Megjelentek a Nemzeti Konzultáció kérdései. A bemutatott íven tíz eldöntendő kérdés szerepel, amelyekre a kormány december 21-éig várja a válaszokat. 

 A héten indul a gyermekes családok támogatásáról és védelméről szóló nemzeti konzultáció, a posta a napokban megkezdi a kérdőívek kézbesítését – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kérdések között szerepel a legalább négy gyermeket nevelő nők számára a főállású anyaság intézményének bevezetése, a gyerekeket nevelő családoknak járó támogatások kétharmados védelmének biztosítása, továbbá a beteg gyereküket otthon ápoló családtagok támogatása.

Főállású anyaságról is kérdez a kormány

A kormány egyebek mellett arra vár választ: az emberek egyetértenek-e azzal, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni, hogy az új családtámogatási programokat a továbbiakban is munkavégzéshez kell-e kötni, vagy hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell-e adni az önálló életkezdéshez.

Arról is megkérdezik az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy egy gyereknek joga van családban, lehetőség szerint az anya és az apa szerető gondoskodása mellett felnőni.

A sajtótájékoztatón bemutatott kétoldalas kérdőíven a tíz kérdés mindegyikéhez felvezető szöveget írtak, konkrét kormányzati elképzeléseket is megfogalmazva; a kérdésekre igennel vagy nemmel lehet válaszolni. Az államtitkár – kérdésre válaszolva – azt mondta, e konkrét javaslatok támogatása esetén azokat a kormány elé terjesztik.

(MTI)

Fotók: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Ha lenne olyan kérdés, hogy gyereknek jogában áll-e demokratikus jogállamban élni - erre még válaszolnék is!
Attól tartok, ilyen kérdés nem lesz. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Ilyen kérdést basszus, hogy joga van e gyereknek apához meg anyához. Joga van, csak nem mindig jut.
Jóllakni is joga van, de nem mindig jut. Emberhez méltó lakhelyhez is joga van, de az se mindig jut. Egyetemre járni is joga van, de ha nem gazdagék gyereke, akkor nem tud.
Ilyeneket még a nagyonhülyék is tudnak, nem kell hozzá semmilyen levél.
Eladott Ország
Újabb begyújtós papír, avagy a vezetékes energiával fűtők számára szelektív anyag!
Nekem is remek kérdéseim vannak, de sajnos engem nem kérdezett senki. Nem baj, azért elősorolok párat: Akarja-e Ön, hogy egy vérmes birkózónő szájba vágja, vagy jobban örülne egy rántott libamájnak? Szeretne-e Ön két mozgó vonat közé szorulni, vagy szívesebben napozna a tengerparton? Mit választana inkább: haslövést közvetlen közelről, vagy párizsi kirándulást? Rengeteg okosat tudnék még kérdezni, de a fideszes gondolkodókat képtelen lennék überelni.
magyarbakancs
"Főállású anyaságról is kérdez a kormány"
Legyen természetesen ki szült három gyereket fel neveli. az maradjon otthon.
De csak úgy hogy minimum 8 év munkaviszonya volt.
És nem az iskolapadból egyből a szúlószobára, megy mint egy népcsoportnál olyan bevált szokás.
Csanádiból meg eltengesük az éveket.
Lapátot támasztjuk a közmunkán majdcsak kivirágzik a készünkbe, és még árnyék is lesz tőle.
csipetke
Hogy nem sül ki a szemük,ennyi pénzt elsz@rni olyasvalamire,amiről nem konzultálni kéne,hanem cselekedni.Azt a nemtom hányszázmilliót,amennyibe ez az elmeroggyant konzultáció kerül,fel lehetett volna használni néhány család megmentésére,akiket pl kilakoltattak.
Úgy költi orbán a közpénzt,mintha a sajátja lenne
kulabombaafityiszre
Csürhetitek hazug tolvajok,küldhettek bármilyen konzultációt az arányszám 1,45,és minden
hatodik gyerek külföldön születik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.