A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jelentése azt igazolja, hogy a rezsicsökkentés a mai napig segíti a családok, a nyugdíjasok megélhetését – hangoztatta a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd: a rezsicsökkentés a mai napig segíti a családok, a nyugdíjasok megélhetését – videó

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Kovács Attila

Németh Szilárd kiemelte,

a dokumentumokban az olvasható, hogy a lakossági hátralékok a villanyszámlák esetében 45, a földgázszámlákat tekintve 75, a távhőszolgáltatási számlák vonatkozásában pedig 35 százalékkal mérséklődtek 2013 és 2018 között.

A nagyobbik kormánypárt alelnöke ezt nagyon szép eredménynek nevezte, amely mutatja, hogy minden területen megvalósult, amit elhatároztak és 2013. január 1-jétől véghez vittek.

A rezsicsökkentés a magyar családok érdekeit szolgálja

- tette hozzá.

A villanyáram, a földgáz és a távhő ára egyaránt csaknem 25 százalékkal mérséklődött 2013-2014-ben a megelőző időszakhoz képest.

Ennek köszönhetően 1400 milliárd forint maradt az embereknél, tehát egy család évente átlagosan 170 ezer forintot tud spórolni

- ismertette Németh Szilárd.

Szavai szerint a 2010-et megelőző időszakban 8 év alatt 15-ször emelték a háztartási energiaszolgáltatások árát: a villanyé kétszeresére, a gázé háromszorosára növekedett.

Úgy fogalmazott, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok képviselői, de még a jobbikosok sem szavazták meg a rezsicsökkentést megalapozó döntéseket, egyik törvénymódosítást sem.

A Fidesz alelnöke szerint a jelenleg ellenzékben lévők mindig ezt a politikát folytatják: nem Magyarország, a lakosság érdekeit képviselik, hanem az idegen cégekéit. Az embereket "kiszolgáltatták" a külföldi szolgáltatóknak, amelyek "kizsebelték" őket, több mint ezer milliárdot vittek ki az országból – fogalmazott.

Úgy folytatta, hogy az energiafüggőséget is megalapozták. A szolgáltatók "Magyarország feje fölött" kötöttek szerződéseket, és üzleti titoknak minősítették azok tartalmát – részletezte.

Németh Szilárd azt mondta, hogy Bajnai Gordon akkori miniszterelnök 2010-ben még a gázártámogatást is megvonta a magyaroktól az IMF kérésére.

Ezzel szemben ők 2010-ben befagyasztották, majd néhány évvel később csökkentették a díjakat, így Európa legdrágább ellátórendszere a legolcsóbbá vált – hangoztatta az alelnök. A struktúra teljes egészében nemzeti kézbe kerül, már nem a külföldi szolgáltatók szabják meg az árakat, és az emberek megszabadulnak az adósságtól – fűzte hozzá.

Kérdésre felelve Németh Szilárd úgy fogalmazott, hogy természetesen a következő években is ugyanez a tendencia várható, ugyanilyen olcsó marad az energia.

Egy Ukrajnára vonatkozó felvetésre azt hangoztatta, hogy nem a magyar fél álláspontjának kell változnia: a külügynek minden szinten Magyarország érdekeit kell szolgálnia. Kárpátalján több mint 150 ezer magyar él, akik rendkívül súlyos helyzetbe kerültek az ukrán kormány intézkedései miatt – jelezte.

Németh Szilárd – egy kérdésre -

a novemberben újrainduló Otthon melege programot rendkívül sikeresnek, Európában, sőt a világon egyedülállónak nevezte.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube/Fidesz

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Sziszike! Ha nincs a rezsicsöki, világpiaci áron sokkal nagyobb lett volna a csökkenés. A különbözetet elloptátok!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
A Jó kurva anyádat te mocskos Zsírdisznó. Pont a tavalyi karácsonyunkat próbáltátok szétb...ni a rezsicsökkentésetekkel,ugyan is december 17-ig be kellet + 38.500 ft-ot fizetnünk,mert olyan kurva jól sikerült a rezsicsökkentésetek,hogy ennyivel több lett a gázszámlánk. Nem rajtad múlt te mocskos szemétláda,hogy volt mit ennünk Karácsonykor. Azt már megszoktuk,hogy mióta ti vagytok hatalmon nincs ajándék a műfenyő alatt,de az,hogy még ebédünk és vacsoránk se legyen az most lett volna először. Na ilyen szép karácsonyt kívánok neked te mocskos féreg!
kisrigó
@Clavigo: Elképesztő, még annyi fáradságot sem vesznek, hogy valamit hazudjanak arról a két milliárd forintról, amit lazán ellopott ez a dagadék! Bizonyára befektette valamelyik haver bankjában, jó kis summa már a kamat is! Aztán majd elfelejti visszaadni! No, ezt legfeljebb az európai ügyészség kérné számon a rohadékon!
papa.49
Hájfejű rizsaszarágyú az anyádpicsája így tömören, kifejtve ha nem ti uralkodtok akkor évekig a mostani gáz ár felét fizettük volna, mert még most is többért ,,vesszük,, a gázt a svájci mettől mint a világpiaci ár !!! Arról már nem is szólva a sok napos hétvégeken, meg karácsonykor telebasszátok mindenféle szarral a gázt, olyan a láng mint a ,,vöröszászló,, 2 liter víz félóra alatt forr fel !!!
Egyébként meg te ne ugass ebbe bele, maradj a ,,honvédelemnél,, bár ha tényleg megtámadná valaki az országot te az elsők között lennél a pucolásban !!!
solidedge
A vízműveket a hátunk mögött tömik közpénzből, hogy működőképesek maradjanak.
Desischado
Hazug féreg. Ti szüntettétek meg a gázár támogatást, nem Bajnaiék, tudom, mert addig én is kaptam! És mi van a felárral, amit rászámoltok a világpiaci árra, az hol van?!
papa.49
@Desischado: A mettes riblingek zsebében, amibe a fütyisz teljes vezérkara bent van !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. March 23., 13:02
Lemarad a rájátszásról a Lakers
Itthon - 2019. March 23., 10:53
Kiderült Baló György temetésének időpontja
Sport - 2019. March 23., 11:35
Szeméremcsontját fájlalja Messi