Az esélyes ellenzéki jelölt győzelme olyan, mint a 3:1-ben instant kávé: minden benne van; a fővárosban és a megyei jogú városok többségében a szélesen értelmezett baloldalnak az LMP-vel karöltve van esélye, hogy legyőzze a Fidesz-jelöltjét; a Jobbik relatív erősödése arra elég, hogy a listás biztosan megszerezze a második helyezést. Interjú Szabó Andrea választási szakértővel. Elképzelhető, hogy húsvét után a demokratikus ellenzék vezetői bejelentik: számos helyen visszaléptetik jelöltjeiket a legesélyesebbek javára. Változtatna ez valamit az esélyeken? Minden egyes visszalépés, amely a demokratikus ellenzéki oldalon történik, javítja annak az esélyét, hogy az értintett körzetben nem a Fidesz–KDNP nyeri meg az egyéni mandátumot. Nem mindegy azonban, hogy kik lépnek vissza. Legtöbbet az változtatna az erőviszonyokon, ha az LMP és az MSZP–P/DK állapodna meg egymással. 3 körzetben (Csepel, XVI. kerület és IX. kerület) ugyanakkor az Együtt és a baloldali pártok kölcsönös előnyökön...

Forrás: fuhu.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Eddig a "senkivel nem fogunk össze" politikát hírdették! Fogadni mernék nagy összegben, hogy az utolsó pillanatban vagy a fidesszel, vagy a jobbikkal mégis megteszik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Eddig a "senkivel nem fogunk össze" politikát hírdették! Fogadni mernék nagy összegben, hogy az utolsó pillanatban vagy a fidesszel, vagy a jobbikkal mégis megteszik!
Béla333
A DK és az MSZP elutasította az LMP kezdeményezését a teljeskörű ellenzéki koordinációra, aztán ugyanezt tette a Jobbik is.
Ez a szekér már elment, most már csak a 70%-os részvétel az, ami elhozná a Fidesz leváltását. Ezért kell most már küzdeni!
bencemacska
@Manhattan: ma, 11:32
Nem kell nekik semmit sem tenni ennek érdekében. Ha tartják mindenütt a jelöltjüket, ezzel a Fideszt támogatják.
"A centrális erőtér logikája a gyakorlatban azt jelenti, hogy
ha van egy közepesen erős (mintegy 30–40 százalék körüli támogatottságú) Fidesz–KDNP-jelölt és az ellenzék megosztott, akkor mindig a kormánypárti jelölt fog győzni."...
"Ha a bal liberális oldal pártjai külön-külön ötnél kevesebb egyéni mandátumot gyűjtenek, és semelyik párt nem éri el a palamenti belépési küszöböt, akkor 2018. április 8-a után nem lenne bal liberális frakció a magyar palamentben. Hangsúlyozom azonban, hogy elméletileg ilyen forgatókönyv lehetséges, gyakorlatban azonban nagyon pici az esélye."
dr. prédikátor
@Béla333: Analfabéla!!!Már ne is haragudj de te tényleg REMÉNYTELEN vagy!!!Túlteszel még az agymosott fityfasz birkákon is!!!
bencemacska
@kereső: ma, 12:18
Van mélytengeri búvár vizsgád?
kereső
@bencemacska: sajnos, az nincs.Kellene???,,, / nagyon megnevettetél!!!/
Eriksson
@Manhattan: Ki tudja, mit hoz a holnap, a holnapután, vagy mit hoz az utolsó nap a választás előtt. Nem túl hűséges típus. Bár időnként jogos a fintorgása a jelöltek közelében.
bencemacska
@kereső: ma, 13:01
Hát, ez a vita kezd mélyülni!
Én már megpróbáltam egyszer észérvekkel, de visszapattantak! Olyan erősen húzott az örvény a mély felé, hogy elhatároztam, mélytengeri búvárvizsga nélkül ez veszélyes.
A keszon betegségtől meg még jobban félek!
bencemacska
@Eriksson: ma, 13:55
A jelölteké meg az ő közelében! -:)))
A mikor még volt választási lehetőség, akkor ő nagysága nagyon "meredek" volt! Mikor lelépett Ron Werber (miért?) rögtön ő akarta feltalálni a spanyolviaszt, azaz átvenni a koordinálást!
Ezt akkor kellett volna csinálni, amikor még nem járt le a jelöltállítási határidő. Akkor 3 azonos "értékű" jelölt helyére be lehetett volna hívni egy negyedik esélyest (magától érthetően függetlent!).
Ezen a választáson az ellenzéknek a legnagyobb hátrányt Botka és Szél okozta! Kezdek hinni Pogátsa kijelentésének! (Aki nekem egyébként nem szimpi!)
Eriksson
@bencemacska: Ez is igaz. Szél kisasszony a legnagyobb talány az egész csapatban. (Vona után).
De vajon mit szólnak mindehhez a követőik? Mert erről nem szól a fáma.
Clavigo
@Béla333: Beéjlám,,,már megint félre beszélsz., összefogás ügyben.Kb. 3 hete lett lett olyan qrva fontos Bernikének ( miniszterelnökjelölt ) az összefogás. Na de majd Orbánnal menni fog a buli.
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:17
Vona eladta a véleményét, de ezzel biztosítja a legnagyobb ellenzéki párt szerepét a parlamentben.
Ha OV-nak 2/3-os szavazásra lesz szüksége, számíthat rá.!
A követők:
"Tíz LMP szavazóból nyolc, és a Jobbik szavazók majd’ kétharmada kész balra átszavazni, ha győzelmi esélyt lát azon az oldalon. Ha a Fidesz kétharmadának a megakadályozása a cél, akkor tíz LMP szavazóból több mint kilenc, és a Jobbik szavazók több mint kétharmada kész az átszavazásra."
24.hu/belfold/2018/04/01/a-titkolozo-szavazok-haromnegyede-elegedetlen-azzal-ahogy-az-orszagban-mennek-a-dolgok/
kereső
@bencemacska: nekem meg viziszonyom van./ a szőke folyó gyermekkoromban megtréfált!/
Minden észérv,minden tényközlés lepattan.Süket fülek,és vak szemek-csak a szája nagy,és jár!!
Eriksson
@bencemacska: Ez fölösleges találgatás, mert csak egyfordulós a választás. Nincs lehetőség korrekcióra.
bencemacska
@Eriksson: A remény hal meg utoljára.
Nem én végeztem a közvéleménykutatás felméréseit sem, és a következtetéseit sem. Csak továbbítottam!
De már megfenyegetett mindenkit a Harra(g)ch tata!
Eriksson
@bencemacska: Könnyű neki a függöny mögül. Nincs gondja se a kampányra, se a választások utánra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.