A Századvég politikai elemzések központjának igazgatója gyenge tematizációs kísérletnek tartja az ellenzék részéről a pénteki rendkívüli parlamenti ülést.

Elemző: az ellenzék gyenge tematizációs kísérlete volt a rendkívüli ülés

Lánczi Tamást – aki a Figyelő című hetilap főszerkesztője is – arról kérdezték péntek este az M1 aktuális csatornán, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség távolmaradása miatt nem volt határozatképes az ellenzéki pártok kezdeményezésére összehívott ülés, amely így a napirend előtti felszólalásokat követően véget ért.

Azt mondta: "nagyon legyengült, borzasztóan rossz" állapotban van az ellenzék, amely mintha maga is beletörődött volna abba, hogy nem tud kormányra kerülni, nemhogy a következő négy évben, de "talán már soha többé". Ezért inkább egymás fölé próbálnak kerekedni az ellenzéki pártok, különböző tematizációs küzdelmekben.

Gyenge kísérletnek nevezte az ülés összehívását, "mivel még az ellenzék oldaláról sem volt igazán érdekes az ügy". Az látható, hogy még a kezdeményezők se nagyon mentek be a parlamentbe, így azt a célt sem érték el, hogy magukat észrevetessék a nyilvánosságban – tette hozzá.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
ez elemző? ez csak egy narancsnyik a narancsadón...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
ez elemző? ez csak egy narancsnyik a narancsadón...
anima
Ellehetetlenítés.
Hogy nem mentek el, hamarabb lecseng (és támadható az ellenzék), mintha elmentek volna, és egy csomó kérdésre nem tudtak volna válaszolni - vagy csak rosszul (akkor az ellenzék támadhatott volna).

Orbánék az aljasnál is aljasabbak, mert tudatosan szedik ízekre ezt az országot, és fojtják meg a szabadságot... Igen, ha nem vetted volna észre, ezek önérdekből - a közérdek teljes leamortizálása mellett -, valójában a szabadságunkat támadják.

Ezt újra leírom: Orbánék a szabadságot veszik el, ami alkotmányos jog - vagyis a működésük teljes mértékben JOGELLENES !!!

Ez mit jelent?
Orbánék ellen már szabadságharcot kell vívni - már ha lesz valaki, aki ezt elindítsa felülről... vagy rosszabb esetben - ami kicsit véres lesz - spontán alulról fog elindulni.
Gauntlet
Ez nem ellenzék! Kollaboráns szatellit pártok, politikai kurvák. Ugyanaz a véleményem, mint az amerikai népszavának:
Az Orbántól való szabadulás első lépcsője a hazaáruló álellenzéki csűrhe leleplezése, félreállítása, legyőzése. Amíg ezek vannak, addig Orbán rendszere virágzik, és megfertőzi az egész világot. Putyin hasznos idiótái és korrupt gazemberei. Katonái. Lehet ezen felháborodni, lehet képmutatóskodni, gyalázkodni, hazudozni, de ez a nyers valóság.
Nuff said !
karma1
@Gauntlet: Ugyanez a velemenyem , taolan meg annyival megtoldva, hogy szerintem NINCS ellenzek.
A vesztes valasztas utan - ami nemcsak a mocskos valasztasi torvenynek, hanem az ellenzek tutyimutyisaganak is koszonheto, na meg az elotte masfel evig tarto nyilvanos marakodasnak - az egyetlen megoldasa az lett volna, ha majus 8.-an az EGESZ ellenzek bojkottalja az alakulo uj kormanyulest.
Nagy valoszinuseggel a fide$$ akkor is megalakitotta volna a kormanyat - "A Parlament mukodik ellenzek nelkul is!" - , viszont akkora nemzetkozi botrany lett volna belole, amit igen erosen meg kellett volna magyaraznia orbannak - es erre szerintem nem tudott volna felkeszulni, es most egyaltalan nem ulhetne olyan biztosan a szekeben.
De a 4 evre elore jo zsiros fizetest remelo "ellenzekiek" inkabb bementek, es a jelenletukkel aldasukat adtak a valasztas mocskos eredmenyere,.
Kivetelt csak Gyurcsany kepez, aki a kepviseloi fizetesemelest sem szavazta meg (a partjaval egyutt nem), es aki kovetkezetesen tamadja orbant, ahol lehet,.
A baj csak az, hogy a DK nem tudja behelyettesiteni az egesz ellenzeket, pedig csak ok tudnak kiutni orbant, annyira fosik toluk a puhos.
Nem lenne Czegledy, Csaszy-Tatrai ugy, nem buntette volna meg most 15 milliora Dobreveket, de asszem, pont Klara asszonnyal ki fogja huzni a gyufat. Neki a kisujjaban van a penzugy es a penzugyi jog, tudta, mit csinal.
orban most meg alakithat a torvenyeken, a sajat rablobandajahoz igazithatja, de amikor az eset tortent, az akkori jogszabalyok szerint minden jogszeru volt.
Tehat el lehet huzni a rak farkara orbaneknak.
Destruktiv, rablo, korrupt bagazs - megerettek a sullyesztore...
justhpeter
@karma1: ... ha kérhetném a "süllyesztő" a szegedi Csillag legyen - a teljes vagyonelkobzás után.
Jozefina
Ez a századvég üres politikai csaholása!!!
A rendkívüli ülés összehívása példét mutat arra, hogy a fidesz-kdnp még csak nem is akar tárgyalni, a kilakoltatások megszüntetéséről, a devizahitelek törvényi megsemmisítéséről. Orbán arogáns módon még mélyebbre taszítja a családokat a kdnp plusz a keresztre hivatkozva még jól fejbe is veri őket!!!??
kereső
@karma1: @Gauntlet: "mert növeli,ki elfödi a bajt!"
Az mszp-n,lmp,-n,jobbikon nem csodálkozom.Viszont a pm és a dk!!!Haragszom,na! 2018.április 9-én megmondtuk nagyon sokan ,hogy ez lesz-és nem kell azt a mandátumot felvenni.Főjön a fidesz az egypárti parlamentjében.Nem kell a "demokrácia hamis látszatát" fenntartani,és tovább éltetni a NER-t.Nem az ellenzéki politizálás győzött, hanem a pártérdek.
Úgyis mondhatnám,ismételten házhoz mentek a pofonért-amit mi jobban érzünk,mint ők.Megérte?
karma1
@kereső: Hajszalpontosan igy gondolom. Az osszes vesztes ellenzeki part legalizalta tulajdonkeppen orban mocskos modon megszerzett valasztasi eredmenyet, ami aztan idevezetett: latszik az uj kormany felallasan, a "programjukon", stb...
Ha akkor bojkott van, de TELJES!!! - akkor orban igen nehez helyzetbe kerult volna. Persze az lmp akkor sem tartotta volna be a bojkottot, hiszen ok nem ellenzekiek, hanem egy "shade" part, a fidesz arnyeka. Ezert foszolgott a moso'no" kulseju bercike a posvanyosi asztalnal, mindenben orban ala nyalva - szoval a teljes bojkott - aminek egyedul lett volna ertelme -, semmikeppen nem tortent volna meg.
lusta
Ugyaezen a napon a lengyel parlamenti bizottság ülésezett, ahol kőkemény csatában a rövidesen induló őszi parlamenti időszakra egy törvénytervezetet készítenek elő.
Lehet az ellenzéket szidni joggal, vagy jogtalanul, de itt a nemzethy matyarok pofázásán kívül semmi sem történik. Nem kell csodálkozni, mint ahogy Moldova mondta, pofázni könnyű, mert fekve is lehet.
kereső
@lusta: igy IS lehet. Nálunk meg? péntek éjszaka valamelyik éber fideszes benyujtja, hétfőn megtárgyalják!kedden már el is van fogadva. Demokrácia óh!
Jozefina
propeller.hu/itthon/3370049-megdobbento-400-ezer-embert-fenyeget-meg-kilakoltatas-veszelye
Még kb. 400 ezren várnak kilakoltatára!!! Hát ezért mocskos szemét ez a kersztényi fidesz-kdnp!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.