Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak – mondta Hörcsik Richárd, a testület fideszes elnöke újságíróknak.

A politikus kifejtette: a testület hétfő délután a parlament bizottságai közül elsőként tárgyalja a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló fideszes határozati javaslatot.

Azt mondta: az Európai Parlament által csalással elfogadott Sargentini-jelentés egy színtiszta politikai támadás a bevándorlásellenes Magyarországgal szemben.

Az egész uniós vita a határvédelemről szól, Magyarország ugyanis már 2015-ben megvédte határait – folytatta Hörcsik Richárd, úgy értékelve: a jelentés valójában egy nyomásgyakorlási kísérlet annak érdekében, hogy Magyarország adja át határőrizeti jogát az Európai Bizottságnak. A fideszes képviselő szerint továbbra is a bevándorláspárti politikát és a saját akaratukat akarják ráerőltetni Magyarországra.

Fidesz: a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak!

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Erre a támadásra az Országgyűlésnek politikai választ kell adnia, ezért az európai ügyek bizottságának kormánypárti képviselői támogatják a határozati javaslatot – közölte.

Hangsúlyozta továbbá: az Országgyűlésnek egyértelművé kell tennie, hogy "nem hagyjuk magunkat zsarolni (...), nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát".

Hozzátette: az európai ügyek bizottsága fontosnak tartja azt is leszögezni, hogy az uniós intézményeknek végre a migráció megállításával kellene foglalkozniuk, nem pedig azzal, hogyan engedjenek be még több migránst.

Hörcsik Richárd elfogadhatatlannak nevezte, hogy azért támadják Magyarországot, mert "mi nem csinálunk mást, mint teljesítjük az EU-nak adott kötelezettségünket, és megvédjük Európa schengeni határait".

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Talán beszéljünk a többi 11 kifogásról Hörcsik úr.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kripton
@desiro: A hullagyalázó az egy szó.

Én nem. Csak te.
Clavigo
@desiro: 19.18. :)))))))) DDDDDDD XD :)))))))))))))))))))))
kereső
https://sztarklikk.hu/kozelet/kirugtak-aszaza...

A kormány nem hallgattatja el azokat,akik nem értenek vele egyet- mondta orbán viktor strasbourgban.
papa.49
@kereső: Csak nem tette hozzá ,,ne arra figyeljenek mit mondok, hanem arra amit teszek,, tegyünk mink is egy pártonnás követ a nyakára, már nagyon rászolgált !!!
tudode
Ha keresztények, és nem IMÁDKOZÓSÁSKÁK összevetik a TÍZPARANCSOLATTAL ezt az egyik, NAKI mit művel, na nem a BENNSZÜLÖTTEK bukszájával, az 500 milliós EU adófizetők lóvéjával, amely FELZÁRKÓZÁS HELYETT áthasonult pl. kisvasúttá, netán kárpótlásul a falu széli gyereknek, vagy Magyarország felzárkózásához, segédekkel gyűjtögetve a SZENT CSALÁD boldogulására, és a HAVEROK SZÁJÁNAK a betömésére:
.
----- Orbán család története
https://www.youtube.com/watch?v=NOer5SZ2Jt8...
.
---- Oszt szaporodik a család, és az ország gondja
https://www.youtube.com/watch?v=S3WRvQqhLMg&t...
..
"MIKÉNE" még ha VONA ahhoz, hogy ne nyikorogjon!
.
Nevezzünk már NEVÉN a "falusi gyereket", aki belegebed ebbe a RENGETEG harancsköd szurkálásba a bemenetével, és a kimenetével!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok