Erre készül az új kormány. A hamarosan megalakuló negyedik Orbán-kormány legfontosabb programjai közé tartozik majd a kedvezőtlen demográfiai folyamat megfordítása. Ezért minden ezzel kapcsolatos terv a figyelem középpontjába tud kerülni. Legutóbb Semjén Zsolt, a KDNP elnöke mondott érdekeset, és erre rímelt Mészáros József MÁK-elnök kijelentése is.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Belegondoltam

ha ez nem vicc, akkor sokkal nagyobba gond mint az elsőre (na jó első néhány tucatra) látszik

Érdekes cikket olvastam a porfolio.hu-n. „A hamarosan megalakuló negyedik Orbán-kormány legfontosabb programjai közé tartozik majd a kedvezőtlen demográfiai folyamat megfordítása. Ezért minden ezzel kapcsolatos terv a figyelem középpontjába tud kerülni. Legutóbb Semjén Zsolt, a KDNP elnöke mondott érdekeset, és erre rímelt Mészáros József MÁK-elnök kijelentése is. ” – szól a cikk leadje.
A lényeg valamilyen formában – a lényeg, hogy szakmai szempontokból még a jelenleginél is kirovóbb, osztogatóbb – a szülő-tartás egy formáját kívánják erőltetni.
Hoc & nunc sem a dolog szakmai, sem morális oldalát, sőt lényegében magát az ötletet sem (s nem csak azért, mert Tömjény Sónyitól származik) vizslatom, csak a cikk egy árulkodó gondolatára bámulok rá, ami „A jegybank szakértőinek álláspontja szerint ” kezdető gondolatban fogalmazódott meg. Ezt a meglehetősen éles gondolatot megfogalmazva: „A jelenlegi rendszer inkonzisztens, mivel Magyarországon épp azok a több gyermeket vállaló szülők számíthatnak a legkevesebb nyugdíjra hasonló foglalkozású társaikhoz képest, akik a legtöbb és legkvalifikáltabb munkaerőt, humán tőkét biztosították a társadalom számára.”!
Túl azon az apróságon, hogy ez sem egészen magyarul van, a „több gyermekvállalás” sajnálatos módón nem a legnagyobb adózók táborát erősíti; a döntő többség a legszegényebbek közé tartozik, míg a gazdagabbja sem a büszke adózók táborát erősíti. Az igazi meghökkentő az a legkvalifikáltabb munkaerő dolog! Mármint a társadalom számára, mert a maffia-családnál ez jól érzékelhető. Az 5gyermekes padre legnagyobb gyermekének párja közismert mester-tolvaj, ami pedig a kvalifikációt illeti 15perc alatt államvizsgázott =))
emerencia
@RonaGyuri: Azok a munkavállalók viszont akik adóik és járulékaik révén egész életükben biztosították az állami forrásokat a gyerekvállalás finanszírozására, akiket bármikor be lehetett hívni dolgozni akár még a szabadságról is, ha a gyermekes kollégájuknak családi programja akadt, nos ők azok akik még öreg korukban is nyomoroghatnak büntetésül azért mert egész életükben szó nélkül tudomásul vették, hogy ők bizony másodrendű polgárok, az a dolguk, hogy csak fizessenek, dolgozzanak anélkül, hogy viszonzásképpen reményük legyen egy emberhez méltó idős korra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.