2018-ban is nyilvánvaló, hogy szuverenitás, függetlenség és önállóság nélkül nem tudja elérni céljait egy nemzet, és az október 23-i ünnepségeket is ennek jegyében szervezik – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Terror Háza Múzeum előtt beszélve a kormányszóvivő kiemelte:

pár napon belül lesz az a nemzeti ünnep, amelyen a magyarok és a világ számára a 20. század egyik legfontosabb momentumára emlékezünk.

Kovács Zoltán hangsúlyozta:

1956 hősei a magyar szuverenitásért, függetlenségért küzdöttek és megerősítették azokat az alapokat, amelyeket a korábbi szabadságharcok lefektettek, ezzel pedig lehetővé tették, hogy a 21. század elején Magyarország szabad, független és szuverén országként éljen.

Úgy vélte, az '56-osok munkáját felértékelik a mai folyamtok, hiszen most, 2018-ban is nyilvánvaló a szuverenitás, függetlenség és önállóság szükségessége, ugyanis ezek nélkül egy nemzet nem tudja elérni a céljait, amelyek a megmaradását és a jövőjét biztosítják.

A kormányszóvivő az ünnepi programokról elmondta: a megemlékezések október 22-én indulnak, 14 órakor az 1956-os műegyetemi emlékműnél Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mond beszédet. A résztvevők átvonulnak a hagyományos műegyetemi ünnepségre, ahol 15 órakor beszédet mond Boross Péter volt miniszterelnök – közölte.

Kitért rá:

az ünnepség kiemelkedő eseménye este lesz a Bem József téren, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tart beszédet.

Kovács Zoltán emlékeztetett: 23-án reggel a hagyományos zászlófelvonással és katonai tiszteletadással indul a nap, napközben pedig ingyenesen látogatható lesz az Országház.

15 órakor a Terror Háza Múzeumnál beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök

- tette hozzá.

Este a Magyar Szimfonikus Zenekar és az Anna and the Barbies ad koncertet.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy az operatív törzs már hétfőn megkezdte munkáját, a héten pedig elfogadják a biztosítási tervet és minden olyan szükséges dokumentumot, amely lehetővé teszi az ünnep zavartalan lebonyolítását. Minden érintett azon dolgozik, hogy mindenki szuverén államhoz méltón, szabadon ünnepelhessen – zárta szavait Kovács Zoltán.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
És még van 3,5 évük ezeknek a MINDENKITŐL szuveréneknek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Nessy: Harcolunk az ellen a klub ellen, amelyikbe magunk kértük a felvételünket. Orbán csak háborúban érzi jól magát. Kár, hogy nem 43-44-ben volt katonakorú, kiélhette volna ebbéli vágyát Horthy dicsőségére a Donnál, mennyivel kevesebb gondunk lenne napjainkban!
Nessy
@Shikari: Elnézést! Én valóban nem a szénvagyon felhasználására gondoltam, hanem a jelenlegi szövegre.
kereső
@tulipan: „Alkuba nem bocsátkozunk. A haza nem eladó semmi pénzen”.???
magyarbakancs
@Shikari: " Teljesen igazad van, de ezek a döntések nem ránk lettek erőszakolva, hanem mi vállaltuk. Így a döntés szuverén döntés volt, még ha ez a kötelezettség vállalás esetünkben nem is találkozik a gazdasági érdekeinkkel. Ettől függetlenül valóban bekorlátoztuk magunkat, ami csökkenti a szuverenitásunk, de ez szuverén döntés eredménye volt!"

Köszönöm a megerősítésedet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. March 23., 10:53
Kiderült Baló György temetésének időpontja
Sport - 2019. March 23., 11:35
Szeméremcsontját fájlalja Messi
Szórakozás - 2019. March 23., 10:42
Bochkor nemsokára újra rádiózhat