A Nemzeti Adó- és Vámhivatal összeállított egy listát a legnagyobb összegű adóhiányokról.

A NAV 93 adózónál tárt fel nagy összegű adóhiányt, 49 társaságnál és 44 magánszemélynél.

A legnagyobb adós egy budapesti székhelyű cég lett 3,234 milliárd forint tartozással, amiből 1,4 milliárd az adóhiány, 1,834 milliárd pedig bírság.

Kiderült: ennyi a legnagyobb adótartozás a NAV-nak

A második legnagyobb adós címe egy magánszemélyé. Tőle 1.689 milliárd forintot követel az adóhatóság, amiből 542 millió forint az adóhiány és 1,147 milliárd a bírság.

A harmadik helyen egy biatorbágyi férfi áll, akitől 925 millió forintot követel a NAV. A listán kilenc olyan adózó van, aki 500 millió forinttal tartozik a NAV-nak, közülük négy cég, öt magánszemély.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Amit a csúti cigány a strómanjai útján ellopott, az több százmilliárd közpénz. Mészáros Lőrinc Orbán Viktor házi perselye, a felcsúti polgármester vagyona megegyezik a miniszterelnök vagyonával. A legnagyobb adótartozás is eltörpül, az Orbán által ellopott közvagyonhoz képest.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Lehet nem vagyok egy pénzügyi zseni, de ebből az életben nem fog realizálódni egy peták se! Ha netán elengednék a bírságot és felajánlanák a tényleges adóhiány megfizetésének lehetőségét, még az is lehet, hogy lenne némi bevételük!
ila51
@lópicigáspár: ez nem az Aranyélet , ez egy számlagyár
lópicigáspár
@ila51: Akkor meg esélytelen a bevétel. Inkább töröljék és nem rondítja a statisztikájukat!
papa.49
@lópicigáspár: Én csak arra lennék kíváncsi ki mindenki segítségével jött ez össze, mert mikor még vállalkozó voltam minden évben kétszer küldött a nav. kimutatást a számláról, és ha elmaradás volt akkor felszólítást is rögtön !!!
kereső
@papa.49: ez nem ( még nem!) adóhátralék. Ezek az összegek adóellenőrzés során megállapitott adóhiányok + a mulasztási birság.+ kés.pótlék.
Az adóhátralék akkor keletkezik,ha a vállakozás a bevallott adót nem,vagy csak késedelmesen fizeti meg.
Ezek az ellenőrzés során megállapitott adóhiányok,már adóhátralékok is!,mert a NAV csak jogerős megállapitásokat tesz közzé.
Csizmás Kond
az ilyen hír lószart sem ér, ha nem tesznek mellé egy pártot...:)
papa.49
@kereső: Ezt értem csak azt nem hogyan jön össze milliárdos nagyságrendű összeg, itt valami nem kerek, mert ekkora összeg nem egyetlen hónap alatt keletkezik ...
kereső
@papa.49: Adóellenőrzés során a NAV több évet is ellenőrizhet- az elévülési időn belül.És az 5 év elévülés ugye a lezárt évet követő dec.31-én kezdődik, igy ez lehet akár hat év is!
papa.49
@kereső: Nem az idővel, hanem a felderítetlenséggel van bajom, vagy mondjuk ki nyíltan a ,,takargatással,, ami végül mégis kiderült, ezt egyedül az adózó nem tudja lejátszani ...
Eladott Ország
Amit a csúti cigány a strómanjai útján ellopott, az több százmilliárd közpénz. Mészáros Lőrinc Orbán Viktor házi perselye, a felcsúti polgármester vagyona megegyezik a miniszterelnök vagyonával. A legnagyobb adótartozás is eltörpül, az Orbán által ellopott közvagyonhoz képest.
desiro
@Csizmás Kond: Mondjuk a fideSS-nemkereszténydmp megfelel?
picike1
@Csizmás Kond: tudod ahol a pénz ott a hatalom és ez egypárt ha tetszik ha nem is igy van
kereső
@papa.49: te csak azt hiszed! Nem ismered a leleményes magyar "vállakozót"!.Amikor meg megbukik, a pénznek már hire-hamva sincs.És itt némelyek elvakultságukban multiznak,hogy azok mennyi pénzt visznek aki Magyarországról. És az élelmes magyar vállakozók? Hány ezer milliárd Ft adót irt már le az adóhatóság?Sajnos még mindig nincs olyan jogköre a magyar adóhatóságnak,mint az amerikainak.Pedig kellene.Nem az egyébként utolérhető vállakozásokkal van itt a baj.Kicsit talán javulni fog a helyzet az ÁFA jelen idejű adatszolgáltatással, mert azokból az adatokból sok minden másra is lehet következtetni.
Úgy legyen egyébként- mert az,hogy a tisztességes vállakozások fizetik meg ezeknek az adóját IS!-az már igen hosszú ideje probléma.( azért is magasak az adóterhek,mertmég mindig sok a csaló).
kereső
@kereső: és ezek a csalók mindannyiónkat meglopnak!
papa.49
@kereső: Nem sokáig csak 1972 től voltam előbb kisiparos, majd vállalkozó 2013. ig vannak tapasztalataim az adózás területén ... Sajnos több negatív az adóhatóság részéről, de van azért pozitív is ...
lópicigáspár
@papa.49: A nejemnek is volt egy igen komoly vállalkozása és az árut Hollandiából személyesen. Egyszer megemlítettem a holland partnernek, hogy mi lenne, ha csak a feléről adna számlát. Azt hittem leveszi a fejem!! Azt mondta, hogy az állami cégek közül a legmegbízhatóbb az adóhivatal! Ha 10EUR túlfizetése van az elszámolási időszak végén -ha jól emlékszek 3 havonként- 2, azaz kettő napon belül a számláján a különbözet és ez így van visszafelé is. Szóval ez is csak egy jó magyar szokás!
namihami
Azokon a NAV-allkalmazottakon hajtanám be, akik eddig hagyták gyűlni a tartozást. És a prémium évekre bezáródna.
Nemhogy többé ezeknek a minitöredékű tartozása se jönne össze, de még ezek is befolynának a kasszába. Azonnal éberebb lenne az egész bagázs.
Csizmás Kond
@desiro: ...neked igen, de ő nem adós...dilibogyó...
Csizmás Kond
@picike1: ..vagyis kinek mennyi pénze van annyi hat almája is van...?
desiro
@Csizmás Kond: Igazad van, A pénzünket el sikkasztó.
Így most jobb???
papa.49
@lópicigáspár: Ott nyugaton nem ,,balkáni morál,, van, mint nálunk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.