Semjén Zsolt szerint a kereszténység mindig is nemzetben gondolkodott, és azt vallotta, hogy minden nemzet, nemzetrész és nemzetiség Istennek egy gondolata, egyszeri és megismételhetetlen érték. A temesvári Szent György-székesegyházban, Pál József Csaba püspök hétfői felszentelési ceremóniáján mondott beszédében fejtette ki nézetét. Semjén Zsolt felidézte: Jézus azt kérte híveitől, hogy “minden népeket” tegyenek tanítványaikká, és nem az egyes emberekre utalt. Hozzátette: a kereszténység nem megfojtotta a nemzeti létet, hanem a megnemesítésével lehetővé tette a fennmaradását a kibontakozását, és mindig elutasított két szélsőséget: a nemzetietlenséget és a sovinizmust.“Az egyháznak küldetése és feladata az is, hogy a sokszínűség és a gazdagság jegyében minden nemzetet tanítson, minden nemzethez eljuttassa Krisztus üzenetét, hogy minden nemzet, nemzetrész és kisebbség a saját anyanyelvén, a saját kultúrájában dicsőíthesse az Istent” – fogalmazott nagy tapsot aratva a...

Forrás: lokal.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Ez csonthülye, hiszen a kereszténység egyetemes volt, mindig is! Hahahaha!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Jobban járunk, ha nem keressük a logikát és a következetességet ott, ahol a népbutítás mindent felülír és ahol egy Semjén Zsolt nevű megélhetési dilettáns miniszterelnök-helyettes lehet. A KDNP – Semjén Zsolt meghatározása szerint – a „katolikus egyház lándzsájának hegye”. Ez talán pontosan meg is mutatja, mit képvisel a törpepárt, hisz tökéletesen képviselik azt az álszent, hazug, középkori, az agressziót is pártoló felfogást, melyet a hazai egyházak többsége ma már a magáénak tudhat. A Fidesszel kéz a kézben prédikálnak keresztényi szeretetről, miközben szétlopják az országot és az arcunkba hazudják, kormányzásuk alatt minden jobb lett.
Klubtag
Drága Jó Isten!!! Csak nem gondolod komolyan, hogy ilyen Semjén- meg Orbán-félék fognak majd ügyedben segíteni (újabb és újabb híveket toborozni)...könyörgöm: légy egy kicsit igényesebb...
Eladott Ország
Nincs a pokolnak olyan sötét bugyra, ahol a kamukeresztény Semjén Zsolt és bűntársai elég jó helyen lennének. És akkor arról egy szó sem esett, hogy ebből az országból nem a szabadkőművesek, a szélsőliberálisok és a Soros zsebében lévő, elszámoltathatatlan brüsszeliták miatt vándorolt ki 800 ezer ember, nem miattuk szívnak az idősek, az elesettek, a rákbetegek, nem miattuk rezzen össze a végeken az éhező, leszakadó, szegregált, reménytelenségre ítélt magyarok százezres tömege. A munkátokat nem végzitek, helyette erőszakkal riogattok. Ez a gyalázatos beszéd akkor is megengedhetetlen volna, ha egyébként igaz lenne, hogy itt bárki azt szeretné, hogy elárasszanak minket a bevándorlók. De még ez sem igaz, te lelki-szellemi nyomorék!
dr. prédikátor
Tömjén zsozso! te is egy része vagy a lónak!!! egy nagy LÓFASZ vagy, buzi köcsög!!!
tudode
Valaki tapassza már le EZEKNEK az imádkozósáskáknak az ETETŐJÉT, abból a célból, hogy NE VILLOGJANAK a kereszténységükkel akkor, amikor a TÍZ PARANCSOLAT ELLEN is vétenek ezzel a KORMÁNYTÖLTELÉKKEL együtt!
.
Miközben EZEK hülyítik azokat, akik tolják a SZEKERÜKET, illetve és Kubatov közpénzből fizetett pártkatonáit:
.
RémeSS ezek után részt venni BÁRMELY TÜNTETÉSEN
.
www.youtube.com/watch?v=c3P_91kU1iI&t=117s
.
Miért is? Amiatt, mert
.
www.youtube.com/watch?v=EcOzi0uKAxo
.
Ennél, EZEKNÉL nincs lejjebb!
tudode
Még annyit ennek a 56 éves TÖLTELÉKNEK erről, arról!
.
Koránál fogva ROGGYANT az EMLÉKEZETE?
.
A VIDÁM BARAKKBAN 3 évente lehetséges volt megfelelő valutával, útlevéllel külföldre utazni!
.
Úgy látszik, hogy ELFELEJTETTE milyen érzés volt a HATÁRT ÁTLÉPNI, nem nemzetiként, csak úgy, és VISSZATÉRNI!
.
Ma már a TÖBBSÉG SZÁMÁRA ugyan SZABAD az út, de nincs lóvéja, kis-, nagy túlzással csak LÁBBUSSZTAL közlekedni, v elhagyni ezt velük elátkozott országot!
.
Különben a nála három évvel fiatalabb gyermekem KERESZTELÉSÉRE saját otthonunkban került sor, de nem VILLOGUNK, hogy micsoda KERESZTÉNYEK vagyunk, csak SZALMASZÁLAT adtam a gyermekem kezébe, ha NEHÉZSÉGEI vannak a NAGABETŰS ÉLETBEN, miattuk is, fohászkodhasson a Jóistenhez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.