Egy elnökkel, egy elnökhelyettessel és hat alelnökkel felállt a Jobbik országos elnöksége szombaton Budapesten. A legnagyobb ellenzéki párt Vona Gábor lemondása után is marad a néppárti vonalon, így nem várható radikális irányváltás.

Toroczkai Lászlóval szemben Sneider Tamást választotta elnökké a Jobbik tisztújító kongresszusa szombaton Budapesten. Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb eredményt elérő ellenzéki párt marad az úgynevezett „néppárti” vonalon, és nem radikalizálódik.

„Szociálisan érzékeny néppártként” folytatja politikáját a Jobbik

Sneider Tamás a szavazatok 54 százalékát, 298 voksot szerzett meg, a másik jelölt, Toroczkai László ásotthalmi polgármester pedig 46 százalékot kapott, ami 256 szavazatot jelentett.

A tisztújítón Vona Gábor leköszönő pártelnök tartott egy értékelő beszédet az elmúlt kétéves elnökségi ciklusról. Mirkóczki Ádám szóvivő

kellően önkritikusnak és tényszerűnek

írta le ezt a felszólalást.

A szoros eredményt és az esetleges pártszakadást firtató kérdést úgy kommentálta: két nagyon erős személy indult az elnöki posztért, nem várt 80-20 százalékos győzelmet egyik fél javára sem.

A Jobbik történetében nem is volt még ennyire éles elnökválasztás

- értékelt.

Az ellenzéki párt tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón Jakab Péter szóvivő megerősítette, hogy a küldöttek Sneider Tamást elnöknek, Gyöngyösi Mártont pedig elnökhelyettesnek választották.

Az alelnöki tisztséget a következő két évben Bana Tibor, Stummer János, Hegedűs Lorántné, Z. Kárpát Dániel, Apáti István és Volner János tölti be. A kongresszus újraválasztotta a választmányi elnöki posztra Szabó Gábor pártigazgatót.

Vona Gábor utódja célként fogalmazta meg, hogy

a Jobbik szociálisan érzékeny néppárt legyen.

(via MTI)

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Címlapfotó:  Mónus Márton/MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
@Mirabilis: Az biztos, hogy a jobbiknak van a második legtöbb képviselője a parlamentben. Ez tagadhatatlan.
csak úgy....
@Eriksson: Csak nem a Túró Dórira gondolál ? ;) ...boccs! Dúró ,persze a lényegen semmit sem változtat. ;)
simmering73
Szociálisan érzékeny.:D:D:D Tisztára mint a fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.