Demeter Mártának, az LMP országgyűlési képviselőjének, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezi a testület fideszes elnöke, ugyanis a honvédelmi bizottság elnöke szerint az LMP-s politikus minősített katonai információkat tett közzé.

Kósa Lajos az LMP-s Demeter Márta nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezi

Fotó: Szigatváry Zsolt / MTI

Kósa Lajos vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta, szerdán levélben kéri Kövér László házelnöktől a felülvizsgálat megindítását.

Hozzátette: a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként biztosítania kell a testület törvényes működését, ezért kötelessége ezt a lépést megtenni, miután Demeter Márta harminc évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé.

Ha "Demeter Mártáról a vizsgálat megállapítja, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, akkor ő nem lehet olyan bizottságnak a tagja, amelyik a nemzetbiztonsági megbízhatóságot megköveteli" – mondta a fideszes politikus, megjegyezve, hogy ezek a külügyi, a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságok.

Kósa Lajos – mint kifejtette – a házelnöknek leírja az ügyet, amit a magyar sajtó az elmúlt napokban nagy terjedelemben tárgyalt: Demeter Márta a honvédelmi és rendészeti bizottságban elfoglalt pozíciójával visszaélve nem nyilvános katonai adatokat hozott nyilvánosságra.

Hozzátette: "ez ellentmond esküjének, a jogszabályoknak, súlyosan sérti azt a kötelezettséget, amely a magyar parlament képviselői és különösen a nemzetbiztonsági szempontból érzékeny területen dolgozók számára evidens követelmény".

Kósa Lajos kitért arra, hogy a felülvizsgálati eljárás eredményét a házelnök az Országgyűlés elé terjeszti, és a parlament dönt arról, megszünteti-e a képviselő megbízatását. Ugyanakkor az csak Demeter Márta személyét érinti, az LMP természetesen más tagot delegálhat a bizottságba.

A bizottság elnöke beszélt arról is, hogy a testületük szinte minden ülésén olyan ügyeket tárgyal, amelyek minősített, nem nyilvános, titkos adatok.

Ugyanakkor nincs szó arról, hogy Demeter Márta nem járhatott volna el korrektül, törvényszerűen, és kezdeményezhette volna az adat besorolásának felülvizsgálatát – magyarázta Kósa Lajos, megjegyezve: ha ezt nem éri el, további törvényes lehetőségei is vannak a képviselőnek.

"Demeter Márta fittyet hányt a törvényekre, a parlamenti esküjére, a bizottsági pozíciójára, és primitív politikai haszonszerzésből járt el úgy, ahogy eljárt", amiért viselnie kell a következményeket – közölte Kósa Lajos.

Mint mondta: "nem vagyunk naivak, a hét végén megállapíthattuk, hogy az LMP nevet változtatott, egyelőre nem hivatalosan, MLMP-re – Mégsem Lehet Más a Politika –, mert Demeter Mártát közben társelnöknek választották".

Kósa Lajos szerint olyan embert választottak társelnöknek, akinek az esetében már a parlamenti képviselői megbízatása is aggályos, hiszen "nyilvánvalóan megsértette a parlamenti esküjét, el kell mennie a parlamentből".

Ha egy parlamenti képviselő katonai adatokba tekint bele a munkája kapcsán, akkor azt dokumentálni kell, ráadásul a hatóságok eleve tájékoztatták arról a betekintés előtt, hogy a látottakat nem teheti közzé – mondta Kósa Lajos. Hozzátette: felmerül az is, volt-e valamilyen külső személytől, szervezettől megbízása a nem nyilvános adatok közlésére.

(Magyar Hírlap)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Aha és akkor 1300 milliárd, nagymami csirkefarmja, orbánbányák, arab maffia-milliomos üzlettársak, jachtozgatás, kastélyok, magánrepülgetés, letelepedési kötvények, ingatlan panamák, vejek és uncsitesók százmilliárdos mutyijai, közpénz jelleget elvesztés stb stb (teljesség igénye nélkül soroltam a necces nemzetbiztonsági fizeSS mutyi hazaárulásokat) is mind meg lesznek vizsgálva igaz? MEG LESZNEK! Ha nem is éppen most de hamarosan... és nagyon nagy fejhullás lesz itt kedves barátaim tisztelt hölgyeim és uraim...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Aha és akkor 1300 milliárd, nagymami csirkefarmja, orbánbányák, arab maffia-milliomos üzlettársak, jachtozgatás, kastélyok, magánrepülgetés, letelepedési kötvények, ingatlan panamák, vejek és uncsitesók százmilliárdos mutyijai, közpénz jelleget elvesztés stb stb (teljesség igénye nélkül soroltam a necces nemzetbiztonsági fizeSS mutyi hazaárulásokat) is mind meg lesznek vizsgálva igaz? MEG LESZNEK! Ha nem is éppen most de hamarosan... és nagyon nagy fejhullás lesz itt kedves barátaim tisztelt hölgyeim és uraim...
RonaGyuri
Pedig simán főbe is lőhette volna

Nem tetszik amit mond a képviselő a levezető pártcsinovnyik kikapcsolja a mikrofonját

Mottó:
„Dicsőség a magasban Istenünknek,
Dicsérje őt a föld és a nagy ég,
Ki egy szavával híva létre mindent,
S pillantásától függ ismét a vég.
Ő az erő, tudás, gyönyör egésze,”

Sajátságos, de egyáltalán nem meglepő kabaré-tréfa jelenet játszódott le a magyar nem köztársaság parlamentjében. Rezsi Sziszi egy párttársával igazi kabaréba illő duót adtak elő az LMP új társelnöke kárára. Aki a személyes érintettség okán csak később kapott szót. Csak elvben, mert mikor kiderült, hogy a levezető elnöknek nem tetsző tényeket sorolt az kikapcsoltatta a mikrofonját.
Még egészen jól járt, mert Köteles Laca egy évi jövedelmét is elvehette volna, hacsak úgy Lenin viccesen egyszerűen nem löveti le! =))
emerencia
Először azt kellene tisztázni, hogy Demeter Márta valóban tévedett-e az utast illetően és egyáltalán indokolt-e az információk minősítése amit a HM is nyilvánosságra hozott. Amennyiben hanyagul járt el a politikus hölgy, nyerje el a azt a mértékű büntetést, ami arányban van az elkövetett cselekménnyel. Nem többet! Jogállamban így szokás. De a csahos kutya módjára való rátámadás, ráadásul egy már régen hiteltelen politikus által (Kósa) arra enged engem következtetni, hogy a primitív fide§§ propagandisták DM karaktergyilkolására játszanak ami vélhetőleg nem fog sikerülni úgy mint anno Gyurcsány Ferenc esetében. (Elmúltak már azok az idők.) Azt pedig, hogy DM hibázott-e vagy sem, már soha nem fogjuk hitelt érdemlően megtudni. Legfeljebb csak tippelni lehet arra, hogy miért vetettek be fide§§ék ennyi sötét energiát ebbe az ügybe. Gyanítható, hogy a fiókpártjuk vezetésébe került exMSZP-s DM-től már majdnem annyira félnek mint Gyurcsánytól, így a cél (a valós információk elferdítése) szentesíti az eszközt. Nesze neked jogállam, hol vagy már?
vacsi
Szerintem meg Kósa elmeállapotát is vizsgálni kellene!
tudode
Figyu mr 20%!
.
Ha esetlegesen ÁLLAMTITKOT sértett Demeter Márta az nem NEMZETBIZTONSÁGI, titokvédelmi ügy.
.
Ennyit tudni kellene azoknak, akik évtizedek óta MERESZTIK A RÉPÁJUKAT ott, ahol semmi keresnivalójuk nem lenne!
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. April 20., 08:09
Ragyogó idővel köszönt be a szombat
Szórakozás - 2019. April 19., 17:45
Kommandósok csaptak le a lila-fehérek volt tulajdonosára