Az Országgyűlés az eddigi 29 700-ról 37 650-re növelte a Magyar Honvédség szervezeteinél rendszeresíthető beosztások felső határát.

Megszavazták: 8 ezer fővel növelik a magyar honvédség létszámát

A képviselők 136 igen szavazattal, 25 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett hagyták jóvá a honvédelmi miniszter erről szóló javaslatát.

Benkő Tibor a lépésről korábban azt mondta, a kormány célja, hogy erős magyar honvédséget építsen, ehhez pedig növelni kell a hivatásos és még inkább az önkéntes tartalékos katonák számát. A kabinet ehhez új, modern fegyvereket szerez be, hogy a honvédek a vállalásuknak maximálisan meg tudjanak felelni – tette hozzá.

Az elfogadott javaslat alapján

a tisztek létszáma 5690-ről 6600-ra, az altisztek száma 8845-ről 10 200-ra, a legénységi állomány 7895-ről 13 200-re emelkedik.

A honvéd tisztjelöltek száma 500-ról 800-ra, az altisztjelölteké 100-ról 250-re növekedik.

A kormánytisztviselői, közalkalmazotti és munkavállalói állomány engedélyezett létszámkerete: 6600.

A felsorolt összlétszám nem tartalmazza a legfeljebb 20 ezer önkéntes tartalékos, valamint a Magyar Honvédség rendelkezési állománya, továbbá a Magyar Honvédség központi egészségügyi szervezetében a lakossági ellátást biztosító státuszok számát.

Az indítvány a honvédség szervezeteinek fejlesztésével, a katonai szervezetek feladatrendszereinek módosulásával, valamint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program célkitűzéseivel indokolta a változtatásokat.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mire is kellene ez a bővítés, netán a nép ellen bevetni ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@Commenter: bár nem nekem szólt, de:...mindenkinek szól és minél többen megértik, annál optimistábban nézhetünk a jövőbe...egyelőre...vesztésre áll a józan értelem és a tisztánlátás...:(
Commenter
@Klubtag: de:...mindenkinek szól és minél többen megértik, annál optimistábban nézhetünk a jövőbe...egyelőre...vesztésre áll a józan értelem és a tisztánlátás...:( tisztánlátás ez igen. Ezoterikus magasságokba emelkedtünk, hát valóban. Már űrkutatási biztosunk is van. Ilyen übermagasságban még sosem voltunk. Tényleg, lehagytuk már a Csillagok Háborúját is...:( nem veszthet az értelem... :( sem a tisztán látás...hályogkovács, abszurd archaikus, diktatórikus politikára nem épülhet sem ország sem jövő... :(((
namihami
@Commenter: Épeszű ZENEszerető ember az efféle kottasz@rokra, pl.amit írsz, azért nem emlékszik, mert már akkor se volt olyan, hogy érdemes lett volna egyáltalán figyelmet fordítsni rájuk.
Úgy látom, hogy mi megálltunk egy bizonyos korban, az ahhoz tartozó szintnél. Ami nem azt jelenti, hogy nincs vagy nem csúszhat be egy-egy újabb nóta, de azok már nagyon erős szűrőn keresztül.
És pl. számomra a rap, a techno és társai már eleve kizáró tényezők...
Commenter
@namihami: igen tarolhatott nagyot a rap és a techno meg a trance de ettől még az a mi. A mulatós-népiesch magyarnóta na annál nincs lejjebb, és azzal is mekkorát kaszálnak.
namihami
@Commenter: Tudod, amíg lósz@r, addig veréb...
Ez itt is igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.