Több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen az országban, jellemzően a kistelepüléseken egyre több az elhagyott ingatlan, a szakemberek szerint hasznosításukra átfogó állami programra lenne szükség, így megoldhatóak lennének a szociális lakásproblémák – írta a Népszava csütörtökön.

Félmillió lakás áll üresen

Az üres lakások aránya Budapesten, Pest megyében és a közép-dunántúli régióban a legalacsonyabb, Észak-Magyarországon viszont majd minden ötödik ingatlan lakatlan.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
@Pálinkás Pál: Szerintem Dél-Magyarországon ennél rosszabb a helyzet: rengetegen laknak egészségtelen körülmények között, és kb. ugyanannyi elhagyott, romos ház áll üresen. De ez elmondható a Viharsarok környékéről is.
Ha már az ország ,,édesapja" lefújta az autópályák további építését, akkor azt a rengeteg pénzt felhasználhatná ennek a helyzetnek a jobbítására és nem a haveri zsebek tömésére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
A romos, évek óta elhagyott házak (patkányfészkeknek helyet adó) házak tulajdonosait felszólíthatná az önkormányzat vagy eladásra vagy valamit kezdjenek vele.
Sok ember lakás nélkül miközben ott pusztulnak a házak.
Pálinkás Pál
@1magyar: Nos..tételezzük fel hogy lefoglalod a házakat..odatelepíted a hajléktalan rászorulókat..és utána??? mert infrastruktúra nincs...munka nincs...soroljam??? Nem véletlenül néptelenednek el egyes helyek!!
1magyar
@Pálinkás Pál: Ebben igazad van, de nem lefoglalnám a házakt csak valahogy ösztönözni a kihasználásukat.
Eladott Ország
@Jozefina: Hiába hasznosítanák az ingatlanokat, tennék lakhatóvá, ha nincs munkahely, tisztességes bérezés a környéken. Semmi nincs, lassan már kocsma se, csak mindenki egyre csóróbb, a polgármester famíliája meg egyre gazdagabb.
Desischado
A bérlakás rendszert is át kelene alakítani. Mert most minden a bérbeadónak jó, a bérlőnek meg semmi.
Eladott Ország
@nevemnick: A gyorsforgalmi utak a csúti kancigány idején többe kerülnek, mint az autópályák, mivel egyre éhesebb az illiberális bűnöző, tolvaj banda. Gátlástalanul lopnak, mintha nem volna holnap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.