A gyanú szerint a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta.

Tételes cáfolatot nyújtott be a Fenyő-gyilkosságban bűnpártolással vádolt főügyész

Ihász Sándor szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát – mondta a volt főügyész ügyvédje csütörtökön az MTI-nek.

Papp Gábor hangsúlyozta, a részletes vallomásban védence nem csupán visszautasítja a gyanút,

"hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást".

Ügyfele a dokumentumban azt is közölte, hogy kész válaszolni az ügyészség bármilyen további kérdésére – mondta Papp Gábor, hozzátéve, a cáfolat tartalmi elemeiről később kívánnak tájékoztatást adni.

A KNYF hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban április 20-án Ihász Sándort, és házkutatást is tartottak a volt főügyésznél.

A gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát. Az átadó az utóbb felbujtással meggyanúsított egyik férfi volt, aki akkor azért fordult az általa ismert főügyészhez, hogy tanácsot kérjen tőle.

A KNYF szerint Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához. Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességével ellentétben a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta.

"A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt"

- áll a KNYF korábbi közleményében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) április 10-én tette közzé, hogy 2017. október 31. óta ismét nyomoznak a Fenyő János ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében.

Egy héttel később azt közölték, hogy az ügyben Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI)munkatársai Budapesten elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az NNI az ugyanebben az ügyben március 22-én gyanúsítottként kihallgatott Portik Tamást is emberölésre felbujtással gyanúsítja.

Gyárfás Tamás védője, Bánáti János április 18-án honlapján azt írta: védence gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy két évtizede arra utasította P. T.-t, ölesse meg Fenyő Jánost.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája április 20-án egy hónapra nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Gyárfás Tamás ellen.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Szerintem nincs itt semmi látnivaló, csak a belpolitikai események dátumait kell végignézni. Most ért oda valaki, hogy elég erősnek hiszi magát, hogy valakit, (ket), le kell rendezni, ki kell iktatni, esetleg a gyanút el kell terelni, a szálakat ezzel el kell varrni. Így nem kell tartani a távoli jövőben attól, hogy ha már nem hatalmi tényező az ebben érintett, hogy baja esik. Valószinüleg lesz még szálelvarrás több is, és a publikum szájtátva ámul majd.
human
Amit ma tudunk az a nagy NULLA. Itt szerintem pusztán a maffia hatalmi harcának felszínét láthatjuk. Őszintén szólva nem hiszem, hogy az ügyben a fő motiváció a bűnmegelőzés vagy a bűnösök megbüntetése lenne. Kőkemény érdekharcról lehet szó.

Ebben az országban igazságszolgáltatás maximum a tyúklopás, vagy kinek hogy nyúlik át a fa a kerítésén szintjén működik. Azon felül már az számít kinek milyen kapcsolatai vannak.
Desischado
@human: Sajnos, tökéletesen jól látod a helyzetet. Itt akinek jó hátszele van, az megúszhat mindent. Ebben az ügyben sok az ellentmondás, nem lepne meg ha Gyárfás az útjában lenne valakiknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél