Azok a nemzetek bizonyulnak majd sikeresnek a 21. században, amelyeknek erős lesz a hitük és az öntudatuk – jelentette ki az Országgyűlés elnöke vasárnap Sárváron, a település várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Kövér: az erős hitű, öntudatos nemzetek lesznek sikeresek a 21. században

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Sárvár várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Nádasdy-vár udvarán 2018. augusztus 19-én. MTI Fotó: Varga György

Kövér László azt mondta: 

a nagy küzdelmekkel elért katonai sikerek vagy a nehéz munkával elért gazdasági jólét semmit sem ér, ha a jólétben és biztonságban élő nép időközben elveszíti hitét és öntudatát, mert "a lélekben zsugorodó népek előbb-utóbb lélekszámban is apadni kezdenek".

A hanyatló népek helyét pedig a történelemben mindig elfoglalják a hitük és öntudatuk ereje által felemelkedő népek – tette hozzá.

Kövér: az erős hitű, öntudatos nemzetek lesznek sikeresek a 21. században

 MTI Fotó: Varga György

Az Országgyűlés elnöke szerint globálissá váló világunkban, a digitalizáció és robotizáció korában a legerősebb versenyképességi tényező változatlanul az emberi teljesítmény lesz, amely a jövőben is az öntudatból, az identitásból fakad.

Mi magyarok, akik történelmi értelemben elvesztettük a huszadik századot, meg akarjuk nyerni a huszonegyediket

- jelentette ki Kövér László.

Hozzátette:

ha megőrizzük és megerősítjük hitünket, valamint "anyanyelvünkön keresztül megélt és továbbadható önállóságunkat", akkor meg tudjuk nyerni a huszonegyedik századot.

Kifejtette: megnyerni a huszonegyedik századot azt jelenti, hogy emberhez méltó természeti, gazdasági és társadalmi életfeltételeket tudunk biztosítani minden magyarnak a szülőföldjén, a Kárpát-medencében szomszédainkkal együtt pedig meghaladjuk a történelmi viszálykodások korszakát. Egy mindannyiunk számára biztonságot adó Kárpát-medencét és Közép-Európát teremtünk, amely nem csak az itt élő nemzetek és országaik megerősödéséhez, hanem a keresztény értékeiben erőteljesen támadott Európa önmagára találásához és újbóli megerősödéséhez is hozzájárul – fogalmazott.

Kövér László felidézte, hogy az 1328-tól városi jogokkal rendelkező Sárvárt – gazdasági ereje kibontakozásának teljében – 1871-ben közel száz esztendőre megfosztották több mint ötszáz éves városi rangjától. Egy város azonban soha nem a mások által megadott vagy önkényesen megvont titulusoktól, hanem lakói öntudatától és önerejétől marad meg, vagy vész el – jelentette ki.

Kiemelte:

Sárvár nemcsak a Nádasdyak korában, hanem napjainkban is példát mutat mindenkinek közösségi kitartásból, alázatból és szorgalomból.

Emlékeztetett arra, hogy Sárvár költségvetése 2010-ben 5,8 milliárd forint volt, ma viszont 8,5 milliárd forint. Korábbi kétmilliárd forintos adóssága mostanra nullára csökkent, az elmúlt nyolc évben pedig mintegy 15 milliárd forint értékű fejlesztést valósítottak meg városban, ezzel turisztikai vonzereje napjainkban az ország élvonalába emelte.

Ágh Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a város múltjának jelentősebb állomásait összefoglalva elmondta: Sárvár a 16. században a Nádasdyaknak köszönhetően az ország egyik kulturális központjává vált.

A városban alapított nyomdát Sylvester János, ahol 1541-ben kiadták az Újszövetséget, az ország első magyar nyelven nyomtatott könyvét, 1556-ban pedig Sárváron halt meg Tinódi Lantos Sebestyén. Később a település első országgyűlési képviselője volt Batthyány Lajos, Magyarország első miniszterelnöke, és a helyi iskolában tanított Gárdonyi Géza is.

Kondora István, a város fideszes polgármestere kiemelte, Sárváron a történelem viharaiban, a háborúk, válságok és járványok idején mindig voltak, akik megóvták, megőrizték és fejlesztették a várost.

Emlékeztetett: 1328-ban a település már mezővárosi címet kapott, majd miután megfosztották ettől, 1968-ban érdemelte ki újra a városi rangot.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
A békés Unióknak kéne sikeresnek lenni. Az erős hitű , öntudatos nemzetek semmi mást nem okoztak csak nacionalista háborúkat meg kisebbségi elnyomást. (kivétel Skandinávia meg Svájc, de ők 100 évvel előbbre vannak)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Kiváltképp,ha olyan nemzetvezetők vannak mint ő?
tudode
Házicus a mai HIDEGHÁBORÚS zavaró berepülő!
.
.Erősnek érzi magát, a TÍZPARANCSOLAT mormolása közben, utolsóként ELŐRE FUST játszadozva, de valahogy NEM MEGY 13, évi liberálistól a patriárháris próbálkozásig!!!
.
Csak nem etették meg ERŐS PISTÁVAL/VEL!!!
Gauntlet
A békés Unióknak kéne sikeresnek lenni. Az erős hitű , öntudatos nemzetek semmi mást nem okoztak csak nacionalista háborúkat meg kisebbségi elnyomást. (kivétel Skandinávia meg Svájc, de ők 100 évvel előbbre vannak)
Eladott Ország
Feltételezem, hogy Laci elvtárs kúltúr felelős , ugyan ilyen vehemenciával tolta anno, csak akkor ennek a lemeznek a másik oldalát amin: "a vallás a tömegek ópiuma " c. örök becsű sláger volt aktuális és annak dallamára hunyorogtak a vörös csillagok a pártház tánctermében a szégyenlősen összebújó harcos társakra. Ejha, Köteles Laca csak nem a nagyapádról beszéltél a Küvér Lajosról, akit azért végeztek ki, mert állítólagos vöröskatonaként, mert ártatlan embereket gyilkolt meg a hírhedt Szamuely banda tagjaként? Az apja az 1956-os szabadságharc leveréséért kapott kitüntetést ! Erről elfelejtkezett? Csak Hofit idézem:ha a Kövér kinyitja a száját csak ömlik belőle a fos!
uploads.disquscdn.com/images/5b3dcc5b687b8ff562c99578755e2afd2f35ed547ed339106b3c39bcc1a65d4c.jpg?w=600&h=632
Commenter
"a lélekben zsugorodó népek előbb-utóbb lélekszámban is apadni kezdenek". Így van, köteles házmester elvtárs. Pont ez történik most a regnálásotok alatt. Ha hatalmon maradtok a 21. századot is el fogjuk veszíteni a 20. után, sőt talán az ország is elvész. És mi az hogy az az öntudat által felemelkedett népek elfoglalják más népek helyét? Amit te öntudat által felemelkedett népnek nevezel az nem más mint agymosott, megvezetett banda.Volt már ilyen az elvesztett 20. században. Ne adja az ég hogy a 21. században is legyen, te pörköltagyú náci.
Nessy
Tudja Kövér elvtárs, üres hassal, lankadt farokkal nehéz lelkesedni!
Mint ahogy az erős hitemért, és öntudatomért sem adnak semmit a boltba! Persze, sok millió forinttal a bankszámlámon én is tudnék ilyen szépeket mondani!
Eladott Ország
Kövér László portás, aki valamiért erkölcsi világítótoronynak hiszi magát és fontosnak érezte, hogy lefektesse a morális vakvágányokat, amin tovább dübörög a fidesz.A hataloméhség a Fidesz vezérmotívuma akár csoportosan, akár egyenként nézzük a fiúkat. Ebben a kategóriában listavezető Kövér László a büdösbunkó stílusával, az ellenzéki képviselőkkel és az újságírókkal szemben tanúsított arrogáns pofátlanságával, a saját kis magánhadseregével, a megfellebezhetetlen parancsolgatási kényszerével és az artikulálatlan hörgésével, amint valaki ellent mer mondani őfelségének. Összefoglalom. Van egy Kövér László nevű ember, aki soha nem tudott és soha nem is fog tudni kivergődni a lánctalpas tahóság öröklött sötétségéből, de úgy kellene tennie, mintha államférfi lenne. Ez annyira megy neki, mint elefántnak a piruett. Nekik nincs más lehetőségük, csak előre menekülni és hatalomban maradni az idők végezetéig. De erre sem garancia nincs, sem reális esély. Mert egyszer minden véget ér és ez nem csak a jó, hanem a rossz dolgokra is igaz. Marad a zajos hőbörgés, a másik ócsárlása, a nemzetieskedő melldöngetés és a remény, hogy a választók soha nem veszik észre, hogy kiket is emeltek hatalomba és azok mire használták ezt a hatalmat.
Clavigo
Ásd el magad..Leslie..!! Előtte ,,esetleg,,,,hithűen, keresztényileg,,,,öntudatosan,, SZOPJAD LE Putyin Gazdádat,,,,,ahogy eddig is szoktad ,,,,,
Ludmilla
undorító,amikor hit nélküliek erős hitről papolnak..
human
Nem lepődöm meg, hogy Kövér az akarnokokat élteti. Lapozhatunk tovább.
justhpeter
@Eladott Ország: 16:13
Ez a kép egy csoda. Kövér mint Malinovszkíj csicskája !
papa.49
Koma menjél haza és keresd meg a mszmp. párttagkönyved lassan szükség lesz rá !!!
Commenter
@papa.49: elégette már vagy elásta azt. A nagyapja, Szamuely népbiztos bajtársa, meg forog a sírjában.
papa.49
@Commenter: Nem hiszem ez a fajta NAGY TÚLÉLŐ !!!
Commenter
@papa.49: az egész fidesz bagázs az. Csak snittpali bukott közülük jókorát...
papa.49
@Commenter: A ,,siccpaca,, még az ő számukra is vállalhatatlanná vált !!!
Commenter
@papa.49: azé' 3 hónapig úgy gondolták hogy továbbra is maradhat "álamfő"...
papa.49
@Commenter: Nem találtak a helyére hasonló kvalitású ,, gondolkodót,, !!!
Commenter
@papa.49: dehogynem. végig ott volt a bajszosszar ahogy itt többen hívják. Ma elszólta magát. "Az országnak ragaszkodni kell ahhoz a nyugati kultúrához amelyhez Szt. István királyunk kötötte. Nahát! Biztos ezt akarta mondani? A hanyatló, rothadó nyugathoz? Mert pár napja csak a "keresztény" jelző árad István királlyal kapcsolatban a narancsos szájakból. Lehet (k)ádernek most van vége?
papa.49
@Commenter: Az egyik 19, a másik egy híján húsz ahogy a mondás is mondja, ez a kézibáb figura talán tud helyesebben írni mint az elődje !!!
Különbség másban nincs hiteltelen ez is mint amaz volt !!!
Commenter
@papa.49: nem a helyesírás, az aláírás a lényeg!
Eladott Ország
Kövér Laca lévárat épít Sárváron. Erre szoktam mondani, hogy három, P betűvel kezdődő hivatás művelői a társadalom legalja. A Politikusok, Papok, és a Prostik. Az utóbbiban azonban nem vagyok teljesen biztos. ...A pap meg a politikus önként lett azzá, de kevés prosti választja a szakmát szabad akarattal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.