Felkészült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bevándorlási különadó beszedésére, az új adóteher szabályait következetesen számon fogja kérni az érintett szervezeteken – mondta a NAV-ot vezető államtitkár a Magyar Időknek.

A napilap keddi számában Sors László hangsúlyozta, hogy

az illegális bevándorlást támogató szervezetek adóügyi feladatai lényegében nem különböznek a vállalkozások kötelező teendőitől.

Az adóhivatal ezért a bevándorlási különadót a többi adónemhez hasonlóan kezeli, ennek megfelelően az érintetteket tájékoztatja a kötelezettségeikről, ellenőrzi azok teljesítését, szükség esetén pedig szankcionál – tette hozzá.

A NAV vezetője közölte, hogy az adóhivatal minden kérdésben, így az adóbevallások kitöltésében is segítséget nyújt, a hivatali honlapon a külföldi érintettekre tekintettel angolul is közzétették a részletes tájékoztatót.

Az illegális bevándorlást támogató szervezeteknek augusztus 25-ig kell bejelentkezniük a NAV-nál, első adóbevallásukat szeptember 15-ig kell leadniuk.

A bevallást ezt követően a támogatást követő hónap 15. napjáig a támogatást nyújtó szervezetnek kell bevallania és megfizetnie, arról pedig a támogatásban részesülő számára is nyilatkozatot kell tennie.

Felkészült a NAV a bevándorlási különadó beszedésére

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

A kötelezettség azokra vonatkozik, akik a bevándorlás támogatására a médiakampányokat és a médiaszemináriumokat tartanak, hálózatot építenek és működtetnek, a migrációt kedvezően bemutató propagandatevékenységet végeznek.

Adófizetés és nyilatkozattétel híján a támogatott szervezet válik adóalannyá. A 25 százalékos adót az anyagi támogatás értéke vagy a bevándorlást segítő tevékenység költsége után számítják, az ebből származó bevétel határvédelmi feladatokra használható föl.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Aztán a Madártani Intézet esetében majd a tavasszal visszatérő, illetve a télen itt telelő madarak után is fog adót szedni? Ha már a külföldi támogatás után igen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@papa.49: nem vonatkozik rájuk a Tv. Csakis és kizárólag "civilekre", gazdasági társaságokra ,ja és pártokra sem.!
papa.49
@kereső: Ha hülyeséget mond bármelyik egyből arra hivatkoznak ,,ez a magánvéleménye,, az én magánvéleményem meg az 500 év kurtavasban mindnek !!!
kereső
@papa.49: osztom a véleményedet!-de nem lehetne inkább műanyag,és megvárni amig rájuk rohad?
papa.49
@kereső: Az is jó csak ez legalább még nehéz is ...
Desischado
Komolyan, szégyen, ami itt folyik. A nyakunkon egy tolvaj, hazug, embertelen banda. Ezek a saját anyjukat is eladnák egy lyukas centért. Nekik az a "normális", hogy a legelesettebbekbe rúgnak bele. A föld terhe mindegyik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok