igazad van nekünk is már harmad és negyedrendű generációsok vannak romániába. Van közöttük aki már nem is tud rendesen magyarul beszélni na az kérte a honosítást. A többi nem mert azt mondták ők ott élnek ők már oda tartoznak. Aki kérte a honosítást az sem akar ide jönni lakni csak az ottani propaganda hívei a barátai.
Gyuri Géderről
Szemét élősködő, parazita, minden egyes ideszavazó a "tisztelt" püspökúrral együtt.
kissé felnőttem
Bocsi de ti is csak a pénzért vagytok elvtársak és csak addig, de EUS állást is kaptál a mi kvotánból ha jól emlékszem.
Borsodi
@nihil: Véleményeddel egyet értek,szerintem is aki Magyar az nem fog jönni Orbánra szavazni.De az a Román aki valójában Román cigány Magyar útlevéllel ide jár lopni piacolni az tuti a testvérére szavaz.Magyarország nekik jó biznisz.Az itt élő Román becsületes fiatalok is megvetik ezeket.Döntsenek a Magyarországon élők,(Román Lengyel Jugoszláv Holland) stb a miniszterről! vagy csatolják a felvidéket Magyarországhoz.ha annyira szavazni akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.