Az elmúlt 200 évben, amikor korábban soha nem látott mértékű városiasodás zajlott le Európában, az építőmérnöki teljesítmény volt a fejlődés motorja, az urbanizáció üteme pedig tovább gyorsul, 2050-re négyből három ember városlakó lesz – mondta Áder János köztársasági elnök az Építőmérnök 200 című konferencia megnyitóján hétfőn Budapesten.

A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) a brit Építőmérnökök Intézetének 200 éves fennállása alkalmából szervezte konferencián az államfő hangsúlyozta, az építőmérnökök előtt álló feladat nagyságát mutatja, hogy "a következő évtizedekben több infrastruktúrát kell tervezniük, mint az elmúlt 2000 évben." Fejlesztéseiknél pedig a környezet védelmére és a fenntarthatóságra is tekintettel kell lenniük – mondta.

András yorki herceget fogadta mosolyogva Áder János

András yorki herceg, II. Erzsébet brit királynő harmadik gyermeke és Áder János köztársasági elnök a Lánchíd makettjeivel a kezükben, amelyeket ajándékba kaptak az Építőmérnök 200 konferencia megnyitóján a Magyar Tudományos Akadémián 2018. szeptember 10-én.

MTI Fotó: Kovács Tamás

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Élethűbb lett volna MINDKÉT FFI kezében a Makovecz stílusi Panchó Aréna makettje, hiszen ezeknek HÍDÉPÍTÉSHEZ annyi közük nincs, pandur bandinak az egérhez!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
A yorki herceg örökölte címét,a másikra ráragasztották a címkét?
tudode
Élethűbb lett volna MINDKÉT FFI kezében a Makovecz stílusi Panchó Aréna makettje, hiszen ezeknek HÍDÉPÍTÉSHEZ annyi közük nincs, pandur bandinak az egérhez!
Clavigo
@Cicamama55: Képtelen rá,,,Szerintem ez a mosoly csak photoshop..:)
Commenter
@Cicamama55: ez bávatag vigyor, nem mosoly.
Cicamama55
@Clavigo: Nem, ez eredeti! Látszik az arcmimikáján...Gyakorolnia kellene, mert így sokkal barátságosabb, emberközelibb. Nekünk mindig a póker arc jut...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.