A külügyminiszter szerint António Guterres ENSZ-főtitkár bosszúja, hogy Magyarországot emberi jogi aktivistákkal szégyenletesen bánó országok közé sorolták, hogy egy olyan listára tették, amelyen "semmi keresnivalója nincs".

Szijjártó: az ENSZ-főtitkár "szélsőségesen bevándorláspárti", bosszút állt Magyarországon
Fotó: MTI

Szijjártó Péter csütörtöki, más témában tartott sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére arra reagált, hogy

harmincnyolc országot nevezett meg szerdán az ENSZ, köztük például Magyarországot, Oroszországot és Kínát, amelyek a világszervezet szerint szégyenletes módon lépnek fel a vele együttműködő emberi jogi aktivistákkal szemben.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Magyarország kilépett a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából, és ez az ENSZ-főtitkár személyes projektje, olyan dokumentum, amely rendkívüli módon inspirálja a migrációs folyamatokat, és ellentétben áll a magyar migrációs politikával.

Magyarország azonban nem változtatja meg a migrációs politikáját – jelentette ki Szijjártó Péter azt mondta:

az ENSZ-főtitkár "szélsőségesen bevándorláspárti" politikus.

Magyarország végig ellenezte a globális migrációs csomagot, és világossá tette, hogy nem támogatja – emlékeztetett.

Úgy vélte, ezért nincs más magyarázható oka, hogy Magyarországot erre a listára tették, mint

a bosszú Magyarországgal szemben, amiért nem támogatja a globális migrációs csomagot.

A külügyminiszter egy a szerdán elfogadott Sargentini-jelentésre vonatkozó kérdésre közölte: csalás történt, mert az uniós szerződések világosan rendelkeznek arról, hogyan kell döntést hozni az Európai Parlamentben. A Sargentini-jelentés "tele van hazugságokkal" – vélekedett.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szíjrágó, te szélsőségesen hülye vagy!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Borsodi: És sokan elfelejtik, hogy az utolsó fillért, kamatostól vissza kell majd fizetnünk a kötvényeseknek.
csipetke
Ez az agyatlan banda még mindig a bevándorláspolitikáról hablatyol,holott a jelentésben teljesen másról van szó,és aki az EPP-s felszólalókat hallgatta,az tudja,hogy a tagállamoknak elegük van abból,hogy az elképesztő mennyiségű pénz kézen-közön eltűnik,és nemigen van látszata az ország ramaty állapotát tekintve.Ugyanakkor a fidesz,és holdudvara indokolatlanul gazdagodik.Már épp illő,hogy valaki megrendszabályozza ezt a pofátlan tolvaj hordát.
evacica
Petike mosdasd a szerecsent, megfizet érte a gazdi! Az igazság az, hogy Orbán fejére olvasták bűneit amit Európa normális része jól lát, csak ez a birka magyar nem!,
Edmond Dantes
Ezek ezt a sok marhaságot el is hiszik? Vajon mit mondhatnak akkor,amikor csak maguk között vannak? Azt hiszem Ciceró mondta,hogy csodálkozik a madárbél jósokon,hogy nem nevetik el magukat akkor,amikor találkoznak egymással.
dr. prédikátor
Zselés kakadú te szerencsétlen ripacs!!!Neked is elmondom hogy értsed: / bár kétlem hogy a hülye agyaddal felfogod/NEM A MAGYAR EMBEREK ELLEN SZÓL A JELENTÉS HANEM A MAGYAR KORMÁNY ÉS A GECI FŐNÖKÖD ELLEN!!! velük vak a baj nem velünk!!!te is elhúzhatsz a faszba!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.