Több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen az országban, jellemzően a kistelepüléseken egyre több az elhagyott ingatlan, a szakemberek szerint hasznosításukra átfogó állami programra lenne szükség, így megoldhatóak lennének a szociális lakásproblémák – írta a Népszava csütörtökön.

Félmillió lakás áll üresen

Az üres lakások aránya Budapesten, Pest megyében és a közép-dunántúli régióban a legalacsonyabb, Észak-Magyarországon viszont majd minden ötödik ingatlan lakatlan.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
@Pálinkás Pál: Szerintem Dél-Magyarországon ennél rosszabb a helyzet: rengetegen laknak egészségtelen körülmények között, és kb. ugyanannyi elhagyott, romos ház áll üresen. De ez elmondható a Viharsarok környékéről is.
Ha már az ország ,,édesapja" lefújta az autópályák további építését, akkor azt a rengeteg pénzt felhasználhatná ennek a helyzetnek a jobbítására és nem a haveri zsebek tömésére.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Talán nem véletlenül hagyják el az emberek...főleg Észak-Magyarországon!!!
nevemnick
@Pálinkás Pál: Szerintem Dél-Magyarországon ennél rosszabb a helyzet: rengetegen laknak egészségtelen körülmények között, és kb. ugyanannyi elhagyott, romos ház áll üresen. De ez elmondható a Viharsarok környékéről is.
Ha már az ország ,,édesapja" lefújta az autópályák további építését, akkor azt a rengeteg pénzt felhasználhatná ennek a helyzetnek a jobbítására és nem a haveri zsebek tömésére.
Eladott Ország
A magyar kormány – végtelen jóságáért örök hála – most a fiatalokat és a vidéket borítja virágözönbe. Novák Katalin, aki akkor érte el karrierje csúcsát, amikor anyuka lett, elmondta az ország vezetőinek legújabb, szenzációs, fantasztikus és természetesen zseniális ötletét. Már megint értünk, a mi érdekünkben tesznek éjt nappallá. Hogy nekünk jó legyen. Most éppen úgy boldogítanak minket, hogy a fergeteges sikerű Gyere haza fiatal program után meghirdetik az Esély Otthon fantázianevű akciót. Novák Katalin – akit én eddig is a nagy esze miatt szerettem és tiszteltem – talán élete legnagyobb alakítását nyújtja az alábbi videóban. Kedves, nőiesen szelíd mosollyal mondja el nagyjából ugyanazt az egy mondatot ezerkétszázszor. Tényleg megható produkció, érdemes megtekinteni. www.facebook.com/kormanyzat/videos/1388390557900327/
A vidék haldoklik, az állam nem teljesíti a feladatait, munkahelyek pedig csak ott jönnek létre, ahol van infrastruktúra. A falvak egy része élhetetlen, gyermekvállalásra alkalmatlan, reménytelen hely lett. És nem azért, mert a vidéki emberek így érzik jól magukat. Ezen csak egy nagyon árfogó állami stratégia és az erre a célra fordítható sok pénz tudna segíteni. Nem pedig Novák Katalin kedves mosolya és az odavetett alamizsna.
Jozefina
A szociális háló fejlesztésének sarkalatos része lehetne, ha ezeket az ingatlanokat önkormányzati tulajdonba vennék. Az önkormányzatok saját és állami segítséggel ezeket lakhatóvá tennék és bérlakásként hasznosíthatnák!!! Talán egy stadion ára megérné, hogy e célra felhasználható lehetne!!!
Eladott Ország
Itthon vagy! Magyarország szeretlek! Ez megy egész nap, a magyar csúszómászó televízióban. (Ha jobban belegondolok, melyik nem az? Na mindegy, ezen egyelőre nem lehet változtatni.) Minden diktatórikus rendszer, azon belül főképp a fasisztoid ideológiák arra építenek, hogy itthon vagy. Mármint te, aki velünk vagy, aki annyit vagy képes felfogni a világból, amennyit mi elegendőnek látunk, te, aki szeretsz minket, a mindegymilyenország szeretlek ugyanis azt jelenti, hogy minket szeretsz, minket, de elsősorban ezen belül természetesen a Vezért, és mert szereted a Vezért, azért te itthon vagy, ami egyben azt jelenti, hogy aki viszont nem szereti a Vezért, az nincs itthon. Azt leginkább kiirtani szükséges, a módszerek változhatnak, a lényeg marad: az ellenség ne érezze magát itthon. (Azért a fasisztoidot említem, mert a korábbi bolsevista rendszerek nem voltak nyíltan nacionalisták, azok éppen a várható reakcióra építettek, de ezt egyelőre hagyjuk.) Mindenesetre nehezen tudom eldönteni, melyik gusztustalanabb, a hagyományos fasisztoid nemzeti öblögetés vagy ez az új hazai, bolsevista módszerekkel romboló, édeskedő patriotizmusnak látszani akaró, émelyítő nacionalizmus.
1magyar
A romos, évek óta elhagyott házak (patkányfészkeknek helyet adó) házak tulajdonosait felszólíthatná az önkormányzat vagy eladásra vagy valamit kezdjenek vele.
Sok ember lakás nélkül miközben ott pusztulnak a házak.
Pálinkás Pál
@1magyar: Nos..tételezzük fel hogy lefoglalod a házakat..odatelepíted a hajléktalan rászorulókat..és utána??? mert infrastruktúra nincs...munka nincs...soroljam??? Nem véletlenül néptelenednek el egyes helyek!!
1magyar
@Pálinkás Pál: Ebben igazad van, de nem lefoglalnám a házakt csak valahogy ösztönözni a kihasználásukat.
Eladott Ország
@Jozefina: Hiába hasznosítanák az ingatlanokat, tennék lakhatóvá, ha nincs munkahely, tisztességes bérezés a környéken. Semmi nincs, lassan már kocsma se, csak mindenki egyre csóróbb, a polgármester famíliája meg egyre gazdagabb.
Desischado
A bérlakás rendszert is át kelene alakítani. Mert most minden a bérbeadónak jó, a bérlőnek meg semmi.
Eladott Ország
@nevemnick: A gyorsforgalmi utak a csúti kancigány idején többe kerülnek, mint az autópályák, mivel egyre éhesebb az illiberális bűnöző, tolvaj banda. Gátlástalanul lopnak, mintha nem volna holnap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.