A helyzeten nem javít a jövő évi költségvetési javaslat sem.

Ander Balázs jobbikos képviselő, az Országgyűlés oktatási bizottságának alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a pedagógusok elhagyják a pályát, és egyre több diák morzsolódik le. Míg 2010-ben a 17 évesek 98 százaléka ült az iskolapadban, mostanra 85 százalékra romlott ez a mutató.

A Jobbik szerint humánerőforrás-katasztrófa fenyeget az oktatásban

Végzős diákok és hozzátartozóik Beregszászon a Rákóczi Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének diplomaátadó ünnepségén 2018. július 12-én. MTI Fotó: Nemes János

Teljesen nyilvánvaló, hogy a 21. században a legfontosabb versenyképességi tényező a magas hozzáadott érték produkálására képes emberi tudás lesz – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint drámai a helyzet.

Azt mondta, egy évtized alatt 10-ről 15 százalékra nőtt azon iskolák aránya, ahol a hátrányos helyzetű diákok vannak többségben, ráadásul romlik e fiatalok tanulmányi teljesítménye, amelyre mind erősebben nyomja rá bélyegét a visszahúzó közeg, amelyben élnek.

A politikus azt közölte: 700 milliárd forintnyi mozgásteret látnak a jövő évi költségvetés pénteken elfogadandó tervezetében, de a kormányoldal lesöpörte a "presztízsberuházásokból" az oktatás problémáinak megoldására mintegy 100 milliárd forint átcsoportosítását javasló indítványaikat.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
mennyi csinos, okos lány...felsírtam a gondolatra, hogy ők tetőtől talpig fekete lepedőben ülnek, mint a (vetési)varjak, és hallgatják a müezzint..
Rockxy
A "humánerőforrás" a kapitalizmus legaljasabb, legembertelenebb kifejezése.
A mocskos kurvannyát annak aki kieszelte.
És most még nagyon nyugodt vagyok. :)
ittott
@Rockxy: humán tőke. így jobb? mert bizony értéke van, és az pénzben kifejezhető. már a cuclizmusban is számoltuk.
human
@Rockxy: A másik, hogy a "nemzeti" jelzőnket lealacsonyították egy dohánybolt szintjére. Ennek a fogalomnak magasztos jelentése volt. Nagyon indokolt esetben kitüntetésként használhattuk. Erre jött ez a mélymagyar komány és propaganda célból mindenre rábiggyesztette. Undorító.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok