A tárgyalások után Orbán és Putyin sajtótájékoztatót tart.

Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt.

Orbán: kiegyensúlyozott, kiszámítható a magyar-orosz kapcsolat

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormányfő a Kremlben az őt fogadó orosz elnök társaságában örömét fejezte ki, hogy idén is megtartják a kétoldalú találkozójukat.

Az önnel való találkozónak nagy jelentősége van a magyar politikában, hiszen fontos partnerei vagyunk egymásnak

- mondta Vlagyimir Putyinnak.

Magyarországnak szüksége van a kiszámítható partnerekre, és "örülök annak, hogy évek óta kiegyensúlyozott és kiszámítható a két ország közötti kapcsolat"

- fogalmazott Orbán Viktor.

Azt nem mondhatni – folytatta a miniszterelnök –, hogy a nemzetközi környezet mindig kedvező lett volna az együttműködéshez, de "a kedvezőtlen dolgok arra valók, hogy legyőzzük őket", és ez végül is sikerült, mert hiába esett vissza a két ország közötti kereskedelem a szankciók következtében, sikerült megfordítani a tendenciákat.

Közölte, azzal a szándékkal érkezett Moszkvába Vlagyimir Putyinhoz, hogy megköszönje az elmúlt években végzett munkát – amellyel a hanyatlást sikerült emelkedésre változtatni –, és hogy a fejlődésnek további távlatokat nyissanak a kereskedelemben, a beruházásokban, az energetikában, a mezőgazdaságban és a kultúrában.

Orbán: kiegyensúlyozott, kiszámítható a magyar-orosz kapcsolat

Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a moszkvai Kremlben 2018. szeptember 18-án. Mellettük Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Putyin: "Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában"

Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában, a kétoldalú kapcsolatok sokoldalúan fejlődnek

- jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden a Kremlben üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnököt.

Vlagyimir Putyin méltatta, hogy a kétoldalú kapcsolatok mind a kormányközi bizottság, mind a régiók szintjén jól működnek.

Rámutatott arra, hogy a kereskedelmi forgalom pozitív tendenciát mutatott tavaly, 25 százalékkal nőtt, s idén, az első fél évben is ugyanennyivel bővült.

Az orosz elnök szerint a kölcsönös beruházások szintje elérte a mintegy 1 milliárd dollárt és további befektetésekre van kilátás.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Elárulta a hazáját...1 hete nyugaton most keleten.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
ad kiegyensúlyozott (ide teszem mert a vonatkozó cikket a derék cenzor törölte):

Szerző nélküli cikkben számol be arról a kormánypárti Origo, hogy az előzetes tervektől eltérően, a hivatalos találkozó után,

40-45 perces négyszemközti megbeszélést is folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.
RonaGyuri
@RonaGyuri: erről ezt írtam:

Váratlan? MI ezen a váratlan?

Még z alfél lefetyelő origo.hu is kénytelen volt beismerni, hogy – bár azt kell mondjam igazából érdeme szerint – Putyin megalázó módon kezelte Orbánékat.

Amivel valójában egyértelművé tette, azt ami egyébként sem volt nagyon kétséges, hogy: szőnyeg-szélére rendelésről van szó, mégha némi oboa-szóló is lehet benne.
Az előzetes egyeztetésektől függetlenül váratlanul 3/4órás külön-megbeszélésre rendelte magához Orbánt.
A beszámolók szerint egyébként is szokása semmibe venni a Ben-rakparti fiúkákat. Apropó külgarázdák: a tényt, hogy csak fityesz-matyarul nevezhetők diplomatának, erősítik azzal, hogy mostanság Bem-térieknek nevezik őket a megszokott Bem-rakparti helyett! =))
Shikari
@kereső: A demokrácia egyik utolsó bástyája Európában Putyin!
kereső
@Shikari: Jó reggelt a hülyék hülyéjének.Máma már ne várj tőlem többet.
Shikari
@kereső: A demokrácia egyik utolsó bástyája Európában Putyin!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok