A napokban feltételesen szabadlábra helyezték a 2009-ben egy veszprémi bárban halálra késelt Marian Cozma kézilabdázó egyik támadóját. A kézis apja szerint Sztojka Iván megvehette a szabadságát, ezért európai jogi fórumhoz fordulhat segítségért.

Mint ismert, 9 és fél év után jó magaviselet miatt feltételesen szabadlábra helyezték és kiengedték a börtönből Sztojka Ivánt, a 2009-ben egy veszprémi bárban halálra késel Marian Cozma kézilabdázó egyik támadóját. 

Cozma-ügy: a meggyilkolt kézilabdás apja szerint Sztojka megvette a szabadulását

Emlékezők mécsest helyeznek el Marian Cozmának, a 2009. februárjában meggyilkolt román sportolónak a fényképe elé a Veszprém Aréna előtti parkban, ahol felavatták Marian Cozma emlékművét, Mihály Gábor szobrászművész bronz mellszobor alkotását 2010. február 6-án.

Fotó, címlapi kép: MTI/Kovács Tamás

Cozma apja nagyon nem örült ennek a hírnek, a Prosportnak a következőt mondta el a Nemzeti Sport Online cikke szerint:

Hallottam, hogy Sztojka Iván egy nyitott tetejű BMW-vel furikázik Veszprémben. Nehogy balesetet okozzon! (...) Nem tudom, milyenek a törvények Magyarországon, milyen fontosságot tulajdonítanak a fiam gyilkosainak, de lehetséges, hogy megvásárolta a szabadságát. Engem és a családomat egy életre tönkretettek. Senki és semmi nem hozhatja vissza nekünk Mariant! Elvették a lelkünknek legdrágábbat és néha jön, hogy... Azt kívánom, hogy velük is az történjen, ami velem és a családommal!

Nem lehet ilyen könnyen átsiklani egy ilyen esemény felett. Sztojka Ivánnak nem jelentett nagy nehézséget, hogy börtönben volt, ő láthatta a családját, viszont én már nem láthatom a fiam. Feljelentést fogok tenni az Emberi Jogok Európai Bíróságánál

- mondta el Petre Cozma.

Sztojkát jogerősen 13 évre ítélték el, ám jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra került 9 és fél év után, ám 4 és fél évig még pártfogói felügyelet alatt áll.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mi ebben a meglepo Orbanisztanban. sztojka az orban-klanhoz tartozik.
Ennyi! Oszt jonapot. Lehet tovabb menni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
jó magaviseletű gyilkos?... valószínű mindenki szerette...(mert ő a legerősebb a böriben)
gulyasgyula
@wagabund: Ja ilyen a Liberális demokrácia ...A törvény mindenkire érvényes ...
Eriksson
Hajjaj. Mostantól jó, ha körülnéz mielőtt lelép a járdáról.
anima
A meggyilkolt kézilabdás apa helyében bosszút állnék - csúnyán!
Nem lerohanva, hanem finoman felderítve, megtervezve, az elkövetők kivonását megtervezve, aztán az égig robbantva a fél falut.
Persze a Kozma apuka addig Krétán nyaral.

VENDETTA, BASZOD !!!
Eriksson
@anima: Aztán beülhetnél a most szabadult Sztojka helyére.
gulyasgyula
Talán pár sort kellene a fiatalember Romániai múltjáról is írni ..Románok szerint otthon volt már valami hasonló ügye ami hálistennek nem tragédiával végződött de ...??? DDD
Yoda69
Mi ebben a meglepo Orbanisztanban. sztojka az orban-klanhoz tartozik.
Ennyi! Oszt jonapot. Lehet tovabb menni.
szaboria1
Nem a gyilkost engedték ki hanem a harmadrendűt. @gulyasgyula: Tényleg terjeng egy hír hogy Cozma sem volt egy piskóta. Igazi sportolók nem bárokban ünnepelnek.
gulyasgyula
@szaboria1: ...A Kádár korszakban gyakran megfordultunk Tatai edző tábor közelében lévő éjszakai szórakozó helyen ahol igen sok fiatal ERŐSS sportoló szórakozott ..Köztük is volt egy olimpiai bajnok birkózó akinek gyakran eljárt a keze míg egy kis 60 kg cigány vesén nem szúrta ..Nem halt bele de vége lett a karrierjének ...Nem kellene ezeknek az erős fiataloknak se vissza élni az erejükkel , sok pénzükkel , hírnevükkel akkor nem fordulna elő hasonló eset ...Ok nélkül a cigányok se késelnek meg senkit , ismerek éppen eleget ..
papa.49
Kívánom, hogy sikerüljön bosszút állni a fia gyilkosain ..
gulyasgyula
@gulyasgyula: ...Szerintem esélye sincs rá Cozma úrnak hogy kártérítést kapjon és az ítélet megváltoztatására ...A szenvedésükön ugysem fog változtatni és a Sztojkáék se kispályások ne hogy vissza üssenek ...Sajnálom a fiatalembert mert értelmetlenül halt meg de az élet már csak ilyen ..
advocat
Meghalt a fia. Természetes, hogy mindenért aggódik. De. Az EEJB nem fog neki igazat adni, mert a magyar jogszabályok szerint joggal szabadult. Ha tud valamit lehet perújrafelvétel vagy ilyesmi.És egyébként 4 és fél évig pf. alatt áll. Másik kérdés. A börtönben hosszabbítható a jogsi. Ki a háziorvosa? Lehet igazoltatni, újabb cselekmény. A szabadláb - esetleg - visszavonható.
Veleda
Ercsiben meg azóta ismét jelen van a rettegés. A horda gyülekezik, ismét van vezérük. Jóérzésü ember este ki sem mer menni az utcára.
Veleda
@durbincs: nekik van gyülekezési joguk:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.