2015-ben egyébként még a kormánypárt állt ki a közös határvédelem erősítése mellett.

Elfogadhatatlan kezdeményezésnek nevezte a kormányszóvivő a közös uniós határvédelmet és az európai bevándorlási ügynökséget a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács Zoltán szerint államhatár nélkül államiság sem létezhet, így a határvédelem központosítása sértené a tagállamok szuverenitását. 

A uniós vezetés nem vonhatja magához a döntés jogát a menekültek befogadásáról sem – tette hozzá.

Továbbra sem tetszik a Fidesznek a közös uniós határvédelem

Fotó: YouTube/Magyar Kormány

Az ilyen kezdeményezésekkel – mint fogalmazott – a brüsszeli bürokrácia újra és újra a migránsok befogadására kötelező és azt állandósító rendszereket javasol, miközben ezekre nem lenne szükség, ha az EU képes lenne a külső határok ellenőrzésére.

Magyarország az elmúlt három évben egymilliárd eurót költött határvédelemre, ezzel teljesítette a rá háruló kötelezettségeket, miközben Németország és a skandináv államok szabadulnának attól a több mint kétmillió bevándorlótól, akik az utóbbi három évben érkeztek illegálisan Európába – mondta Kovács Zoltán.

A hetes cikkely szerinti eljárásra utalva a kormányszóvivő kijelentette, hogy kötelezettségszegések terén Magyarország semmivel sem áll rosszabbul más európai országoknál.

Az eljárás alapjául szolgáló Sargentini-jelentés többnyire lezárt, jogi értelemben rendezett ügyeket kifogásol, Magyarország ezért nyugodtan áll a vizsgálat elé, és ugyanúgy be fogja bizonyítani az igazát, ahogy már több alkalommal tette az elmúlt években – tette hozzá.

Kovács Zoltán szerint jellemző a brüsszeli intézményekre, hogy a saját magukra vonatkozó szabályokat sem tartják be, hiszen a Magyarországot elítélő jelentés szavazásakor a tartózkodók figyelmen kívül hagyása nem felelt meg az európai alapszerződésnek.

A kormányszóvivő a Brexitre utalva kijelentette, hogy a V4-ek az Egyesült Királyságban dolgozó állampolgáraik jogaiért közösen lépnek föl. Hozzátette, hogy az európai álláspont is egységes Nagy-Britannia kilépésével kapcsolatban, hiszen a felek mindenki számára hasznos megállapodást szeretnének, megegyezés azonban továbbra sem született.

(MTI)

(Egyébiránt 2015-ben még a Fidesz állt ki a közös határvédelem erősítése mellett – a szerk.)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha egy ország, amely tagja egy szövetségnek, ahol demokratikus szabályok szerint döntenek, nem szavaz meg akárhányad magával egy olyan döntést, amit a többség – a demokrácia szabályai szerint – megszavaz, akkor onnantól az a megoldás, hogy kurvaanyázni kell a kötelező érvényű döntést és ott keresztbe tenni ahol lehet? Amikor a Fidesz kétharmaddal, futószalagon gyártotta az aljas törvényeit a lopáshoz, akkor az volt a szöveg, hogy a többség akaratát el kell fogadnia a kisebbségben maradottaknak is, akkor hogy van ez? A gyógyszerekkel szinten tartott Orbán, aki egyszerre árvízi hős és migránsverő tábornok pedig elégedetten röfög és hazudozik tovább a puskaporos hordó tetején ülve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Akkor vizsgáljuk meg miről is RÉM MESÉL az, aki nem tehet arról, hogy hogy látta meg a napvilágot. De arról igen, hogy milyen EMBERRÉ lett.
.
Összehasonlítva a Berlini Falat a felcsúti falával, nem Délre, Északra kellett volna odalittyenteni, mivel a FALÉPÍTŐ miatt lassan a fél ország elhagyja annak az országát, aki, ugyan JOG-ÁSZ vagy mi a fene MADÁRLÉPTEKKEL hazájában elsikálta a sarjadzó DEMOKRÁCIÁT, és közjogi státusszal nem rendelkezvén (akár a Stanci néni unokahúga is nyomhatná a sódert) még a PARLAMENTALÍZMUST is olyan mélyre süllyesztette, amelynek az ORSZÁGHÁZ FALAI nem voltak tanúi!!
.
Elsősorban az ORSZÁG, másodsorban az EU 0,2%-át kitevő közösség SZÉGYENE, hogy olyan DEMOKRATIKUSAN működik, hogy még ezeknek a PONDRÓKNAK is lehet szavuk! Mi szavuk, közjogilag érvénytelenül VÉTÓJOGUK!
.
És van az a LÓVÉ, amiért szajkózzák a KÖZ LÓVÉJÁBÓL egy politikai szélhámos nyafogását!
Nessy
Nem értem, most mi a bajuk! Megtarthatjuk a kerítésünket, védheti a magyar rendőrség. Az állam meg majd a mi pénzünkön fizet, ha nem kíván tevőlegesen rész venni az uniós határvédelemben!
Nem ártana azért összehasonlítani az Unió határának a hosszát, és a kerítésünk hosszát! Most akkor miről beszélünk?
Érdekes, eddig a közös határvédelem mellett állt ki Orbán. Amikor megvalósítanák azt, akkor tiltakozik!
Állitsuk meg a kiindulási ponton a migrációt mondja Orbán. Összehoznak egy Marákesi megbeszélést, ki szavaz ellene? Orbán!
Már maga sem tudja mit akar, de azt nagyon!
Eladott Ország
Ha egy ország, amely tagja egy szövetségnek, ahol demokratikus szabályok szerint döntenek, nem szavaz meg akárhányad magával egy olyan döntést, amit a többség – a demokrácia szabályai szerint – megszavaz, akkor onnantól az a megoldás, hogy kurvaanyázni kell a kötelező érvényű döntést és ott keresztbe tenni ahol lehet? Amikor a Fidesz kétharmaddal, futószalagon gyártotta az aljas törvényeit a lopáshoz, akkor az volt a szöveg, hogy a többség akaratát el kell fogadnia a kisebbségben maradottaknak is, akkor hogy van ez? A gyógyszerekkel szinten tartott Orbán, aki egyszerre árvízi hős és migránsverő tábornok pedig elégedetten röfög és hazudozik tovább a puskaporos hordó tetején ülve.
Eladott Ország
Valaki szólhatna Kovács elvtársnak, hogy már iszonyúan átlátszó a magyarázkodás, még a hívek sem feltétlenül szopják be ezt a sok baromságot. Magyarország külső határa egyben az Európai Unió külső határának egy része is. Már miért ne lenne joga a közösségnek ahhoz, hogy védje a közös határait? Amúgy senki nem akarja elvenni a függetlenségünket, hanem segíteni akarnak. De úgy tűnik, Magyarországnak nem érdeke a migráció hatékony kezelése, ahogy nem érdeke a korrupció visszaszorítása, vagy éppen a bűnözők elfogása sem. Ezért tiltakozik a közös határvédelem és a közös ügyészség ellen. Bocsánat, visszavonom. Magyarországnak mindez érdeke. A kormánynak, az álellenzéknek, a közösből harácsolóknak, a hazugoknak, az ország nyakán élősködőknek nemérdeke. Ideteszem "Demokrata" Nemsikerült Zoltán kihagyhatatlan fotóját. a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3241/2048/original.jpg?w=600&h&w=600&h=793
kereső
Orbánnak nem érdeke,hogy megoldódjon a "migráncs" hisztéria, kevesebbet tudnának lopni, és még valakinek esetleg felböffenne,hogy mi is a fidesz programja? -amit éppen végrehajt.
kulabombaafityiszre
Mikor volt már 2015.Ezek a tegnapi hazugságukat is képesek,ma egy ellentétes hazugsággal felül hazudni.Mert ilyenek.Az ide irsogáló fideszes birkák,meg tapsolnak a tegnapi hazugságnak,és a mainak is
vacsi
@fideszes gyökér: Nem értem, mit kellene kifizetnem?
Zeta
Lassan összekellene gyűjteni, hogy mi az amivel a fidesz és annak vezetője még nem ment szembe! Néhany éve még közös határvédelemről szólt a fám! Szólt minaret építésről, ma már nem. Szólt a paksi bővítés elleni tiltakozásról, a tandíjmentesség melletti kiállásról stb. Talán érdemes lenne azr felsorolni, ami mellett kitartóan ott vannak! Van , a hatalom megszerzése, megtartása, ezért bármit , bármikor képesek megtenni!
F_Viktor
Emlékeztetném a birkákat, hogy magyar rendőrök segítik Bulgáriát, Görögországot és legutóbb Macedóniát is határainak védelmében!
mandiner.hu/cikk/20180919_magyar_rendorok_segitik_a_hatarvedelmet_macedoniaban

A fityesz (orbán és maffiózói) jelenlegi kommunikációjának (hazugságainak) logikája alapján Magyarország (orbán Keresztapuci) éppen sérti Bulgária, Görögország, Macedónia szuverenitását!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.