A szocialisták kormányzásuk alatt a mostani dupláját költötték az állami vezetők egészségügyi ellátására – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

A párt arra reagált, hogy Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője bejelentette, népszavazást kezdeményeznek a miniszterek, államtitkárok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről.

A Fidesz közleményében emlékeztetett rá: az állami vezetői juttatásokat – ahogy a szocialisták kormányzása alatt – most is jogszabály rögzíti.

Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt a mostani dupláját költötték az állami vezetők egészségügyi ellátására

- tették hozzá.

Megjegyezték:

most azok a szocialisták beszélnek, akik kormányzásuk alatt a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetéséről, valamint a kórházak bezárásáról bezzeg nem kérdezték meg az embereket

Hozzátették: miközben a szocialisták "a saját zsebüket tömték, az egészségügytől és az egészségügyi dolgozóktól mindig csak elvettek".

A Fidesz 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, fejleszti a kórházakat és béremelést ad az egészségügyi dolgozóknak – jegyezte meg a nagyobbik kormánypárt.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Apoca: Hát, ha a fidesz mondja, biztos úgy van, hiszen ők sosem hazudnak!
Csak tudatosan valótlant állítanak!
Gauntlet
Mi a f*xért kell vissza mutogatni? Őket ezért elzavarták ! Nagy szégyen, nagyon nagy szégyen hogy ti meg maradtok !
bencemacska
Ki írta alá a kiadott förmedvényt?
Azt is közölhette volna, hogy ebből mennyit emésztett fel OV istenének 6 éves ápolása?!
RonaGyuri
gondlom beleszámították azokat a milliókat is amibe a Graz-i kezelések kerülnek! =))
kereső
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) kimutatása szerint 2009 januárjában, az akkor érvényes jogszabály alapján, még 175-en tartoztak ebbe a körbe, idén július közepén már 311-en.

Az emelkedés jó része az Orbán-kormány idejére esik – jegyzi meg a lap. A kormányváltás után nem sokkal, 2010 júliusában ugyanis még csak 184-en juthattak be soron kívül járóbeteg-szakrendelésre vagy műtőbe, és kaphattak elhelyezést tévés-klímás, fürdőszobás, vagyis kiemelt komfortfokozatú különszobában, külön ápolószemélyzettel.

Irta az Origó.2013.08.09.-én.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.