Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását a kormány kezdeményezésére szerdán. Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be – rögzítették az alkotmányban.

Megszavazták az alaptörvény hetedik módosítását és a "Stop Sorost" is

Kijelzőn látható az alaptörvény hetedik módosításáról szóló szavazás végeredménye az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 159 igen, 5 nem szavazattal fogadta el a módosítást a kormány kezdeményezésére, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Bekerült az alaptörvénybe, hogy "idegen népesség nem telepíthető be", hogy az állami szerveknek védeni kell a keresztény kultúrát, hogy tilos a hajléktalanság, és hogy létre kell hozni a közigazgatási bíróságokat.

A Fidesz-KDNP kétharmaddal megszavazta a hetedik alkotmánymódosítást és a Stop Sorost is szerda délután

- írta meg az Index.

Az összes országgyűlési képviselő kétharmadának támogatását igénylő jogszabályt 159 igen, 5 nem szavazattal hagyta jóvá a parlament

- közölte az MTI.

35 képviselő nem szavazott, a Jobbik-frakció azonban igennel szavazott.

Igennel szavazott az immár független képviselő volt jobbikos Dúró Dóra is.

A DK előre jelezte, hogy nem vesz részt a szavazáson, mert Gyurcsány Ferencék szerint mindkét javaslat "szembemegy az alapvető emberi jogok tiszteletével, a keresztény kultúránkkal és magyarságunk alapjaival is.

A DK szerint sem civilizált európai emberként, sem magyar hazafiként nem lehet részt venni egy ilyen szégyenletes, Magyarország elleni bűntettben."

Megszavazták az alaptörvény hetedik módosítását és a "Stop Sorost" is

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, miután elfogadták az alaptörvény hetedik módosítását az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Jogi védelmet kapott az otthon nyugalma és megtiltották az életvitelszerű közterületen tartózkodást. A módosítás létrehozta a külön közigazgatási bíráskodást.

Elfogadta a parlament a "Stop Sorost"

Elfogadta az Országgyűlés a kormány "Stop Soros" törvénycsomagját, amely alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása.

Pintér Sándor belügyminiszter kétharmados támogatást igénylő előterjesztését 160 igen szavazattal, 18 nem ellenében fogadta el a parlament.

Az új Btk.-paragrafus szerint a jogellenes bevándorlás elősegítését, támogatását az követi el, aki szervező tevékenységet folytat azért, hogy Magyarországon menedékjogi eljárás kezdeményezését tegye lehetővé olyasvalakinek, aki nincs üldözésnek kitéve ott, ahonnan – vagy amely országon keresztül – érkezik. A szervező tevékenység irányulhat arra is, hogy tartózkodási jogcímet szerezzenek jogellenesen belépőknek. Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, ezek a tettek vétség miatt elzárással büntetendők.

Aki viszont ezeknek a bűncselekményeknek az elkövetéséhez anyagi eszközöket szolgáltat vagy a szervező tevékenységet rendszeresen folytatja, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ugyanígy kell szankcionálni azt, aki a bűncselekményt vagyoni haszonszerzésért, több embernek segítséget nyújtva vagy a 8 kilométeres határzónában követi el.

Módosult a menedékjogi törvény is, amelynek értelmében ezentúl nem lehet elfogadni annak a menedékkérelmét, aki olyan országon keresztül érkezik Magyarországra, ahol nincs kitéve üldözésnek, súlyos sérelem veszélyének, vagy ha az az ország, amelyen keresztül utazott, megfelelő védelmet biztosított vagy biztosított volna, ha a kérelmező ilyen igénnyel él.

Forrás: MTI, Index

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez egyet jelent azzal, hogy Viktor ki van baszva a pártcsaládból és hogy még idén elkezdődik az EU kilépésre hergelés..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Az acélvázas megerősített alptörvény asztala elbírja a világ legnehezebb kötetét is.
egyvandor
"18 nem ellenében" az ellenzéki képviselők száma.
papa.49
7.5 év alatt 7 X módosították a kalapszartörvényt, mert ha valamit ennyiszer kell módosítani az NEM LEHET JÓ !!! Némelyik országban 100 éves törvények is vannak, vajon miért ???
Mert nem seggfejek alkották meg őket mint itt !!!
SystemError
Ez egyet jelent azzal, hogy Viktor ki van baszva a pártcsaládból és hogy még idén elkezdődik az EU kilépésre hergelés..
Desischado
@back up: Lécci, ne sértegesd az állatokat! Ezek paraziták, bélférgek, ez a helyes kifejezés.
Esküszöm, ha más lett volna az eredmény, elájultam volna a meglepetéstől. Emberi viselkedést ne várj egy fideszestől. És a jobbik is megint kimutatta a foga fehérét!@SystemError: @SystemError: Egyetértek veled, szerintem is ez fog jönni. Isten ha létezik, óvja meg az országot!
herczeg0210
Lételemük a gyűlölet és ezt a Zorbán Diktor hintette el! Mindegy, hogy kit csak GYŰLÖLJ valakit !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. February 21., 15:43
Kútba esett és meghalt egy idős férfi Csörögön
Itthon - 2019. February 21., 14:09
Durva lehűlés jön, mínusz 10 fok is lehet
Itthon - 2019. February 21., 12:39
Egyre több a melanómás megbetegedés