Mint ismert, miután a bíróság zöld utat adott, hogy május 8-án élőlánccal vegyék körbe a Parlamentet, a TEK nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kordonokkal zárja le a Kossuth teret. A civilek szerint ugyanakkor megpróbálják a Parlamentnél megtartani a tüntetésüket, vagy esetleg a közelében.

Nem hagyják magukat azok a civilek, akik élőlánccal szeretnék körbevenni a Parlamentet május 8-án, mikor az új kormány alakuló gyűlését tartja. 

Mint ismert, a Civil Ellenzéki Kerekasztalnak adott igazat a bíróság a napokban, így hiába volt a BRFK tiltó határozata, a civilek megtarthatják az élőláncos rendezvényüket. 

Papíron.

Lesz tüntetés a Parlamentnél, még ha a TEK le is zárja a területet

Fotó, címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Pénteken ugyanis a Terrorelhárítási Központ (TEK) nemzetbiztonsági okokra hivatkozva bejelentette, hogy május 8-án 0 órától a szükséges ideig lezárja a Kossuth teret, megsértve ezzel a fentebb említett csoportosulás gyülekezési és véleménynyilvánítási szabadságát – olvasható a 444 cikkében.

Ráadásul nemcsak a Civil Ellenzéki Kerekasztal akart a Kossuth téren rendezvényt tartani, az utóbbi hetekben két nagy tüntetést is összehozó "Mi vagyunk a többség" is demonstrációt jelentett be a Parlamenthez. 

Utóbbi csapat bírósághoz fordul, bár azt elismerik, hogy rendkívül kevés az idő a jogorvoslatra a TEK pénteki döntése után (kedden lesz az alakuló ülés), és a biztonság kedvééért egy "másik, közeli helyszínre is bejelentették a tüntetést, amit minden körülmények között megtartanak" – olvasható a cikkben.

A rendezvény pontos helyszínéről ezen, vagy ezen a Facebook-eseményen lehet többet megtudni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A hatalmas 2/3 győztesek kurvára FOSNAK !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Orbán gyáva, fél a népharagtól, de őt is utol fogja érni a végzete! A fák nem nőnek az égig!
Rockxy
@csipetke: Szerintem csak mi ketten vagyunk itt trollok, akik nem vagyunk megfizetve. :)
csipetke
@Eriksson: Szerinted a fidesz hogyan győzött?Már az általuk sufnituningolt választási törvény is olyan,hogy kizárólag ők győzhettek.Nincs itt közhely,sem mentegetőzés.A fidesz mindent úgy alakított,hogy nekik kedvezzen.Minderre 870 milliárdot csesztek el.Erről nem is érdemes tovább beszélni,mert lerágott csont.
Eriksson
@csipetke: Szerintem sincs értelme a fölösleges lózungok gyártásának. Ez így sikeredett, s feltételezem, hogy így is marad.
Rockxy
@evacica: A fák nem nőnek az égig?
Hanem?
Meddig nőnek?
És az égig érő fa?
csipetke
@Rockxy: 11:51 Azannyát! Azon gondolkodom,hova nyújthatnám be a számlát...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.