Negyvenhét évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban a patkányirtást, de a legutóbbi közbeszerzési eljárást egy kisebb cégekből álló konzorcium nyerte el.

A Bábolna a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, mely az eljárás lezárulta előtt is engedélyezte a szerződéskötést az új szereplővel, különben veszélyesen elszaporodhatnának a rágcsálók – írja a Magyar Idők.

Az MTI szemléje szerint a közbeszerzési eljárás nyerteseként kihirdetett RNBH Konzorciummal a Fővárosi Önkormányzat már meg is kötötte a szerződést, mely alapján 2022-ig a konzorciumot alkotó négy társaság végezheti a patkánymentesítést Budapest területén.

A Bábolna Bio Kártevőirtó Kft. 1971 óta irtotta a patkányokat a fővároshoz tartozó 525 négyzetkilométeren, azon belül több mint 220 ezer objektumban, valamint az azokhoz tartozó csatornahálózatban.

Ennek köszönhető, hogy míg a 1960-as évek végén legalább kétmillió patkány szaladgált Budapest területén, a főváros immár hosszú évek óta patkánymentesnek tekinthető.

Patkányveszély Budapesten

A Bábolna Bio szerződése június végén járt le. A cégnél a Magyar Időknek azt mondták:

nem tudnak arról, hogy július elseje óta bárki is végzett volna ingyenes patkánymentesítést a fővárosban, a rágcsálókkal kapcsolatos bejelentések továbbra is hozzájuk érkeznek, ám ezekre érdemben már nem reagálhatnak.

A döntőbizottság július 18-i határozatából az is kiderül, hogy a szerződés lejártát követően, a szolgáltatás ellátatlansága miatt már több mint 430 bejelentés érkezett a Fővárosi Önkormányzathoz. Ez másfélszerese a korábbi irtási időszakban beérkezett panaszok számának, a főváros járványügyi osztályának tájékoztatása szerint pedig „az elmúlt napokban a helyzet kezd tarthatatlanná válni”.

A Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatóságánál ugyanakkor jelezték: július 19-től már újra van gazdája a patkányirtásnak. Az RNBH Konzorcium a lakossági bejelentéseket a 06/70-364-6531 telefonszámon és a [email protected] címen fogadja.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Lehet, hogy a Bábolna Bio az országház környékén erősebb patkányirtószert szeretett volna használni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Lehet, hogy a Bábolna Bio az országház környékén erősebb patkányirtószert szeretett volna használni?
tudode
Minek ide PATKÁNYÍRTÁS, akkor amikor Ángyán dr. PATKÁNYAI nem merészkednek ki a fényre?
.
www.youtube.com/watch?v=erqZe0H4psw&t=141s
.
A NOL.hu-ról kiherélték Ángyán József: A patkányokkal a fényen kell megküzdeni, mert a pocsolyában ők vannak előnyben!
.
De van másik!
babp1982
Na mi van a Bábolna kegyvesztett lett? Azért azt nem árt tudni, hogy a patkányok bolhàja pestist terjeszt ma Magyarorszàgon pestis jàrvány van ! Ma? Bocsànat 2014 óta lehet, hogy a Bàbolna nem vègezte jól a dolgát ès ezért esett ki a pixisből-:)) Remèlrm az új cèg eredményesebb lesz ès a parlamentbe kezdi az írtást mert igencsak elszaporodtak a rőzsebajszos meg a bajszos szar sőt s bajusz nélküli felcsúti patkànyok!
Peller Anikó
Gyilkosok.

Szegény szerencsétlen, de okos állatokat gyilkolják nyakra főre és a sok degenerált kutyavédő egyetlen szót sem emel a védelmükben.

Pedig érzésteleníteni és altatni kellene ezeket az érző és szenvedő állatokat, de persze csak azokat amit már képtelenek befogadni az állatkertek. De előtte meg kellene próbálni örökbe adni őket.
babp1982
Na mondom hogy szaporodnak a hal patkànyok-:))))))))))))))
evacica
Na mi van, már megint egy Orbán barát fagylaltozó kapta a húsos állást? A hozzáértés és az eredmény huszadrangú fő hogy egy haver megint jól jár, mi meg örülhetünk a patkányoknak, hogy újra megjelentek Budapesten!
nezelodo
Biztos az egykori Népszabis Báyer Zsóti nyerte a patkányírtási pályázatot, legalábbis az Echo Tv-ben jól ment neki.
bencemacska
Az új nyertes társaság nagyon el van foglalva a vár "nemes" állatokkal való betelepítésével! A lakótelepeken élők le vannak nagy ívben sz..va!
desiro57
Patkány lölő a fő vállalkozó, és ő nem irtja a fajtársait!!!
terlasz
Nemcsak a fővárost fenyegetik a patkányok, hanem az egész országot. 2/3!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.