Megkezdődtek a bértárgyalások az áruházláncok és a szakszervezetek között.

Tizenkétezer forinttal nőhet jövőre a minimálbér
Fotó: Pixabay

A Világgazdaság értesülései szerint a cél az, hogy bruttó 220 ezer forint körüli alapbért adjanak jövőre a munkavállalóknak.

"Ez azon alapul, hogy egy versenyképes bolthálózatnak 15-20 ezer forintos bérelőnyt kell biztosítania dolgozóinak a mindenkori garantált bérminimummal szemben"

– írja a lap. 

A Világgazdaság úgy tudja, hogy

a 138 ezres minimálbér (nettó 91 ezer forint) helyett januártól 150 ezer forint (nettó 99.750) lesz az irányadó, és az idei 180 500 forintos bérminimum (nettó 120 ezer forint) jövőre 202 ezer forintra (nettó 134.330 forintra) ugrik.

A munkáltatók és a szakszervezetek közti bérmegállapodást viszont lassíthatja, hogy a kormány hivatalosan csak november végén, december elején tervezi ismertetni a minimálbér-emelés mértékét.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A szocializmus osztogatva fosztogató társadalom. Hát, most áthelyeződtek a hangsúlyok.
Ez itt a fosztogatva osztogató társadalmi rend… Előbb alaposan kifosztanak sokakat, utána adnak annak, akinek éppen gondolják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Elfogyott a karakter, folytatom a 14.45-i hsz-emet annak érdekében, hogy kiírjam magamból ennek a GALERINEK a az álkeresztény működését.
.
Most látom a VILÁGHÁLÓ kigyűjtésében, hogy az orbán jugend elhalasztotta 2021-re ezt a szégyenletes intézkedést, de a KÖZSZOLGÁK még élnek, és KISZOLGÁLJÁK fogcsikorgatva, szemlesütve3 ezeket a FÉLKARÚ ra... LÓKAT szarért, hugyért, mert a LÉT A TÉTl
.
Úgy jásszák a MASZATOST ezek a KÖZSZOLGÁNAK CSÚFOT kaparjkúrták, mintha a SAJÁTJUKAT ADNÁK, pedig arra kaptak SAJNOS FELHATALMAZÁST, hogy tisztességesen SZOLGÁLJÁK a társadalom minden egyes tagját hitre, szagra, vallásra, párt hovatartozásra való tekintet nélkül, és nem arra, mint a Costa Nosra = MI ÜGYÜN"-ként maguk között osszák el a RÁJUK BÍZOTT JAVAKAT, ahogy bűvészkednek az ORSZÁG BUKSZÁJÁVAL "is", amely áthasonul KÖZVAGYONNÁ, mint pl. csak egy család három év alatt ki tudja milyen HADICSELLEL, de hogy nem tisztességes úton az TUTI
.
g7.hu/allam/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
.
Miközben ŐFÉLESÉGE, papiíron a TEMPLOM EGERE, és a vagyonnyilakozata annyit ér, mint egy rötyi papír, amellyel bárki kitörölheti az alfelét vele!
division
@Desischado: Azt is nézd mennyit tanultak, milyen felelősséggel bír a munkájuk, stb. Mindenhol a világon az értelmiségiek keresik a legtöbbet, ennek így is kell maradnia. Ha béremelés van akkor mindenkinek kell hogy béremelés legyen hogy az arányok megmaradhassanak. Gondolom te még nem láttál szellemileg kikészült sebészt, pedig nem egy van.
Desischado
@division: Félreértesz. Én nagyon is tisztelem a tudást. De az nem normális, hogy nekik joguk van emberi módon élni, a kétkezi melós meg nem tud alapszinten sem megélni a fizetéséből, a munkakörülményekről nem is beszélve. És igen, a szellemi munka is lehet fárasztó, de én még senkit sem láttam lerokkanni tőle.
division
@Desischado: A szellemi munka nélkül nem létezne fizikai munka sem. A kapát is fel kellett találnia valakinek. Sőt, el kell menni pedagógusnak a sok mai hülye gyerek közé, lehet inkább választanák sokan egy hét múlva a fűnyírást. Nem azt mondtam hogy a becsületen dolgozó embereknek ne járna magasabb bér, hanem azt hogy az arányokat meg kell tartani. Azon kívül pedig elmondanám neked, a szellemi munka sincs megfizetve egyáltalán, legalábbis nem úgy mint kellene. Egy pedagógusnak már régen minimum bruttó 500 ezret kellene kapniuk, egy fizikai munkásnak pedig 300 ezret.
division
@Desischado: Persze a sort lehetne folytatni, de felesleges.
anima
A közpénzből milliárdokat rablók, kezdeményeznek havi 12 ezer forint éhbér emelkedést.
KÖSZÖNJÜK !!!

Amit te nem értesz meg, mert hiába lettél menet közben kereszténydemokrata, ahogy előtte is hiába nevezted el a magad náci gondolkodásmódját bárhogy is, te becstelen vagy - maradtál.
A törvénytisztelő polgár viszont - aki éhbérét dolgozik - nos, ő becsületes maradt.
Most hanyagoljuk, hogy ki ismeri Istent (bár ez a világon a legfontosabb valami - hamis vallások kudarca, vádja, pusztulása, hogy ezt nem ismertették meg az emberekkel), de a becsületesség, hogy egy ember szenved a nincstelenségtől, de mégsem lop, csal, hazudik, rabol, öl, mint ti - akiknek a sok is kevés... Nos, az nagy kincs, és erre a habitusra lehet építeni.

Ugye fel sem fogod Orbán Viktor, hogy valójában annyira Sátánista vagy, mint kevesen a földön?
De jön még kutyára dér...
Mert te, Orbán Viktor, csak egy kutya vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.