Nagy Béla nyugdíjas pedagógus a közös ellenzéki jelölt a belvárosi időközi önkormányzati képviselő-választáson. Őt támogatja az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd is.

A főváros V. kerületének 4. számú egyéni választókerületében azért tartanak időközi képviselőválasztást július 8-án, mert az eddigi képviselő, Böröcz László (Fidesz-KDNP) a tavaszi parlamenti választáson országgyűlési mandátumot szerzett és a két tisztség összeférhetetlen.

A Jobbik korábban már közölte, hogy pénzügyi okok miatt nem indít önálló jelölteket a budapesti időközi önkormányzati választásokon.

Megvan a közös ellenzéki képviselőjelölt az V. kerületben

Az V. kerületi időközi önkormányzati választáson közös ellenzéki jelöltként induló Nagy Béla nyugdíjas pedagógus a belvárosi Kamermayer Károly téren tartott bemutatkozó sajtótájékoztatóján 2018. május 22-én. A jelöltet támogatja az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd is. Nagy Béla mögött Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője, Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője és Csárdi Antal, az LMP képviselője. MTI Fotó: Mónus Márton

Nagy Béla bemutatkozó sajtótájékoztatóján, a Pilvax előtt azt mondta:

65 éves pedagógus, nemrég vonult nyugdíjba, baloldali beállítottságú.

Negyven évet töltött a katedrán, ebből csaknem húszat a kerületben, ahol már harminc éve él. Úgy gondolja, ismeri az itt élők életét, gondjait. Foglalkozni kell az üres lakások és üzlethelyiségek problémájával, a csökkenő zöldterületek pótlásával, a parkolási gondok megoldásával és a kerületben élők éjszakai nyugalmának kérdésével – sorolta.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, nagyon fontos, hogy "minden párt" beállt a független civil jelölt mögé.

Hozzátette: az a céljuk, hogy a következő választásokon is egyetlen ellenzéki jelölt induljon a Fidesz jelöltjével szemben, vagyis ne aprózzák szét az ellenzéki erőt.

Csárdi Antal (LMP) – aki a tavaszi országgyűlési választáson a Belvárosban szerzett parlamenti mandátumot – kiemelte: olyan civil jelölt mögött sorakoztak fel, aki a kerületben lakik, élő kapcsolata van a várossal, a benne élőkkel, korából adódóan meg tudja szólítani az idősebbeket, pedagógusként pedig a fiatalokkal is kapcsolata van.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője szintén arról beszélt, hogy egy demokratikus jelöltnek kell szemben állnia a Fideszével.

A parlamenti választáson is a többi "demokratikus párt" visszalépésével tudott győzni az LMP-s Csárdi Antal. Nagy Bélának ugyanilyen esélye van arra, hogy független jelöltként, minden "demokratikus párt" támogatásával bekerüljön a képviselő-testületbe.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője kifejtette: a párt a tavaszi parlamenti választáson is vállalt áldozatokat, visszalépett.

A választás után az ellenzéknek erőt kell mutatnia, amire az első lehetőség az időközi választás – jelentette ki. Az ellenzéknek meg kell mutatnia, hogy lehet benne bízni, és vannak hiteles, erős politikusok, akik képesek tenni a helyiekért.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője örömét fejezte ki, hogy mindenki felismerte a választási rendszer "vastörvényét", hogy "aki nem egyetlen közös jelölt mögé sorakozik fel, az vagy végtelenül ostoba, vagy a Fidesz érdekeit szolgálja".

Közölte: a Fidesz most is megpróbálja majd "kamujelöltekkel" megosztani az ellenzéket.

Megkérdezték Tordai Bencét, azzal, hogy a Liberálisok külön indítják az időközi választáson Szabadai Viktort, valamint kiléptek a Párbeszéd frakciójából, végleg kiírták-e magukat az ellenzéki összefogásból. A párbeszéd szóvivője kifejtette: úgy látja, a liberálisok lerombolják azt az ellenzéki integrációt, amely kezdett kialakulni. "Végtelenül felelőtlen viselkedés a részükről" – jelentette ki, hozzátéve, hogy a liberálisok viselkedésének mozgatórugóit csak találgatják, nem tudják, hogy anyagi motivációjú-e vagy "öncélú, nárcisztikus politika".

Arra a kérdésre, hogy miért "vitték be" a liberálisokat a Parlamentbe, Tordai Bence azt válaszolta, megpróbálták "a teljes ideológiai spektrumot" lefedni, hogy megmutathassák, a teljes "demokratikus ellenzék" szemben áll az Orbán-rezsimmel. "Sajnáljuk, hogy a liberálisok nem bizonyultak méltónak erre a bizalomra" – jegyezte meg. A politikus szerint a liberálisok már 2014-ben, majd most is eljátszották a bizalmat, ezért "még egyszer senki nem sétál bele ebbe az utcába".

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nem akarnak fiatalítani??? Nincs egy jó negyvenes? Miért kell egy 65 éves???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Shikari: A magyar kormánytól nincs trágyább liberális. Legalábbis ahogy magutat nevezik, annak is a legalja.
justhpeter
@Shikari: Emlékezz ! Orbán is liberálisnak indult, ám az út hosszú volt, s míg a nagy kerek erdőn átküzdötte magát menet közben elvesztette eszét, jellemét, becsületét és egy illiberális, nemzeti-keresztény trágya lett belőle. Így jártál, szagold !
Pegero
Megint összefogott az NRSz (Nagy Rakás Szerencsétlenség) és támogatják a már egyébnként is mankóra szoruló nyugdíjas bácsit. Nincs ezeknek fiatal, életrevaló jelöltjük?
egyember
Azért a FIATAL Demokraták Szövetsége sem tinédzserekből áll ...
Sámannus
@egyember: Ahogyan "fiatalodnak" ők is kezdenek egy hároméves szintjére beállni.
Pontosan ezeket a tüneteket figyelem meg az idős rokonomon. Már szégyenérzetük sincs, és az öltözködésük is kezd elhanyagolódni. a kabáton a gomb feszül, a zokni nem egyforma.
Az asztalnál a terítőbe fújják az orrukat, és a szomszéd tányérjába dobják a csontot. A perkelt a szájuk szélén marad, és ha a trambulinról vizelnek azt hiszik jópofák.
Shikari
@justhpeter: Mindenki liberális egy darabig, de aztán rájön, hogy nem akar fasiszta lenni így felhagy a liberalizmussal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél